Изкуство
Leave a comment

Адриана Янкулова

    Коя е Адриана Янкулова и защо сме решили да Ви я представим, ще разберете от самата нея. Но какво ни впечатли и какво ни накара да поискаме да покажем нейната душа, ще Ви кажем накратко. Ади е позитивен, креативен и вдъхновяващ човек. Тя обича обектива, но не да стои пред него, а да твори чрез него. Пред нейния обектив са заставали едни от най-популярните и обичани лица на българското изкуство, и не само. Тя е от тези фотографи, които ще „хванат“ усмивката на Долф Лундгрен извън екшъна. Тя казва, че душата на една снимка е в обекта, който заснема. Предлагаме Ви да погледнете през нейния обектив сега.

Здравей! Кога за първи път хвана фотоапарат?

Апаратът попадна в ръцете ми още много малка. Сигурно съм била на 10 години, когато започнах да моля баща ми да ми даде неговия апарат, грабвах го и първоначално снимах съучениците ми.

Винаги ли си знаела, че искаш да се занимаваш с фотография?

Не. Беше ми хоби в началото, първата ми страст бе да пиша, да стана журналист, но впоследствие фотографията надделя, разбрах, че това е нещото, с което най-добре се изразявам, и всичко тръгна в тази посока. 🙂

Снимките ти са страхотни! Какво обичаш да снимаш най-много?

Нямам едно конкретно нещо, което да обичам, в работата ми непрекъснато изникват нови и нови предизвикателства. Но все пак хората са ми най-интересни.

Как се създава усетът за кадър? Може ли да се научи, или опира само до талант?

Компилация от двете е. Разбира се, че трябва да имаш техническото знание, за да постигнеш това, което виждаш през очите си, но останалото си е талантът.

Снимаш и холивудски продукции. Коя е най-интересната продукция, която си снимала?

Най-интересната е може би „Непобедимите 2 и 3“. Това беше първата толкова мащабна продукция, в която съм работилa. Огромен проект, зад който стоеше голям екип и най-вече всички тези световни хиливудски актьори. Беше вълнуващо да ги наблюдаваш и да съумееш да запазиш сили и внимание към работата си с цялата динамика на заснемане, сложни локации и интензивност на работа.

Има ли нещо, което не си снимала?

Има толкова много неща за снимане, затова гледам напред и всеки следващ проект очаквам да е по-вълнуващ от предния.

Вдъхновението е там, където…?

… Сърцето се вълнува.

Душата на една снимка е в…?

Обекта, който заснемам.

Кога апаратът не е в теб?

Сложен въпрос. 🙂

Как си почиваш?

Природа, слънце, чаша бяло вино, тишина или хубава музика, танци и приятни хора наоколо.

Опиши ни приказен зимен кадър.

Късен следобед. Децата ми тичат сред бяла, заснежена поляна, слънцето е паднало ниско, светлината подчертава малките им тела. Необятна шир пред нас.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Адриана Янкулова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *