Music
Leave a comment

Alex P

   Днес Ви представяме едно момче, което се бори само, за да бъде това, което е. Момче, което твърди, че познава добре жените и затова творчеството му е пряко свързано с тях. Да твориш и да бъдеш рапър в България може би не е лесно, но да си на сцената повече от 10 години и да се задържиш – това е вече друго нещо! Всички жени го обичат и го слушат с удоволствие. Мнозина ще разберат за кого става дума само като кажем имената на някои от парчетата му – „BELUCCI”, “STORY” и „Хляб за очите“… Сетихте се, нали?Представяме Ви Александър Пелтеков – Alex P.

 

 Здравей! Разкажи ни как минава един ден на изпълнителя Alex P?В последно време дните ми са еднакви. Сутрин тренирам системно и после всичко останало се подрежда по план. Някой път тренирам и 2 пъти тогава спя следобеден сън – много обичам! През други дни пътувам из страната или съм някъде на почивка.

А един ден на бащата Александър 🙂 ?

Когато съм с детето, е друго. Гледам изцяло да съм на негово разположение, възпитаваме се, караме колело и играем много.

 Смяташ ли, че познаваш жените? Често пишеш музика за тях. Попаднахме в нета на видео: как три изключително красиви дами слушат твои песни в кола и знаят текстовете наизуст. Какво мислиш за това? 🙂

Моето творчество в последно време е насочено основно към тях. Да,  познавам жените обстойно, дори да ви звучи нескромно. Въпреки че жената в България съвсем не е това, което бих искал да имам  до себе си, ако изобщо решим да се вглъбим в темата. Радвам се, че ме харесват хубави жени… какво друго ми остава да кажа? 😉.

Какво смяташ за музиката, която се прави в момента, и за новите течения в хип-хоп музиката? Можеш ли да отличиш някои изпънители от нашата и  световната сцена?

Мисля, че всички се отличаваме, дори тия, дето се копират един друг, „вкарват“ нещо от себе си в цялата хава. България обаче си харесва едно и също темпо и ритъм още от 90-те години на миналия век. Аз мога да кажа за себе си, че се стремя да няма еквивалент на моята музика.  Доста автори вече да се опитват да пишат за жените у нас, но въпреки всичко има работа и за мен, и за солидна маса хора.

Какво би посъветвал младите хора, които правят БГ рап?

Няма да ги съветвам нищо безплатно, ще кажа само че е хубаво да мислиш, когато твориш дори и пошли неща, защото утре току виж си станал татко – като мен!

Рапът е изключително динамично развиващ се стил, нови изпълнители се появяват постоянно. На какво според теб се дължи творческо ти дълголетие и каква е твоята равносметката дотук?

Аз съм много пластичен, силен и гъвкав като ум, не само като физика и тези, които ме подцениха и третираха грешно, вече са минало. Бързо преживявам нещата и се връщам в игрището. Независимо от промените, търся себе си и моето място.

Какво определяш като най-големия си успех в личен и творчески план?

Раждането на сина ми, това че съумявам да го гледам в една страна, в която някои хора са по-добре от други, но иначе всички други страни наоколо са по добре от нас. Постиженията и грешките си ги харесвам всичките, били са еднакво нужни, за да съм това, което съм.

Мислиш ли, че си пропуснал нещо?

Със сигурност съм пропуснал много, но за човек с два крака, две ръце, и един мозък съм доволен от себе си.

Ако можеше да промениш нещо, какво щеше да е то?

Постоянно се променям. Не се сещам конкретно, но се стремя да пия по-малко и да се храня доколкото мога правилно, според начина ми на живот.

Каква е твоята теория за живота и какво вдъхновява детето в теб?

Моята теория е, че всички сме тук с причина и мисия и не трябва да губим времето си, защото животът е кратък. Не споделяй мига с хора, които те карат да се чустваш зле и неоценен или самотен. Моята мисия е да правя красиви неща, деца и любов!

Когато те потърсихме за интервю ни каза, че  се прибираш от снимки. Да разбираме ли, че си ни подготвил нещо ново?

Бях на фотосесия. А иначе – да, докато съм жив, очаквайте ме, идвам !

Честит Рожден Ден! 🙂

21 май е много специален ден за мен, защото тогава се е родила, жената, която ме е научила на всичко. Тя ми е дала много повече, отколкото си мисли и съм й безкрайно благодарен, защото успя да ме възпита да уважавам жените и да се превърна в човека, който съм сега. Тя е моя майка и й пожелавам здраве, за да присъства в живота ми, колкото се може по-дълго време!

Автор: Мариана Станчева
Снимки: Костадин Кръстев – Коко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *