urban, Мода
Leave a comment

Dream art by Elena

За нас е важно да ти представяме българските дизайнери, които ни вдъхновяват чрез техните лични послания, с истината, която носят, с гледната им точка за изкуството, което събира и изпълва живота ни с цвят. Днес откриваме вдъхновението на талантливата Елена Сиракова в нейните думи за бранда “Dream art by Elena”

Какво ни разказа за себе си Елена?

Здравейте на всички читатели на „Лицата на града“. Казвам се Елена Сиракова и като дизайнер в собствения си бранд „Dream art by Elena“ истински вярвам, че красотата в душите ни може да ни направи уникални хора със своя харизма, доброта и неповторимо присъствие в нашата реалност.

Когато твориш ти забравяш до известна степен за света около теб и се потапяш само в преживяването. Изкуството не е само художественото произведение – то е диханието, когато Съторяваш нещо свое. Времето в един момент престава да бъде мерило, а само крайният резултат, който търсиш и постигаш. Името на бранда, под който правя бижутата си, също е целенасочен, „Мечтание“ като сън, като милувка, като нежност – всичко това е жената, помнеща или забравила своята същност тя е такава. “Dream art by Elena” – това съм аз, но също така и всяка жена, открила своята сила и нежност да претворява действителността около себе си с финес и емоция. Да видиш слънцето в стръкче цвете, да усетиш вятъра в поклащането на листата, да си представиш аромата на неотворената още пъпка…

Вдъхновението…

От 8 клас се занимавам с изкуство – керамичен техникум, после Силикатни форми в Художествената академия, ателие за керамични съдове, но това е тежка професия за жена, особено когато искаш да правиш големи съдове с пластични украси. Когато започнах да правя бижута, бе някак така между другото. После емоцията ме завладя изцяло. От желанието за големи съдове за интериора преминах на малки, нежни детайли, от които са съставени бижутата ми. Мога да кажа с ръка на сърцето, че едно колие или обици е също толкова изкуство, колкото и една картина, ваза, скулптура, затова и наричам своите бижута „Малките ми пластики“. Започвам с чисто съзнание и оставям ръцете си да творят. После следва обмислянето, прецизирането, оформянето на крайния резултат с нежност и любов. Едно бижу е добре да носи радост на своята дама, така тя привлича в дните и в живота си от същото. Силикатните форми в Художествената академия ме научиха да изпипвам детайла до най-малката подробност. Опитвам се да следвам в процеса на работа сентенцията: „Едно произведение е съвършено тогава, когато няма какво да добавиш и няма какво да отнемеш.“

Какво ни пожела?

И за Новата година искам да пожелая на всеки от вас една магична, щастлива, прекрасна действителност, в която в живота ни започват да се случват все повече щастливи събития и чудеса. Бъдете Щастливи, доверявайте се на себе си и на вътрешното си сияние. Блестете и се радвайте! И нека не забравяме, че всеки човек заслужава да бъде щастлив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *