Здраве и красота
Leave a comment

Алиса Белоусова

Когато видях Алиса за първи път, ми направи впечатление, че е изключително усмихната и атлетична! Помислих си: „Колко ли време тренира на ден, за да изглежда по този начин?“. Е, реших да я попитам сама как успява да поддържа формата си. А както разбрахме току-що, е върнала много бързо и визията си след раждането на новия член в семейството. Тя, освен че е треньор в Nike Training Club, е и част от „Макоса ностра“ – една от най-добрите хип-хоп групи унас.Успява да съчетае майчинството и любовта към спорта. Казваме любов, защото за нея това не е работа! Тя е пример как всичко е възможно, и освен това ни споделя и кратка тренировка за добра визия! Ако и ти искаш да се запознаеш с нея, можеш да го направиш тук.

 

Здравей, Алиса. Как започва твоят ден?

Здравейте, дните ми винаги започват с чай, мед и шоколад, а от 2 месеца и с най-смешната беззъба усмивка – на дъщеря ми (и един пълен памперс в допълнение J ).

 

С какво се занимаваш в момента?

Старая се да намеря баланс между работата и новата огромна любов в живота ми. Спрях тренировките от 8-ия месец и, честно казано, много ми липсваха. Радвам се, че успявам отново да си водя часовете с любими хора, с някои от които работя от години и са ми като семейство. Вече се заех и с организацията на поредния спортен лагер, който ще се проведе след месец на морето (всички очакват с нетърпение „телесните изтезания“ и аз няма да ги разочаровам 🙂 ).

 

Инструктор, хореограф и професионален танцьор. Кое е нещото, което те кара да се чувстваш изцяло себе си и защо?

Няма такова. Освен инструктор, хореограф и професионален танцьор, по професия съм музикант – пианист, обожавам сноуборд, карам ски отпреди да проходя J, влюбена съм в ездата, карам уейкборд, а пътешествията, ученето на езици и, като цяло, усвояването на нови умения ме правят истински щастлива – всички тези неща ме вдъхновяват. Не бих могла да избера само едно, но мога да кажа кое е това, което ме кара да не се чувствам на себе си – бездействието.

Кое е най-забавното нещо, което ти се е случвало по време на клас?

Винаги е забавно. Хората се отпускат и се забавляват искрено. А най-забавното е след тренировките, когато настъпи мъката на мускулната треска. Най обичам да чувам, че някой не е могъл да стане от легото J). Доста се смяхме в края на един от спортните ни лагери в Гърция, когато след четиридневни тренировки групата ми приличаше на бойци след тежко сражение…

Разкажи ни за приложението си NTC. Как служи то и защо е полезно за нас?

Честно казано, мисля, че Nike Training Club e най-доброто приложение по рода си. Предлага тренировъчни програми, изработени от професионални треньори и спортисти на Nike. Лесно се адаптират към индивидуалното ниво на всеки, като осигуряват мотивация и помагат да се тренира по-ефективно чрез работа за сила, издръжливост и гъвкавост. Представете си, че имате личен треньор в джоба си, когото можете да използвате навсякъде и по всяко време. Има над 100 упражнения с подробни аудио- и видеоинструкции от световни спортни експерти, тренировки с висока или ниска интензивност – както за напреднали, така и за начинаещи. Аудио- и видеоинструкциите помагат да използвате правилната техника и правят всяка тренировка максимално ефективна. Приложението може да създаде индивидуaлна програма за постигане на собствените ви цели и я регулира съобразно с напредъка ви. Ако пропуснете тренировка, приложението автоматично коригира графика ви. Ако тренировките ви станат твърде лесни, то ги усложнява. NTC умно изчислява всяка наша активност. Можете да отбележите всички свои дейности в апликациите – баскетбол, колело, плуване. Колкото повече активности вкарате в нея, толкова по-ефективна ще бъде вашата програма за тренировки. Разбира се, можете да споделяте вашите постижения, да качвате снимки с таг NTC и да вдъхновявате други потребители.

 

Личи си, че спортът е в основата на добрата ти визия, разкажи ни с какво и как се храниш?

Не съм вманиачена по конкретна диета (освен тази, която включва редовен прием на какаови зърна под различни форми J). Обичам да пия чай, вода, обожавам плодовете. Не съм веган, нито вегетарианец и вярвам, че ако слушаш организма си, няма да сбъркаш при избора на храна. Разбира се, не говоря за угаждане на лакомите ни желания – всички знаем кои храни да избягваме, за да сме здрави. И все пак, за да мога да съм добре информирана и пълноценно да помагам на хората, които тренирам, записах курс за правилно хранене – Precision Nutrition.

Най-важно е да не прекаляваме с нищо и да не спираме да се движим.

Къде можем да те намерим сега, ако искаме да потренираме с теб?

За момента водя редовни часове във фитнесцентър Аtama Wellnes Club в понеделник и петък от 20,30 часа, и събота и неделя от 17,00 и 18,00 часа, NTC и ZUMBA, както и индивидуални уроци и тренировки, също така и тренировки на открито с приложението на Nike.

Какво ново да очакваме през новата година?

Още повече тренировки и танци :).

 

Кое е любимото ти място за отдих?

„Ааах, морето!…“, ееех, океана!… Влюбена съм в тях!

 

Усмихни се с няколко думи на нашите читатели.

За да усмихна вашите читатели, ще им предложа един кратък комплекс упражнения и обещавам, че усмивката сама ще се появи, докато разхождате плочки по плажа.

  • Mountain Climber/Катерач – 50 повторения.
  • Straight Leg Bicycles/Колело с прави крака – 40 повторения.
  • Bird Dog/Птица – куче – 30 повторения.
  • Hip Lift March/Повдигане на ханш със свиване на крак – 20 повторения.
  • Crab Toe Touches/Раче с докосване на пръсти на краката – 16 поврорения.
  • Side Plank Knee Drives/Страничен планк със сгъване на крак и ръка – по 14 на краk.
  • Boat to Low Boat/Висока лодка – ниска лодка, без пускане на крака на земята – 12 повторения.
  • Plank Walk/Планк до лицева опора – 10 повторения.

Изпълняват се 2 пъти с 20 секунди почивка, като не забравяме да загреем и разтегнем.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *