Артисти
Leave a comment

Алекс Раева за дебютния албум с Mind Trips

   Всички добре познаваме това лице. Тя е красива, чаровна и определено много  талантлива. Виждали сме я в ролята на актриса, водеща, но най-вече – на певица. Тук Ви я представяме в качеството ѝ на вокалист на група Mind Trips и ако не знаете колко уникални са те, сега е моментът да разберете. Но преди това потърсете техния дебютен албум, който излиза съвсем скоро с участието на забележителната Алекс Раева.

Здравей, Алекс. Как започва един твой ден?

Прекрасните дни започват с любимия ми човек. Хубавите – с чаша кафе и музика! Лоши нямам.

През последните години освен като певица се изявяваш и като актриса и водеща. Кое те кара да се чувстваш най-щастлива? Ние смятаме, че и трите роли ти се отдават много добре.

Щастието ми определено не зависи от професията и от това дали съм добра в нея. Да, това носи удовлетворение, но щастието според мен идва от постигането на вътрешен мир, от себеоткриване и личностно развитие. Що се отнася до различните неща, с които се занимавам… Всяко едно ми носи радост и никога не съм ги делила. Винаги съм смятала, че се допълват и че едното не може без другото.

Кое е най-смелото нещо, което си правила на сцената?

Самото излизане на сцената само по себе си е смело нещо! Трябва да имаш добър стомашен тракт😁! Едно от комично смелите неща беше да изпея песента  Mamma Maria на Ricchi e Poveri пред самите тях, без да зная… италиански език и текста на песента. Прочутите италианските изпълнители се споглеждаха учудено, странно гледаха и към мен, но накрая казаха, че дори и на този измислен език, на който пях, не звучало зле.😁

Какво те вдъхновява?

Всичко! Лесно се вдъхновявам и това в известна степен плаши хората около мен, защото съм много експанзивна в реакциите си… Радват ме малките неща и мога с часове да се вглеждам в някое клонче, което, видиш ли, ме вдъхновява! Неслучайно прекарвам доста време под водата. Точно оттам черпя истинското си вдъхновение, което впоследствие се опитвам да пренеса на повърхността.

Усмихваш се когато?

Усмивката е моето оръжие… тя е най-сигурният начин да обезоръжиш някого. Усмихвам се почти постоянно и вярвам, че това е начинът да “заразиш” другите с хубаво настроение.

Лесно ли се работи с момчетата от Mind Trips?

Това което ни събира, е преди всичко приятелството. Музиката е следствие от това приятелство. При нас нещата стават бързо. “Изливаме” музиката си. Трудността идва от това да се съберем, защото седем човека с различни професии трудно се координират…

Разкажи ни за дебютния ви албум с Mind Trips. Какво да очакваме от него?

Това е моят първи албум. А за Mind Trips е трети. Моята тръпка наистина е голяма. Това е едно цялостно емоционално изливане след настъпила раздяла и всяка една песен има лечебни свойства. Според мен творецът трябва да трансформира тежките моменти от живота в изкуство. Самият той се лекува чрез това. По-мащабната цел е да помогне и на други хора.

Къде и кога можем за пръв път да чуем парчетата на живо?

Чакаме всеки, на когото му се слуша acid jazz или пък всеки, който има нужда от лек за душата. 😁 Датата е 20 октомври, мястото – София Лайф Клуб, часът – 21.00. Другата възможност е да дойдете на 12 декември в Терминал 1.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *