Music, urban, Артисти
Leave a comment

„2 Наум“

   Пролетта е слънце, цветове и зараждане на нов ентусиазъм. Това е и причината именно тогава да се появи първият сингъл на проекта „2 Наум“.  Тя е Христина. Той – Юлиан. Излизали са на най-големите сцени в страната, партнирайки си с имена като дует „Авеню“, Деси Добрева, дует „Ритон“, „Мастило“, Ирина Флорин. Музиката им съчетава елементи от американския соул и ритъм енд блус с български текстове и силен авторски отпечатък. Сега започват нещо съвсем ново – техен авторски проект, който превръща в реалност и първото им музикално видео към парчето „Променен“. Представяме Ви „2 Наум“.

Здравейте! Разкажете ни как Ви дойде идеята да създадете дуета „2 Наум“, къде се намерихте?

Христина: Идеята да създадем „2 Наум“ далеч не съвпада със самото създаване (смее се). Всъщност в главите и душите ни тя съществува доста отдавна. Срещнахме се в СУ „Св. Климент Охридски“ – Юли точно започваше работа като корепетитор на Етиен Леви, а аз бях от новите първокурсници, записана при тях по поп и джаз пеене. Много малко време ни беше нужно, за да усетим, че имаме почти еднакви виждания и вкус за музика. Имайки предвид, че Юли беше по-опитен от мен, се очакваше, че няма толкова да обменяме опит, колкото той ще ми разкрива врати в оформянето на мой собствен стил.

Юлиан: Ооо, определено аз научих не по-малко от Хриси. Още повече че никога не се бях занимавал с пеене и тя ме накара да повярвам, че можем да бъдем дует.

Христина: Музиката ни събра бързо. И любовта не закъсня (смее се).

 Неслучайно се обърнахме към Етиен, да се включи в първото ни видео. Той се превърна в нещо като наш талисман, много ценен и важен за нас.

Юлиан: Всъщност той беше първият ми колега, когато започнах работа. И понеже всички знаят какъв човек е, много бързо се превърна в пример за подражание и личност, от която не спирах да черпя. Само да го бяхте видели на снимките – със силната си енергия теглеше целия процес и всички участници! С неговия опит беше безценна помощ за нас.

Защо решихте да се кръстите „2 Наум“?

Юлиан: Пореден ден в размисли – с какво име ще излезем пред публиката… И то просто се появи. Харесваме това име.

Христина: Имайте не едно, а две наум, защото сме двама и това е само началото (смее се).

Откъде дойде идеята за видеото към първото Ви парче „Променен“?

Христина: Там Митко Стафидов е човекът – нашият режисьор. С такъв ентусиазъм се зае, че след няколко месеца работа не можехме да го накараме да се спре и да стигнем най-после до финален вариант (смее се).

Юлиан: Абсолютна творческа личност – режисьор, художник, музикант. Знаехме, че ще усети ритъма, пулсацията на песента, така и стана. Видеото е истинско продължение на песента – сляха се в едно цяло. Много сме щастливи, че успяхме да намерим толкова млад и отдаден екип. Какво шоу беше на снимките… Операторът Виктор Кирилов се катереше по обществени сгради в търсене на перфектната гледна точка (смее се). Спирахме движението по улиците, коли, пешеходци… А хореографът Марта Димитрова само за няколко дни успя да направи танцьор от нашия скъп приятел Мартин Костадинов (все по-популярен млад изпълнител), за да изпълнят хореографията в една от сцените. Тук е мястото да благодаря и на всички приятели, които се включиха с толкова любов в този клип. Може би това ме вдъхнови и да предложа брак на Хриси по време на снимките на финалната сцена. Беше такава изненада… Само минути преди това споделих на снимачния екип, за да са подготвени, а те щяха да ме убият с поглед, че съм го крил досега (смее се). Не знаеше никой, бях го запазил в тайна от всички. И когато клекнах с пръстена, избухна такъв масов рев (смее се)… Режисьорът каза, че може да направи целия клип само от тази сцена (смее се). Но решихме да не го правим толкова лично и в крайна сметка просто оставихме няколко секунди за десерт в края на видеото.

Откога живее музката в живота Ви?

Юлиан: Имам чувството, че е от преди да се родя (смее се). Започнах да свиря на пиано, когато бях на четири. Оттогава всички само обсъждаха, че съм роден за това. Но откакто се запознах с Хриси, винаги съм твърдял, че тя има по-голям музикален талант от моя.

Христина: При мен вярвам, че се дължи на дядо ми – Васил Стойков, гъдулар и един от най-популярните майстори на гъдулки.

Какво звучи в главите Ви в момента?

Христина: The Way You Make Me Feel (Michael Jackson) – запява Хриси…

Юлиан: Честно да си кажа, почти винаги ми звучи каквото последно съм работил цял ден в студиото. В случая – новите парчета на Мартин Костадинов и Елена Сиракова, които определено ще направят впечатление, когато се появят официално (смее се).

 

Какво правите в свободното си време?

Христина: Ууу, труден въпрос. Свободното ми време го е страх от мен (смее се).

Юлиан: Иска ми се да имах колкото твоето (смее се). Обичам фотографията. Имам приятели, които от няколко години чакат да им пратя снимките, които съм им направил (смее се).

 

Какво Ви вдъхновява?

Христина: Свободното ми време (смее се).

Юлиан: Лесно се вдъхновявам, но когато съм спокоен. А това започва да се случва все по-рядко…

 

Какво ново да очакваме от Вас?

Христина: Задават се няколко парчета. Искаме да случим, и албум през следващата година. „Променен“ далеч не описва всички наши страни, това е само началото!

Юлиан: Освен още няколко точно толкова свежи песни, очаквайте и чувствена балада – любим наш проект, който нямаме търпение да представим.

 

Къде можем да Ви слушаме?

Юлиан: Подготвяме първия си по-голям концерт, но ни трябва още малко време, за да го реализираме. Дотогава ни предстои цяло лятно турне с дует „Ритон“, както и специални концерти с дует „Авеню“. Абе, на дуети ни върви (смее се).

Христина: Да не забравим и големия шоуспектакъл на Деси Добрева, който след успеха в НДК сега предстои във Варна на 22 юни, отново с наше участие.

Юлиан: Юни месец ще е натоварено (смее се).

Пожелайте ни нещо.

Христина: Пожелавам ви някакви свръхнеща! Такива големи и велики (смее се).

Юлиан: Все по-голяма аудитория, която да разбере колко е ценно да ни срещате с лица, които носят истинския дух и атмосферата на града. За нас беше удоволствие. Успех!

Автор: Мариана Станчева

Снимки: „Променен“ – Красена Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *