Pisanici, urban, Изкуство
Leave a comment

В събота с книга: Безпощадната „Aутопсия на една любов” на Виктор Пасков

   Музика, секс, дуенде и ярък портрет на бездните в съзнанието в една от най-провокативните творби, писани от български автор някога.

След „Балада за Георг Хених”, която през 2018 г. получи заслужено място в задължителната учебна програма, и „Германия, мръсна приказка”, в ново луксозно издание с твърди корици на българския пазар излиза и „Аутопсия на една любов” – най-оспорваният роман на писателя, журналист и музикант Виктор Пасков. Всичко започва, когато завърналият се в България за годишния си отпуск музикант Чарли среща Ина – фаталната жена с неочаквано призвание: да бъде нечий греховен инструмент. И с репутация, която не може да се сравни дори с една нощ, прекарана с нея. Когато Ина я няма, следва самота, а празнотата в България от края на 60-те става oще по-осезаема. Едно загубено поколение си отива. А „небесният биг-бенд” става все по-многоброен. Побеждава ли любовта всичко или страстта успява да изпепели всички пътища между две „бездни”, прегърнали се за един кратък миг?

„Аутопсия на една любов” е унищожително саркастичен и фатално откровен роман, в който акордите на саморазрушението – социално и личностно, както и на творческия порив, се врязват в читателското сърце. Страст, джаз обич, приятелство и смърт се преплитат в скандална, но  наситена с емоции изповед, в която „музиката може и да убива”, но обичта побеждава и в смъртта. Защото „въпреки живота”, в творчеството на Пасков всичко е любов. „А колкото до любовта… трябва да приемеш, че тя преди всичко е болка. Дълга, дълбока, постоянна болка, която се понася с безкрайно смирение и търпение. Много повече страдание, отколкото удовлетворение.”

Ако искаш да си спечелиш „Аутопсия на една любов“ и да се потопиш в света на Виктор Пасков, само натисни тук, за да откриеш повече информация за нашата instagram игра. Играй до 2 ноември, когато ще изтеглим името на печелившия на случаен принцип. Успех! 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *