urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Георги Стоянов и неговият голям „Блъф“

Ако все още не знаеш кой е Георги Стоянов, то това интервю обещава да те запознае с интересната личност на автора, който запали сърцата ни през месец март. Георги е млад и динамичен артист, който вълнува с дебютния си роман „Блъф“ – трилър, разказ за интригуващи личности, герои на суровата престъпна действителност в постсъветска Украйна,  за който разказваме  днес…

Здравей, Георги! Представи ни се …

Здравейте, вече съм не толкова млад, бизнес консултант по професия, запален пътешественик и планинар. Живея в България, но гледам често да отскачам до някое ново място. Напоследък е по-трудно заради едногодишната ми дъщеря, която безцеремонно и неустоимо заема голяма част от времето и мислите ми. Като ме хванат нервите, обичам да пиша разни неща, да хващам пътя с мотора или да се занимавам с тревата в двора ми. Запален съм по футбола и покера.

Разкажи ни повече за дебютния си роман „Блъф“…

„Блъф“ е една по-различна история за  човешки отношения, бандити, любов и… още нещо. Различното е, че обичайният „път към върха“ в случая е доста необичаен. Повече не издавам. Идеята се роди под влияние на реални събития, за които ми беше разказано. Историята ми се стори крайно интригуваща, а поуките от нея – някак актуални. Дощя ми се повече хора да разберат за нея.

Защо избра Украйна за опорна точка в историята?

Преди 7-8 години пребивавах известно време в Одеса – изумителен град със специфичен дух и много лица. Именно там чух и основите на историята, която полека-лека се превърна в роман. Затова и реших действието да се развива именно там, въпреки че в оригинала си събитията са станали на друго място. В крайна сметка обаче сюжетът е съвсем универсален за всички общества, минали и минаващи през преход. Включително и нашето.

„Блъф“-ираш ли в живота?

Случва се на всички ни неминуемо. Блъфът е важна част от някои хазартни игри, а животът често си е жив хазарт.

Кои са авторите, които те вълнуват?

Различно, според настроението. Ако трябва да нахвърлям имена –  Дж. К. Джером, Марио Пузо, Артър Конън Дойл, Й. Йовков, Елин Пелин, Лий Чайлд… Много разнороден списък, но е факт, че се възхищавам на всеки от тях.

Последната книга, която прочете, е…

„Красива мистерия“ , Луиз Пени.

Къде откриваш Любовта?

Най-вече сред природата. ( Да не се тълкува мръснишки, въпреки че идеята не е лоша. )

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *