Здраве и красота
Leave a comment

Национален Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата

Колко пъти ти се е случвало да си зададеш въпроса „какъв е шансът“?  Какъв е шансът да стане това или онова? А какъв е шансът да не стане?  Или пък какъв е шансът да спечелиш джакпота от лотарията, например?

Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот. Именно затова никоя жена не бива да бъде в неведение относно болестта. Проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден. Вече 18 години Avon България искрено вярва в това и поставя за своя основна и най-важна цел да осигури осведоменост относно здравето на гърдите и ранните симптоми на рак на гърдата. Статистиката обаче показва, че все още има много жени, които поради една или друга причина пренебрегват здравето на своите гърди.

И през тази година като част от Световния месец за борба с рака на гърдата Avon обявява провеждането на Национален Розов ден – 8 октомври, част от Проекта Pink Light, насочен към повишаване на информираността относно рака на гърдата. По време на Националния Розов ден компанията призовава всеки желаещ да покаже подкрепата си като облече розово и сподели пост в социалните си мрежи с хаштаг #avonpinkday

Адресирайки шокиращата статистика – над 50 000 българки са диагностицирани с рак на гърдата, а случаите се повишават със средно 3800 всяка година – компанията обръща поглед към най-често задавания въпрос с функция на фалшива утеха: „Какъв е шансът да се случи на мен?“

Колко пъти ти се е случвало да си зададеш въпроса „какъв е шансът“?

Какъв е шансът да стане това или онова? А какъв е шансът да не стане?

Или пък какъв е шансът да спечелиш джакпота от лотарията например?

Истината е, че шансът за него може да е по-малък от 1 на 10 милиона.

И въпреки това си склонна да повярваш в него, колкото и да е малък.

Защо не? Но защо тогава не вярваш в един друг шанс?

Шанс, който е 1 от 8. Това е шансът да бъдеш диагностицирана с рак на гърдата.

И въпреки големия шанс ти си казваш… какъв е шансът?

 Шансът е голям, но това не е обикновена лотария. Това е твоят живот.

Не отлагай профилактичния преглед. Не се доверявай на шанса.

 Като част от Националния Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата символично в розово ще бъдат осветени няколко корпоративни сгради в София, както и редица общини сред които Пловдив и Шумен. Символичната розова светлина има за цел да затвърди още веднъж вярването, че никоя жена не бива да остава на тъмно за рисковете и симптомите от развитие на рак на гърдата, а ранната превенция, както и високата осведоменост по темата, са ключови.

Повече информация за кампанията и пълното манифесто можете да откриете на: www.pinklight.bg

 

За Avon:

Avon е компанията, която вече 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. Продуктовата линия на компанията включва добре познатите козметични серии AvonColor, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Avon предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители, които оперират в около 70 държави по целия свят. Повече за Avon и продуктите може да научите на www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.


За кампанията на Avon срещу рака на гърдата в България:

Благодарение на последователните усилия на Аvon информираността по темата и достъпната ранна  диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 17 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *