urban, Нощен град, Събития
Leave a comment

5×5 причини да не пропускаш ФОТОН

След началото на новия сезон в столицата, месец октомври се оказа обсипан със събития. Едно от тях, обаче, ни прави особено впечатление.

Гигантите от Метрополис се обединяват с титаните Клокуъркс, за да посрещнем на родна земя Фотон! На 27-ми октомври феновете на електронната музика ще станат свидетели на ексклузивния формат, който в последната година стана едно от най-интересните събития по света.  А това са нашите пет по пет причини, заради които вярваме, че събитието заслужава да бъде посетено.

Първата причина е самият ФОТОН: – Най-точното сравнение дадено за събитието е “Ода на вечността, пренесена в реалността, чрез преплитането на музиката с визуалните изкуства.” – Българското издание е седмото събитие в поредицата, като предишните са проведени в Гасхоудер, Амстердам; Басиани, Тбилиси; Бергхайн, Берлин; Принтуъркс, Лондон; ММА, Мюнхен и Аутпут, Ню Йорк. – Фотон пристига в България по настояване на Бен Клок, което само по себе си доказва, че събитието ще се помни дълго време. – Всяко издание на ФОТОН е различно и няма база за сравнение. От лайн-ъпа до визуалните ефекти, всички елементи са специално съобразени спрямо локацията и се преплитат в уникално шоу с музиката. – ФОТОН е вечерта, в която правилата за време и пространство не съществуват.

Създателят на самото парти и главен герой на вечерта – Бен Клок: – В топ 10 на най-добрите диджеи за Resident Advisor през изминалото десетилетие.

– От 2005 до сега, е резидент диджей на един от най- емблематичните клубове за рейв култура и техно музика – Бергхайн. – От 2006 до сега, създава и налага на световната техно сцена лейбъла Клокуъркс. – През 2015 печели наградата за микс на годината, на Би Би Си Рейдио 1. – Записвал е за лейбъли като Остгут, Реджектед, Рекидс и др.

Перфекционистът в миксинга, със специфичен почерк, Родхед: – В края на 90-те полага основите на своята кариера с поредица от партита в покрайнините на Берлин. – През 2009 дава началото на Дистопиан – парти в Берлин, на което Родхед е главно действащо лице. – През 2010 се присъединява към диджейския екип на Бергхайн, заради отличителния му и разнообразен стил на миксиране и подбор на парчетата, които използва в своите сетове. – 2012 записва първия си албум за лейбъла Дистопиа. – Записвал е за лейбъли като Кокуун, Дистопиа, Семантика и др.

Широкоспектърният музикален продуцент с нулево напрежение, Фейз: – От края на 90-те Фейз е неразделна част от английската техно сцена – През 2000 излиза и неговият продуцентски дебют с “Module Overload”, за лейбъла на Стив Бикнел Лост Космик Рекърдс. – 2007 започва да работи за Тоукън Рекърдс. – 2012 и 2013 стават емблематични в неговата кариера с издаването на краткосвирещия “Binary Opposition” и дългосвирещ “Frames of Reference“ албуми. – Записва за лейбъли като Тоукън, Сърфейс, Иър ту Граунд и др.

Нежната частица с твърдо звучене, Нева: – Едно от най-прогресивните лица на грузинската електронна сцена – Започва своята кариера през 2013 с участие в Кафе Галери в Тбилиси – Едно от най-разпознаваемите лица на легендарния клуб Басиани, който стана известен като клуба, дал началото на грузинската революция. – През 2013 издава и дебютното си EP Hedgehog
– Записва за лейбъли като Субшпийле, Семантика, Клокуъркс и др.

Датата е 27 октомври, мястото е Интер Експо Център, зала 4, началото е точно в 22:00!

Купи си билет за вечността през платформите на ePay и Eventim.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *