urban, Лицата
Leave a comment

15 години любов по италиански  

В деня на влюбените Ви представяме едно интервю с  най-обичаното италианско семейство у нас. Той е бил част от журито на „Master Chef”, има два ресторанта, а отскоро води и рубриката „Животът е прекрасен“ в предаването „Преди обед“ по БТВ. Най-голямото му хоби обаче е музиката. Тя, неговата половинка, на първо място е майка на прекрасни близнаци, след това е основен двигател на ресторантския им бизнес и накрая е една прекрасна жена, както той сам я определя. Каним Ви в света на Лео и Лучия, които ни разказват за силата на тяхната връзка, за това какво е да си с някой цели 15 години, за техните деца и за домашния им любимец Шаки. Вярваме в истинската любов и затова решихме точно днес да Ви почерпим с доза италианска страст.

 Помните ли първата си среща? Кога и къде беше?

Лео: Първата ни среща беше през юни месец в Анкона, Италия. Бяхме там заедно с моята група, имахме участие. След концерта решихме да отидем на черно парти и там забелязах Лучия, която танцуваше с нейната хип-хоп група. Тогава разбрах, че искам да я познавам и отидох да я заговоря. Помня, че изобщо не ѝ направих впечатление. Обаче съдбата си знае работата и на следващия ден се засякохме случайно в един плажен бар, в който бях диджей, а тя – просто клиент.

Кога разбрахте, че сте един за друг и ще създадете семейство?

Лучи: Същото лято.

Лео: Не ни беше лесно, защото тя тъкмо се отърсваше от сериозна връзка, а аз бях просто отдушник и приятел, който й помагаше да излезе от кризата. Но тогава осъзнах, че не мога да й бъда просто приятел. И спряхме да се виждаме.

Лучи: И тогава разбрах, че не искам да го губя и отново се събрахме, вече като двойка.

Какво означава за вас любовта?

За нас любовта означава нещо наистина много силно и истинско. Тази година правим 15 години, откакто сме заедно. Никога не сме се карали и не сме имали тежки моменти във връзката. Просто някак си паснахме и най-важното: любовта продължава да я има!

Децата импулсивно ли дойдоха или бяха планирани?

Бяха планирани. Вече бяхме решили, че искаме да имаме деца. В началото имахме трудности и се наложи да отидем на лекар, за да проверим дали нямаме проблеми и защо не се получават нещата. В болницата ни казаха, че всичко е наред и трябва да имаме търпение. С повече релакс и почивка щели да станат нещата, причината била в това, че сме постоянно под стрес и работим много. Тогава заминахме на дълга почивка в Щатите и там успяхме да създадем Мати и Нико.

Какво се промени, откакто имате децата?

Всичко се е променило, откакто ги имаме, защото разбрахме, че това е мисията на живота ни. Без тях нищо нямаше да е същото. Мислим, че всеки един човек трябва да знае, че това е най-голямото щастие и дар от живота. Те са ни всичко!

Как бихте описали Мати и Николо? Какви деца са те?

Лучи: Те са просто деца. Но имаме късмет, че единият прилича на баща си, а другият – на мен.

Лео: Този който прилича на мен, е по-отворен към хората, по-комуникативен и обича много джънк фуд –  като баща си.

Лучи: А другият е по-сериозен и самостоятелен и естествено се храни по-здравословно – като мен.

Лео: И двамата са симпатични, разбира се, това са го взели от мен! (Смее се.)

Имате още един член на смейството – кучето. Къде го намерихте и как се разбират с децата?

Да, така е! Имаме още един член на семейството, казва се Шаки и е на цели 12 – 13 години. Наистина много го обичаме. От малък е с нас. Той беше бездомно куче и го осиновихме от един приют. Много е сладък и мил и постоянно спи. Само, ако се вдига шум, почва да лае, което е естествен инстинкт – тъй като е пазач на дома. Много обича децата и те също го обичат, чак го тормозят. А Мати направо го обожава и постоянно го тероризира,  не пропуска удобен момент да го прегръща и мачка.

Кой готви у дома?

Лео: Вкъщи готвя аз – по принцип. И Лучи, когато се отдаде възможност. Но като цяло ни се случва рядко, защото сме доста заети. Най-често си вземаме храна от ресторанта.

Лучи: Определено Лео е готвачът, аз не обичам много да готвя. Когато децата ме помолят за закуска – да им направя палачинки, направо ми причернява. Не знам защо, но не ми се получават въобще. (Смее се.) Горките ни деца, добре че не ми се сърдят!

А кой от двама Ви е по строгият родител?

Лео: Най-строга вкъщи е Лучия. Аз лично се радвам, че е така, защото тя ми помага да се чувствам по-стабилен. Тя винаги знае какво, кога и къде трябва да се направи с дадено нещо. Просто ми е повече от опора.

Често пътувате. Къде обичате да ходите най-много?

Да, често пътуваме и наистина обичаме да го правим. Най-интересните места, на които сме били, обикновено са топли дестинации. Обичаме много морето и слънцето, а още повече обичаме да пътуваме, когато тук е зима. Откакто сме с деца, гледаме там, където отиваме, да има специализиран клуб за деца, за до може да ни остане малко време и за нас, но в същото време се стараем и децата да са до нас, да съпреживяваме нещата. За тази година още нищо не сме планирали, но и това ще стане.

Подготвени ли сте за 14 февруари?

Да, подготвени сме, но ако някой си мисли, че ще празнуваме, не е така. Подготвени сме за работа, защото 14 февруари е един от дните, в които имаме най-много работа. Трябва всичко да е прецизно и да има специално внимание за нашите гости, понеже това е важен празник за тях. Празник не само на любовта, но и на хубавото вино.

Лео, какво обичаш в Лучия?

Лучия е перфектната майка и жена! Изключително работлива, разбрана и интелигентна. Харесвам всичко в нея. Тя е не само мой партньор, жена, интимна половинка, приятел, тя е нещо повече от всички тези неща, взети заедно. Винаги знае от какво имам нужда – в точния момент. Няма такива думи, с които да опиша обичта си към нея.

Лучи, какво обичаш в Лео?

Влюбих се в него заради чувството му за хумор. Толкова много съм се смяла с него и още е така. Знам, че животът му не е бил лесен и е преживял доста тежки моменти, но усмивката никога не е слизала от лицето му. Има чиста душа, радва се на успеха на другите и винаги гледа да помага на близките и семейството, без да очаква нещо в замяна.

И все пак да не забравяме, че е много красив. Дори след 15 години продължава да е същият активен мъж, скромен но с много мечти, което го кара да работи много върху себе си. И не на последно място – той е страхотен баща!

Семейството е…?

Нещо, което ти дава много сила. Хората, които са цял живот с теб. Всичко!

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *