urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Валери Иванов – Timmo

Той е eдин от успешните български артисти на световната електронна сцена, чиито парчета са предпочитани от Tiësto, Above&Beyond, Roger Sanchez и много други. А сега му предстои участие в Cacao Beach Club – на 31 август по случай закриването на летния сезон. Той е Timmo (Валери Иванов) и преди да го чуете на плажа заедно с бразилеца Wehbba, вижте какво сподели той с нас относно работата си с Adam Beyer, за лейбъла Drumcode и за дебютния му албум.

Как и кога се запали по електронната музика?
По електронната музика се запалих още като ученик, слушайки The Prodigy, Depeche Mode, Jean Michel Jarre, Moby и много други. Имах и съученик, с когото експериментирахме след учебно време на старите ни компютри, опитвайки се да пресъздадем нещо, което сме чули. От време на време се получаваше.

Koи бяха артистите, които те вдъхновиха да започнеш?
Най-голямо влияние да започна върху мен оказа едно незабравимо парти на Carl Cox в Зимния дворец през 2008-а. Тогава реших, че искам да се занимавам сериозно с електронна музика. След това вдъхновение получих от музиката на артисти, като: Ben Sims, Dustin Zahn, Alan Fitzpatrick и, общо взето, целия Drumcode арсенал.

Как започна съвместната ти работа с Adam Beyer?
До първият ми сингъл за Adam Beyer и Drumcode се стигна по много естествен начин. След като повече от година музиката ми беше в неговите сетове, в края на 2013 г. реших да направя няколко парчета специално за него и да му ги изпратя.

Какво е чувството да издаваш за лейбъл като Drumcode?
Невероятно е! Но за да издаваш за най-добрия техно лейбъл, трябва и музиката ти да е на най-високо ниво. Затова има доста моменти, в които трябва да надминеш себе си и да си крачка пред останалите като звучене и стил. Drumcode винаги е бил лейбъл с иновативна и футуристична музика, която до голяма степен определя звученето на много артисти от сцената.

Предстои да излезе дебютният ти албум. Разкажи ни малко повече за него.
Албумът се казва „Starlight“ и ще излезе в края на септември, за Monika Kruse и нейния Terminal M. Имам щастието да работя с Моника от няколко години и тази година решихме, че е време да направим нещо специално. Така се роди и идеята за съвместния ни проект „Violet“, който излезе преди лятото, а също и за дебютния ми албум. Много се радвам, защото тя ми дава пълна свобода за избора на парчета, стил и концепция на „Starlight“.

Кое е парчето, което никога няма да ти омръзне?
Moderat – Bad Kingdom (DJ Koze Remix).

Кое е най-запомнящото се парти, на което си пускал?
Това лято прекарах незабравими 2 седмици в Южна Америка, а най-отличаващото се парти там беше в Club Room Сантияго, Чили. Като цяло, хората са много топли и изключително емоционални, което винаги е предпоставка за страхотна атмосфера.
В Европа определено не отстъпваме, като имам много добри спомени от големите сцени на Contact Festival в Мюнхен, Marvellous Island в Париж, а и легендарни клубове като D! Club, Лозана, Egg, Лондон, както и R2 Rooftop, Марсилия.

Какво мислиш за българската електронна сцена?
Електронната сцена в България определено е на световно ниво, откъм партита, клубове и артисти, които идват.

Можеш ли да изброиш няколко български артисти, които не трябва да пропускаме да чуем?
България има чудесни артисти. Всички знаем за KiNK, Balthazar&JackRock и Stefan Goldmann, но аз имам и някои по-ъндърграунд фаворити, като PHM, Raredub. Също така Toma Ivanov, който бе част от KOMATON, оставяйки в историята страхотна музика за лейбъли, като Cocoon и Dame Music.

На 31 август си гост на закриването на Cacao Beach Club, заедно с Wehbba. Какво можем да очакваме от вечерта?   Wehbba е един от любимите ми артисти и хора на тази сцена. Пускали сме няколко пъти с него, като винаги музиката и партитата са били на топниво. Не очаквайте нищо по-малко от тази вечер!

Какви са бъдещите ти творчески планове?    Както споменах по-горе, албумът ми излиза в края на септември. Около него се очаква отново да се появя и за Drumcode. Все още не съм правил планове за 2020-а, тъй като работата по албума не спира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *