Градски Истории
Leave a comment

Да срещнеш Азия с Даниел Сергилов

Днес те срещаме с едно талантливо момче, което е част от танцовата формация „Toxic“, която на 15 юни ще изнесе представление в Деня на азиатската култура. Днес той ни разказва повече за увлечението си по Азия, за страстта си към танца и за фестивала, който ще запомним… Представяме ти Даниел Сергилов.

Здравей, Даниел! Кога страстта към танца те покори?

Здравейте! Започнах да слушам к-поп и да танцувам заради брат ми Крис. А той слушаше  от две години преди това и също беше един от оригиналните членове на „Токсик“. Той ме запали и впоследствие започнах да гледам видеата, в които идолите тренират хореографиите си. Исках да науча да танцувам от малък, но никога не бях имал възможност. Докато Свет и Васко, мои приятели от години и също танцьори в „Токсик“, не ме поканиха да участвам с тях на благотворителен концерт. От там вече бях пристрастен към танците и до ден-днешен никога не искам да спирам.

Как се срещна с Азия?

Още от тийнейджърска възраст харесвах японски видеоигри и анимации. Чрез тях започнах да се интересувам от културата не само на Япония, но и на други азиатски страни. С Южна Корея специално се срещнах, гледайки корейски турнири по електронни спортове (състезания по игри). Бях смаян от уменията на корейците пред всички останали в дисциплината и започнах да следя любимите си състезатели в интернет.

Какво да очакваме от Деня на азиатската култура в София на 15 юни?

Очаквайте едно прекрасно изживяване пълно с традициите и културите на безброй държави. От обичаи пазени векове, до модерни форми на изкуството, със сигурност ще видите нещо, което рядко ще срещнете у Нас.

Кога ще бъде вашето представление?

Нашето изпълнение започва от 17 часа на лятната естрада, когато заедно с група Cypher сме ви приготвили 4 вълнуващи к-поп хореографии.

Разкажи ни малко повече за „Toxic“?

„Toxic“ е първата изцяло момчешка к-поп кавър група в България. Започнахме като 7 момчета, танцуващи на НДК, опитвайки се да танцуваме BTS – Dope за сцената на Aniventure 2016. Като по чудо ни приеха и публиката ни хареса, въпреки че според нас тотално се изложихме. Оттогава много неща се случиха. Вече сме 9: Крис, Васко, Киро, Свет, Кирчо, Ники, Иво, Миро и аз – Дани. Петима от нас спечелиха K-POP World Festival in Sofia през 2018 и се квалифицираха за финалите на фестивала в Чангуон, Корея. Израснахме много през трите ни години на сцената и се подобрихме в танците много. Но от началото досега най-много ни радва емоцията на публиката.

Бил ли си в Азия и къде?

Аз лично още не съм бил, но от дълги години искам да отида, за да видя разликите в културата и да се запозная с хората. Както споменах преди малко обаче, петима от членовете на „Toxic“ бяха в Корея за две седмици миналата година преди състезанието. Не съм чувал нищо, освен как искат отново да отидат и колко им е харесала храната, относно пътуването им. Много им завиждам. С хубави чувства, естествено!

Можеш ли да ни издадеш една малка тайна от фестивала?

Освен представлението ни на сцената, сме приготвили и още нещо. Продължавайки традицията от миналата година, ще проведем K-POP Dance Workshop на фестивала на 15-и. Очакваме ви в 15,00. Повече информация намери тук.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *