Latest Posts

На гости на Манджа Ван

Константин и Мартин са двама усмихнати и заредени с позитивна енергия момчета, които създават чудния Манджа Ван на къмпинг Градина. В една гореща събота им отидохме на гости, за да опитаме от разкошната храна, която правят на място пред теб. Атмосферата на местенцето ни залепи за себе си като магнит и мога да я опиша с няколко симпатични епитета, които веднага просветнаха в ума ми – бохемска, хипарска и свежа. Попитах Косьо и Марти за всичко, което е родило идеята на Манджа Ван, а те ми разказаха и повече за хората, които стоят зад симпатичния проект.

Здравейте! Разкажете ми малко повече за идеята на Манджа Ван?

Много обичаме да си хапваме хубава и качествена храна и именно това е идеята – да готвим хубава и качествена храна за ВСИЧКИ! Ето защо избрахме да сме мобилни – лятото на морето, зимата в планината, а иначе в София. За нас е много важно и се стремим да работим изцяло със сезонни продукти от местни производители.  Затова си правим почти всичко сами – дори и сосовете.

Как започна всичко?

Всичко започна след един Food Truck Festival в Австрия и безброй много идеи и рецепти, които вече трябваше да бъдат реализирани.

Защо избрахте къмпинг Градина?

Той ни избра (смеят се). 

Какво готвите във вана?

Можем да сготвим почти всичко, все пак това е професионално оборудвана кухня. За сезона на Градина сме заложили на домашно приготвени неща с някои авторски добавки – примерно тараторът ни понякога е с чушки, а мусаката е с ребърца. Иначе имаме и няколко превърнали се вече в  класика за менюто на Манджа Ван неща – това са лемън чик-а, бавно печеното свинско и мекиците на Баба Поли.

Кои са останалите хора, които задвижват колелото?

Имаме си супер екип:

Ангел или по известен като „Две кюфтета, Геле”. Той е мастерът на скарата и повелителят на домашния сладолед и бисквитената торта!

Свилен “Свилката” – е човекът кухня – няма какво да му се опре – нито 20 кг. тесто за мекици, нито пък кофа гаспачо…

Крис е по доставките и първи помощник на всички в кухнята. Доста пъти е спасявал положението с един спешен шоколад в 12 през нощта примерно.

Дани Бой  или Ори Дани – суши майстор, който прилага умело своите супер суши умения и във въртенето на тиганите!

Какво ви предстои през есента?

През есента ни предстои да кажем „Чао и До скоро!” на морето и да се върнем в любимата ни столица, където ще продължим да готвим… само трябва да намерим къде…

Ако искаш да помогнеш на усмихнатите готвачи от Манджа Ван с идея къде е тяхното място в сърцето на София, можеш да се свържеш с тях във facebook

Автор и снимки: Цветана Бонева

 

Нели Хаджийска

Когато я видях за първи път, бях много очарована. Тя ме посрещна с прегръдка и чаша фреш. Тогава бях бременна и нейната увереност и спокойствие ми подействаха омайващо. Говореше ми за прекрасните си деца и така желаното чакане, за да ги има. Как животът на жената се променя и през какво е преминала, за да бъде щастливата жена, която е сега. Тя е силна, позитивна, заразяваща и обичаща. Тя е една от водещите на любимото предаване на всички „Търси се“. Тя дарява усмивки  и сълзи от любов към близките. Тя е специална и търси пътища, по които да върви през живота, изпълнена със светлина, хъс, благодарност и любов. Тя е Нели Хаджийска.

Здравей, Нели. Каква беше първата ти мисъл, когато се събуди?

Точно тази сутрин беше много специална, защото на днешния ден преди 10 години с Дънди си казахме ДА! Беше страхотна, щура морска сватба, на малкия плаж на Лозенец… И тази сутрин си припомнихме всички красиви емоции… Танцувахме и си сглобихме с думи най-важните неща, които минахме заедно за тези 10 години. Иначе сутрин първата ми мисъл винаги е свързана с децата – целувам ги, прегръщам ги и благодаря на Бог, че ги имам!

Как започва един твой ден?

Рано сутрин, с много интензивна грижа за малките. Ставаме, измиваме се, обличаме се, правим закуски, и после всеки тръгва по задачи. Сега през лятото Тото, големият ми син, не ходи на детска градина и слава Богу сутрините не започват в 6.30!

Какво е да си водещ на Търси се?

За мен лично е сбъдната мечта! А иначе е огромна привилегия да работиш тази работа, защото това са ежедневни срещи с хора, които са истински житейски енциклопедии, учебници по живот… Гости на „Търси се…“ са едни от най-интересните, можещи и успели хора в страната ни и аз имам честта да влизам в домовете им, да разговарям отблизо с близките им, да ме допускат до най-съкровените кътчета на душите си! Това наистина е огромно обогатяване, за което съм изключително благодарна на съдбата.

Какво търси Нели?

Търся пътищата, по които да вървя през живота, изпълнена със светлина, хъс, благодарност и любов! Но понякога и аз попадам на стръмни, мрачни улички. Слава Богу е за кратко и бързо бягам към светлината.

Как се намерихте с Меги?

Преди 15 години на кастинг за водещи в една интернет телевизия. А иначе приятелството ни се случи по-бавно, не от първия миг. Нас винаги са ни водили общите професионални мечти и копнежът да вървим напред и нагоре!

Коя беше последната книга, която прочете?

Съвсем последната буквално е „Маккуин Светкавицата“ 🙂 Защото всяка вечер чета на Тото. Но иначе последната книга, която прочетох, беше „Физика на тъгата“ на Георги Господинов. Една книга, която с магическа пръчка ме върна в детството и всички красиви емоции от онзи период нахлуха в съзнанието ми с нов смисъл!

Какво правиш в свободното си време?

Свободно време с две деца? Няма, наистина! Или е толкова малко, че едва стига да се видя с приятели, да отида на масаж или просто да остана сама с мислите си… Откакто имам две деца, осъзнах колко е важно човек наистина да има време за себе си, да може да чуе вътрешния си глас, да усети порива на душата си, защото забързани в грижите на ежедневието е твърде лесно да изгубим себе си. И тогава идва страшното, дупките, бездните, в които неусетно пропадаме…

Определи любовта с три думи.

Безкрайност! Смисъл! Живот!

Как изкарвате лятото със семейството ти?

В много пътувания, за щастие! В „Търси се…“ почиваме 2 месеца през лятото, защото БТВ излъчва повторения и лятото е моето време, в което изцяло се отдавам на децата, на семейството… Обичаме да обикаляме всяка свободна минута. Пътят е нашата обща страст! Нещото, което радва всички ни! Може да е просто до Витоша или тук, близо до София, но времето сред природата е наистина безценно…

Кой е любимият ти сезон и защо?

Пролетта и лятото са сезоните, в които се чувствам най-добре! Аз съм родена през април, а през май и юни са родени двамата ни синове, и някак тези три месеца се превръщат целите в празници… А и обожавам слънцето, пясъка, синьото безвремие и свободата да станеш, да сложиш една рокля или чифт панталони и да се отдадеш на топлината! Не обичам зимата, навличанията с пуловери, палта, студът сякаш сковава и душата по особен начин…

Пожелай ни нещо.

Пожелавам ви интересни и вдъхновяващи срещи и да не губите хъс и интерес към това, което правите! И, разбира се, любов и лято в душите!

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив 

 

Дворни дами

Този вторник ти показваме две дворни дами, които ни плениха с неподправеното си очарование. Снимката е направена в замъка на Равадиново, а на нея са Рене и Траяна!

Повече за BagdooR: BagdooR е проект, вдъхновен от градската култура. Той е спонтанен и очарователен, а негови създателки са Биляна Валентинова и Рене Генадиева. Очаквайте BagdooR в Лицата на Града всеки вторник!

На по бира с Рори Милър

   Рори Милър е един от най-интересните градски обитатели, а освен, че е създал невероятната бира Ах!, тази година Рори подготвяше и цял бирен фестивал, на който любителите на малцовата напитка щяха да се порадват през септември. Ние сме медийни партньори на прекрасното събитие, което се отлага малко във времето до другия юни. Не чакаме обаче повече, за да се срещнем с Рори и да разберем повече за хубавата бира, любовта към живота и какво го вълнува най-страстно. 

Здравей, Рори! Разкажи ни малко повече за себе си.

Започвам от това, че се родих без глава.  С времето някак главата ми си дойде на мястото, но винаги живеех, чудейки се какво диря на тази планета. И там в сянката на луната аз пораснах и се превърнах в това, което съм сега. Прекарах детството си  в Сиатъл, но напуснах града на 19 години, за да пътувам и работя в чужбина и повече не се върнах в Щатите. Прекарах няколко години в Италия, където живеех на плажа и берях маслини, наред с останалите имигранти. След това буквално фалирах и се наложи да замина за Прага, където започна и големият ми кошмар като учител по английски, какъвто бях цели 10 години. Живял съм в Русия, Словакия, Сърбия, Черна Гора, Босна и в България.

Тук аз обучавах още две години, след което ме завладя идеята да създам своя марка бира и аз имах нужда да я реализирам. Опитвах се няколко пъти, след което се събрахме с няколко приятели, мои партньори, за да превърнем Ax! От мечта в реален проект. Държа да кажа, че моят предишен проект преди Ах! все още може да бъде видян, защото хората продължават да работят по него. Ах! дойде три години, след като аз започнах да се занимавам с крафт бира и само, защото най-накрая намерих правилния отбор хора, които са честни, страстно горят в идеята, истински хора, които да работят с мен. Моят партньор в това „престъпление“ е Мартин, който е с мен от самото начало. Евгени пък контролира всичко, което се случва. Искам да кажа, че Евгени е нашият логистичен самурай и също е с нас от самото начало. Добре е също да добавя и Едуард, който е Мистериозният мъж. Имаме и съвсем нови попълнения – Тони, Джеймс, Пепи, Виктор, Миш и Сантори. Всеки от тях дава на бранда парченце от своята уникалност и помага марката да еволюира. В личен план успях да сътворя двете най-красиви неща, които някога съм виждал в живота си – моята красива дъщеря Вита и и малкия злодей – сина ми Рилан.

Ние сме медийни партньори на бирения фестивал, който организираш. Разкажи ни малко повече  за идеята.

Идеята на фестивала е да запознае хората с крафт бирата, крафт храната и крафт музиката!  Започнахме това нещо преди 6 години и сме много развълнувани да видим разликата между това, което не се случи и това, което се случва СЕГА. Културата, която толкова обичам, най-сетне е тук в България и аз нямам търпение да видя как ще израсне през очите ми… Всяка година се опитваме да преместим фестивала на различна локация, да привлечем нови партньори, нови платформи, да превърнем цялото изживяване в едно приключение, което хората ще запомнят за дълго време…или ще извикат полицията, за да ни прибере. (смее се)

Следващата година ще превземем забравения стадион ЮНАК за цели три дни!

Бира Ах! Е една от любимите ни бири. Как се превърна в пивовар?

Като никой друг в тази забавна индустрия в България, аз имам история с крафт бирата, която е свързана с моя баща и с Щатите. Той работеше за Widmer Brothers в продължение на 20 години и направи някои доста интересни неща вкъщи. Превърна се в домашен пивовар, а аз се превърнах в едно от най-известните момчета в училище, защото имах безплатна бира в гаража. След всичко това бирата и пивоварството беше винаги в съзнанието ми, някъде зад всяка моя мисъл, особено когато не намирах достатъчно добра бира за вкуса си. Това ме доведе до една вечер, в която сварих домашна бира тук в София в кухнята на мой приятел. Никой не знаеше какво правя, но се получи доста интересно. След няколко нелегални събития, на които хората тестваха от бирата ми, разбрах, че това може да се превърне в нещо наистина интересно и така започна всичко. Една година по-късно организирахме и първия бирен фестивал в Докторската градина с моята кредитна карта и останалото е история.

Винаги съм обичал да варя на теория, но в смисъла на тоа да създам перфектната рецепта, а не да изчистя след товва! В този ред на мисли да имам пивоварна ми звучи доста плашещо, защото аз не обичам да чистя, а варенето на бира е свързано с чистене.  Зная обаче, че един ден ще успея да се преборя със страха си, като си намеря някой, който да чисти вместо мен и даизвършва тези 90% от работата по варенето на хубава бира.

Ние наистина искаме да създадем нещо оригинално и марката ни да еволюира и да предлага отношение. Това произвеждаме и ние – отношение. Екипът ни е интернационален, сглобен е от американци, французи, молдовци, македонци и разбира се българи. Варим в Сърбия, Белгия и Гърция, скоро ще бъдем и в Унгария, Румъния и Франция. Съставките си намираме от България, Сърбия, Белгия, Германия, Америка, Румъния, Гърция и Холандия. Дизайнът сме поверили на български артисти, които го създават тук в България, бутилките ни пък са от Белгия и България. Капачките ни също са български…ние сме една интернационална българска компания!

Какво правиш в свободното си време?

Ако не си фантазирам как живея на друга планета, играя си с децата или пия прекалено много, или пуша прекалено много. Спрях да чета, но напоследък си мисля да започна отново, защото сякаш станах малко по-глупав. Но по-голямата част от свободното ми време е посветена на бирата и на партньорите ми в това начинание.

Защо избра България?

Не избрах България, тя ме избра. След това тя се превърна в мой дом, в който са хората, които обичам най-много. Превърнах се в един американски българин.

Разкажи ни повече за останалите си проекти тук.

Ако не прегрявам от работа покрай проекта ми с бирата, имам още няколко проекта, които ме занимават и не ми позволяват да бездействам. Фестивалът ми взе няколко месеца, както и един друг мой проект, свързан с готвенето – Karavan Kitchen. Karavan Kitchen е проект, който създадохме с моя партньор Жоро. Направихме си подвижна кухня, с която пътуваме на различни места и готвим различни неща.

Друг проект, който запоззнах наскоро, се казва CinemAH!. В него има много от любимите ми Б-филми и от културата, която ги следва в различните държави по света. За всички от вас, които не са запознати с това какво са Б-филми, това са филми, които много често са със съвсем малък бюджет, кратки филми, които обаче оставят съвсем интересна следа. В момента тези филми имат доста фенове, които ги търсят. Б идва от bad. И така…започнахме да създаваме представления на различни места, на които има бурлеска, жива музика, тематична храна, пиене и тн. В тези забавления винаги държим връзката с темата на самия филм. Например през януари показахме б-филм, който представляваше софтпорно, затова извикахме унгарски диджей, който дойде и пуска порно музика от 70-те. Karavan kitchen пък сготви тематични хапки като сладки с формата на гърди, кисели краставички с кюфтенца и тн. Дори поставихме голи снимки от Playboy на сцената. Никога не е само филмът, а всичко, което го заобгражда. Цялото изживяване.

Какво следва?

Искаме да създадем бранд, който ще стане международен, интернационален. Бранд, с който всички хора на Балканите ще се гордеят, особено тези в България! След това ще се завърнем в затворите си.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив 

 

Бял шоколадов мус с боровинки, касис и листенца прясна мента

Белият шоколадов мус ни е любим, а в комбинация с ароматни боровинки и касис се превръща в истинско изкушение за небцето. Днес ти представяме една страхотно лесна рецепта, с която можеш да развеселиш приятелите си, защото хубавата храна е преди всичко…усмивка! 

Продукти:

  • 3 яйца
  • 3 с.л. кристална захар
  • 2 с.л пудра захар
  • няколко капки лимон
  • листенца прясна мента
  • касис
  • боровинки

Начин на приготвяне:  Най-напред отделете белтъците от жълтъците. Започнете да разбивате белтъците, докато станат на твърда пяна – първо на по-слаба степен на миксера, а после на по-силна.

Пприбавете и двата вида захар, както и лимонените капки. Лимонът спомага за образуването на по-твърда пяна, а точно такава ни е необходима за пухкав шоколадов мус. През това време разтопете белия шоколад на водна баня и го оставете да се охлади за 5-10 минути.

След като сте разбили белтъците и сте охладили шоколада, смесете постепенно двете, като бъркате леко. Старайте се да запазите обема на пяната. Във високи чаши сипете от муса и декорирайте с касис, боровинки и листенцата прясна мента.

Автор и снимки: Цветана Бонева 

 

В света на Ирина Денева

   Ирина Денева ни е абсолютна любимка! Тя носи неподправено момичешко очарование, има обезоръжаваща усмивка, и притежава особено отношение към стила. Може би си я срещал в сутрешния блок на BTV – „Преди обед“, защото там тя води модна рубрика заедно с чаровната Антония Йорданова, но надали знаеш, че красавицата е и един от създателите на суперпроекта – Shame party! Днес я разпитваме за модата и още нещо, а ти можеш да надникнеш бързо в света й от следващите редове.

Здравей, Ирина! Как би се описала с една дума? – Сложна работа. Аз съм човек, който често сменя настроенията и вкусовете си и ще се наложи да променям тази една дума през около месец. И все пак това лято бих се нарекла нещотърсач. Не съвсем в класическия смисъл като Пипи Дългото чорапче. По-скоро търся неща, нова естетика в себе си и се опитвам през блога да ги покажа на околните.

Кога модата се появи в живота ти? – Бях съвсем малка. Майка ми е текстилен инженер и в дома ни винаги имаше хартиени кройки, платове, линеали, креди и карфици. Един ден реших, че имам право на мнение, когато тя изработва дрехите ми. Избрах материалите и модела и така се появи първата рокля, която истински харесвах. Маслено зелена с дълъг ръкав.

С какво се занимаваш сега? – В момента модата ми е хоби. Аз съм телевизионен журналист. Работя като редактор в “Преди обед” по Бтв и ко-водещ на модната рубрика всеки петък заедно със стилиста Антония Йорданова. През лятото, обаче, съм се впуснала в афера с музиката и времето ми е основно заето с партита заедно с Пламена Гиргинова и Николай ВЪжаров от the Shame Crew.

Как минава един твой ден? – Мечтая си някой ден да кажа “Ставам в 6, спортувам, работя, а след това отделям няколко часа за приятели.”, но действителността е много различна. Ставам всеки ден по различно време (понякога наистина в 6, друг път – след 11). Много често дори и не се опитвам да спортувам. Работя, после пак работя. Вечер организирам задачите около блога и заспивам с някой документален филм (темата няма значение, обичам да научавам нови факти за света и историята).

Как би нарекла стила си? – Променлив. Стилът ми зависи и от това в колко часа съм станала. ☺ Колкото по-рано, толкова по-добре обмислям аутфита си. Сега съм на вълна червено. Бях забравила този цвят, но една рокля с пайети рязко го върна в гардероба ми.

Какво би искала да виждаш по-често по улиците на града? – Много бих се радвала да виждам повече смели хора. Такива, които експериментират с визията си и влагат в дрехите послание. Малко ми е омръзнало от онези, за които е важно всяко копче да е последна мода. Писнало ми е и от онези, който купуват само скъпи неща. И тяхната противоположност – да купуваш само втора употреба или винтидж, също ми се струва ограничаваща. В София ми липсват хора с индивидуално отношение към модата и стила.

Сподели ни едва своя мечта. – Мечтая да спортувам редовно, но искрено не обичам физическите усилия и с години се боря да създам този навик… боря се доста неуспешно. ☺ Една мечта, която знам, че никога няма да осъществя, е да бъда космически турист. Една мечта, която планирам да сбъдна – да се гмуркам в коралов риф преди хората да сме ги унищожили.

Какво ти предстои през идните месеци? – Предстои ми пътуване, за което съм мечтала с години. Мароко е моя детска мечта и ще прекарам 10 дни там. Надявам се екзотиката да е такава, каквато я очаквам, а не каквато я описват мои приятели, останали недоволни от жегата на Северна Африка.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

Деси и пъпешовото лято

В горещия танц на лятото споделяме с теб снимка на чаровната Деси, която носи сочен пъпеш. Кадърът е уловен в с. Крапец.

Повече за BagdooR: BagdooR е проект, вдъхновен от градската култура. Той е спонтанен и очарователен, а негови създателки са Биляна Валентинова и Рене Генадиева. Очаквайте BagdooR в Лицата на Града всеки вторник!

Александра Богданска

 Александра Богданска е една от най-харизматичните девойки, които сме срещали. Нейният чар и обаяние те обезоръжават, а усмивката не си тръгва от лицето й дори за миг. Скоро ти я представихме във фотосесията на фотографа Наталия Калчева, облечена в дрехите на дизайнера Николай Божилов, а днес ще я видим по един по-различен начин, защото ще я разпитаме за всичко интересно, което й се случва напоследък и за най-любимите й неща, онези, които я карат да сияе.

Здравей, Алекс! Кое е най-хубавото нещо, което ти се случи през лятото?

Най-хубавото нещо, което ми се случи това лято беше, че пътувах доста, обиколих много и най-различни места и това ме накара да преосмисля ценностите си и кое е наистина важното в живота

Знаем, че пътуваш много, но къде обичаш да се връщаш?

Обичам да пътувам, но когато го правя винаги е с мисълта, че е само моментно и отново ще се върна в България, там където са корените ми. Много разочарования и трудности срещнах тук, но обичам родината си с всичките и недостатъци, обичам и хората, които живеят в нея, дори понякога те да мрънкат и да се оплакват повече, отколкото трябва.

Кои са любимите ти места в София?

Любимите ми места в София са мястото, където ходя на йога – Santosha yoga, няколко заведения за хранене като Багри, Лаванда и Космос (защото храненето за мен е удоволствие) и Витоша планина, защото не мога да живея пълноценно без природа.

За какво мечтаеш?

Мечтая да си остана същата и да имам същата енергия и хъс за живот, за да изпълнявам целите и нещата, които обичам да правя. Помагайки на околните да се чувстват по-добре, изпитвам вътрешно удовлетворение, че съм полезна и значима. Това ме кара да ценя себе си още повече, защото промяната започва от самите нас, както е казал Махатма Ганди.

Последната книга, която прочете е?

Последната книга, която прочетох беше на Наполеон Хил – “Да прецакаш дявола”.

Има ли любов в сърцето ти?

В сърцето ми има много любов, която струи и извира всеки път, когато се “докосна” до нещо истинско и виждам смисъл в него.

Пожелай ни нещо.

Пожелавам ви винаги да се обграждате с позитивни и дейни хора, които са близки до вашите разбирания за живота, само така можете да си помагате и заедно да градите нещо значимо и добро!

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

Ангел Ковачев

   Днес ви представяме едно талантливо момче, което с удоволствие интервюирахме и снимахме. Заедно с фотографа Соня Тракийска го чакахме в парка, а той пристигна с бърза скорост върху своя лонгборд, придружен от любимата си китара. Навярно много от вас си го спомнят още от “X Factor”, където покори сърцата ни, както и от “Dancing Stars”, защото беше един от най-добрите танцьори…но днес ще ви го покажем такъв, какъвто го видяхме сега – истински. Представяме ви Ангел Ковачев

Здравей. Как започва един твой ден?

Спокойно. Едно от предимствата да не работиш стандартна работа от 09:00 до 17:00, е че сутринта си е изцяло твоя. Това е голямо богатство според мен! Първите няколко часа, след като отворим очи, вярвам, че са от съществено значение за цялостното протичане на деня.

Преди да правя каквото и да било, се старая да поддържам навика за тихото време. Дали ще си разписвам и анализирам сънищата, дали ще си водя дневника, дали ще слушам музика и ще поосвежавам вкъщи или просто ще пия кафе и ще блея в една точка – това е тихото време. То представлява първите два часа от деня ми. Галимацията на ежедневието си допускам едва след това.

Какво се случва с теб напоследък?

Напоследък идват доста утвърждения, свързани с посоката, по която тръгнах като независим артист. Това е голямо насърчение за мен! Последните месеци започнах и да опитвам от плодовете на труда си и честно казано – харесват ми на вкус! Щастлив съм, че музиката ми ме среща с интелигентни и сензитивни хора. Такива, с които имам какво да си кажа и можем да обменим опит.

Талантът ти наследствен ли е?

Едни таланти са наследствени, други създадени по пътя… Ако мога така да отговоря – това, което съм аз към днешна дата е благодарание на унаследения рационализъм от баща ми, сензитивността от майка ми и моята твърдоглавост.

Кой е Ангел извън музиката?

Широкоскроен симпатяга със свободна душа. Интровертен екстроверт. Понякога смущаващо тих, друг път притеснително шумен. Дебелашки откровен с тънко чувство за хумор.

Напоследък се захласва по научни статии, конспиративни теории и история.

Гъст с “природата”, първа дружка със студената бира и неразделна част от историята на World of Warcraft! 🙂

Наскоро издаде първия си албум. Разкажи ни малко повече за него.

“Небесен” е моето първо наследство. Първата глава от моят “дневник” наречен живот.

Събира в себе си 14 изцяло авторски парчета,  9, от които неиздавани до момента.

Музиката е доста разнородна. Реших да не се ограничавам жанрово и да експериментирам. (леле, това прозвуча като коментар на фолк дива, хаха) Така де, мисля, че се получи интересна смесица между електронен и акустичен звук.

Имах възможността да записвам в едно от най-добрите студия у нас – “Пекарната”, както и удоволствието да работя с професионални музиканти, които мога да нарека и мои приятели, а именно:

Барабани – Стоян Петров & Радо Казасов (Неделя сутрин)

Бас – Христо Михалков & Алекс Атанасов (Свободен/Празнуваме)

Ел. китари – Васето Крумов

Тромпет – Георги Стойков

Тромбон – Владислав Мичев & Мартин Йотов (Друга порода/Неделя сутрин)

Саксофон – Стефан Здравески

Цигулки – Венда Беспалова

Чели – Магдалена Петрович

Арфа – Девора Ковачева

Кларинет – Давид Кокончев

Целият програминг и едитинг на съдържанието съм го правил аз, в домашното си студио.

Траковете бяха смесени от:

Иван Бошев (студио “Пекарната”) – “Интро”. “Неделя сутрин”, “Моята причина”, “Нощен страж”, “Синьо”, “Порив”, “VYLNI”.

Димитър Ганчев – MITE (студио “Digital+”) – “Небесен”, “Друга порода”, “Празнуваме”,

“Свободен”, “Мога да ти дам”, “До вчера бяхме деца” Янко Генов – “Малкото начало…”

…и след това мастерирани в Холандия.

Кое от всички парчета ти е най-любимо?

“Нощен страж” мисля, че се получи много слънчево. Има някаква лежерност в цялата вибрация, която ми допада! Интересно се получи дръм секцията към трака – сглобка от бийтбокс, семпли и акустични барабани.

“VYLNI” също ми е любимо. Него реших да запазя семпло и мисля, че там е осанката му. Текстът написах в рамките на часове, което не е присъщо за мен. Беше интересна вечер…

Подготвяш ли нещо ново за феновете си?

Предстоят ми снимките към едноименното парче от албума. Локациите са вече фиксирани, концепцията също. Много се вълнувам какви ще ги свършим! Началото на август ще се снима, надявам се септември да излезе.

Паралелно трупам още продукция за бъдещи проекти. От май месец насам вече нахвърлих пет-шест нови идеи, половината, от които са с почти готови текстове. Началото на 2018 мисля да пусна едно EP, което да реализирам единствено в дигиталните платформи.

Какво правиш в свободното си време?

Понякога гледам да го оползотворявам максимално, друг път просто го прахосвам, самоуспокоявайки се, че нищоправенето е също част от креативния процес. (e)

Напоследък съм се хванал да подреждам и оптимизирам библиотеките си със семпли и звуци. Човъркам нови виртуални инструменти и аудио ефекти.

Чат-пат приятелчета ме подхлъзват по Leage of Legends нещо и аз хайманата взимам, че им се връзвам беС да искаН, хаха!

Започнах и една доста интересна книга, междудругото, на която попаднах случайно наскоро… “Организираният ум. Да мислиш трезво в епохата на информационно претоварване”. Много добро четиво, препоръчвам!

Какво те вдъхновява?

За мен човешкото вдъхновение е любовта към живота. Независимо с какво се занимаваш. Всичко останало и здраво бачкане и постоянство.

Опиши музиката си с една дума.

Моята.

Пожелай ни нещо.

Тъй като изведнъж всички се озовахме в епохата на “Искам всичко тук и сега!”, пожелавам на вас и всеки, който чете думите ми – търпение! Хубавите неща действително ставали бавно… Ако нещо не се получи от първия път, спокойно, няма да се получи и на втория. А може и никога да не се… Затова е добре да сме влюбени в пътя.., в процеса, а не в крайната цел и резултата.

Бъдете благодарни. Връщайте се към опита, за да извлечете позитива от него. Няма време да се връща лентата за едното “ех…”.

Бъдете лекички! Щипка непретенциозност не е навредила никому. Крадете си спокойствие. НАСА наскоро потвърди, че светът не свършвал, ако се откъснете за малко от него.

Последователност, буден ум и усещане за обществен принос. 🙂

Албумът “Небесен” може да слушате онлайн тук:
Itunes – http://apple.co/2qwCRqP
Spotify – http://spoti.fi/2p1JOzJ
Google Play – http://bit.ly/2oQM3K3

А с физически носител може да се сдобиете от тук:
http://www.angelkovachev.com/store/

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Соня Тракийска 

Скритата врата

Започваме месеца с един прекрасен кадър, който идва при нас от Лайпциг! Обожаваме street style културата, а тази снимка ни пренася в света на мечтите, в който вратите, които водят към хубави места, са винаги скрити…

Повече за BagdooR: BagdooR е проект, вдъхновен от градската култура. Той е спонтанен и очарователен, а негови създателки са Биляна Валентинова и Рене Генадиева. Очаквайте BagdooR в Лицата на Града всеки вторник!