urban
Leave a comment

ARC – Първа творческа академия за гейм дизайн

“Ние сме училище за кариери. Знаем, че най-ценният ресурс на младите хора днес е тяхното време – огромната ни отговорност е да оправдаем времето, което ще отделят за своето образование” – споделиха основателите на ARC в ефира на “Дарик” тази сутрин.


София, 11 октомври 2019 г. – Снощи, 10 октомври 2019 г., обучението си в ARC Academy започва първият випуск студенти. “Местата в трите програми на ARC по гейминг и брандинг се запълниха само за няколко месеца – разказва Милин Джалалиев, единият от основателите на творческата академия – и пилотната ни учебна година посрещна 62 студенти и 30 преподаватели. За нас това е нещо голямо.”

ARC Academy е първата по рода си мултидисциплинарна творческа академия, която предлага обучение по гейм дизайн – Уводна програма (Digital Arts Fundamentals) и Основна програма (Game Development), както и Магистърска програма “Реклама и бранд мениджмънт”, акредитирана в България и призната в останалите държави по света, благодарение на партньорство с ВУМ. Академията обещава на своите възпитаници прагматично образование и професионална мрежа от контакти. И трите програми на ARC са създадени в тясно сътрудничество с 15 бизнес партньори, които предоставят тематично съдържание и реални бизнес казуси.

Антони Христов, съоснователят на ARC Academy, допълва – “Това е първото по рода си училище в света. Преди да се върна в България, направих своето проучване. В момента няма друга школа, чиято програма да стъпва изцяло върху действителните нужди на бизнеса и акуалното развитие на гейм индустрията.” Антони Христов работи 30 години в Холивуд, 18 от които – като художествен директор на Pixar (“Търсенето на Немо”, “Уол-И”, “Феноменалните” 2), и 12 от които – като преподавател в AAU (Academy of Arts University San Francisco).

Партньори на ARC Academy в България са някои от най-големите световни компании за гейм дизайн, както и други индустрии и бизнес звена, свързани с геймификацията и изграждането на марки. Преподавателите на ARC са 30 специалисти с дългогодишен опит в творческите професии и управлението на творческия бизнес както у нас, така и по света. С повечето от тях може да се запознаете тук – http://bit.ly/2MnpntY. До края на годината академията ще обяви още един квалификационен модул с прием на ученици между 15 и 20 години.

Учебната база на ARC Academy е в София Тех Парк. Специално оборудваната зала, където ще протича обучението в трите ARC програми, е технически обезспечена по най-високи световни стандарти, благодарение на фондация “Америка за България”, която предоставя и стипендии за обучение в академията. Стипендии за първия випуск на ARC осигури и “Български център по предприемaчество” (www.foundationbec.org), също партньор на академията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *