lifestyle, Места
Leave a comment

На разходка по любимите ни пекарни в града

Този месец обръщаме внимание на изпечения с любов занаятчийски Хляб, както и на изкушаващите лакомства козунаци, кроасани, банички, сладки, соленки… Щастливи сме, че традицията към едновремешните пекарни и хлебарници е жива. А вълната по откриване нови или реновирането на стари е доловима и това много ни радва.

Споделяме с теб любимите ни пекарни, в които можеш да намериш ръчно направени, с отдаденост и професионализъм, печива.

Пекарната на Баш Майстора

В Пекарната на Баш Майстора се срещаме Георги Лефтеров: майстор-пекар трето поколение. Прави хляб изцяло „на ръка” –  не използва машини за месене и оформяне на тестото. Патентова два вида хляб: „Евмолпийски“ и „Пулпудева“. Преди две години създава и „Къщата на Пекаря“ в Стария град на Пловдив, която е работещ музей-пекарна. Георги определя себе си като обикновен човек, който прави хляб.  Наслади се на неговите творения в пекарната, намираща се в гр. Пловдив, магазин Метро Марица 2, ул. Костиевска 1 (на изход клиенти).

Георги Лефтеров

 

Coffee & Bakery

В кафе-пекарна Coffee & Bakery акцент са домашно приготвените печива и сладкиши, торти, кукис, соленки. Приготвените всеки ден пресни печива и здравословни закуски са изцяло от натурални продукти, без никакви консерванти и емулгатори. Сандвичите са приготвени с хляб, изпечен в собствената им пекарна. Любими са ни пълнозърнестите кроасанчета със сиренце и извара. Замесват ги всяка сутрин, за да са топли и блажено ухаещи – вкусни и истински, като у дома! Обстановката е уютна имат на разположение и свежа градина. Можеш да откриеш пекарната в гр. София, ул. 6-ти септември 1.

Coffee & Bakery

 

Bakery 13

Bakery 13 e местенце, в което откриваме домашни вкусотии собствено производство, като баничка с масло и меко сирене, солен кекс с моцарела и сушен домат, маслен десерт с круши… Пекат и хляб с квас, който можеш да отнесеш вкъщи или да го хапнеш като сандвич тук на място. Откриваме и кроасани с френско масло, пълнозърнести, с Нутела или солени като сандвич отново. Сладкият им кът също е изцяло домашно производство без никакви инстанти, като бест селъра от него е торта Орео. Адресът на пекарната е гр. София, ул. Яков Крайков 1.

Bakery 13

 

Bakers

Наслаждаваме се на уникалните козунаци в Bakers – направени са по автентична рецепта с натурални продукти, сръчно оплетени от техните майстори-пекари. Виждаме козунаците със стафиди и бадеми и тези с локум и орехи и лигите ни потичат… Bakers е местенце, от което можеш да си купиш над 30 вида топъл ръчен хляб, бюрек, кроасан, баничка… и още куп сладкарски изделия. Използването на специални брашна, различни натурални закваски и семена, както и ръчния труд при оформяне на изделията, са определящи за качеството и вкуса на продуктите им. Открий ги и ти в гр. София, Централни Хали, както и в Mall Sofia, The Mall, Tellus Tower, Serdika Center, Paradise Center, Plovdiv Plaza и Galleria Burgas.

Bakers

 

Автор: Мариета Илиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *