Latest Posts

Лесен октопод с пресен риган, халапеньо и чери домати

Октоподът е едно от любимите ни ястия и смятаме, че е уникален както за предястие, така и за основно, а защо не и като сочно допълнение към свежата ни салата? Ако си мислиш, че октоподът е страшен морски звяр, който се приготвя трудно, сега ще променим представата ти с тази много лесна рецепта.

Продукти:

 • 1 октопод (в нашия случай беше замразен и го изчакахме да се размрази)
 • 4 скилидки чесън
 • 1 морков
 • 2 листа дафинов лист
 • Вода
 • Сол
 • Няколко стръка пресен риган
 • Няколко чери доматчета
 • 1 лимон
 • 1 чушка халапеньо
 • Черен пипер на вкус
 • Добро количество зехтин „Екстра върджин“

Започваме с варенето на октопода, което е и основното ни занимание в тази рецепта, тъй като останалото е лесно. Важно е преди да сварите октопода, да го почистите от „клюна“, с който се храни и да премахнете очите. Ние махаме цялата глава и ни остават само пипалата, които потапяме няколко пъти във вряща вода, за да се попарят и да заемат форма. После ги пускаме във водата с дафиновия лист, солта и едрите моркови, лимона и скилидките чесън, и варим, докато октоподът омекне. Не се плашете от цвета на водата, защото той ще стане тъмен. Можете да варите октопода и в кола или в алкохол, но ние го правим само във вряща вода и става идеален. След като мекотелото се е сварило, режем пипалата на едри парчета и ги запържваме в зехтина, нарязаните скилидки чесън и разполовената чушка халапеньо. Най-накря добавяме сладките черита, пресния риган, черния пипер и солта. Задушаваме леко и сме готови. Bon Appetit!

Автор и снимки: Цветана Бонева

На гости на Bash Bar Sofia с Рости и Тото

Сещате ли се за емблематичния бар в сериала “Приятели”, където се случват почти всички важни събития в живота на героите или поне се споделят там. Да, точно за такъв бар говорим, който за девет години се е превърнал в незаменима част от живота на известни, софийски, градски герои. Бар с атмосфера, в който дори и да влезеш за пръв път, оставаш с усещането, че си на място, в което винаги си бил. Бар, в който се случват любови, сватб,  и после се поливат ражданията на бъдещите клиенти. Бар, в който няма персонал, защото винаги те посрещат приятели… абе накратко Bash Bar.

И ако се чудиш какво го прави толкова специален ние ще ти кажем – персоналът -генератор на големите усмивки, невероятното капучино, силните коктейли и творческия махмурлук. Днес искаме да ни разкажат за себе си мъжката сила на БАШ барманите.

Кои са момчетата зад бара?

Рости: Готини, приказливи, често брадясали… Често на пръв поглед намусени, но  с две приказки лесно разчупваш леда! Абе момчета…

Тото: Тото и Рости…не е ли достатъчно? 🙂  Добре, това сериозно две от „Баш“ лицата, които могат да се похвалят с много неща, но сега за нищо не се сещам. А иначе е страшно… Ще ви кажа само, че е адски фън и, ако ми влезете на ТИ, очаквам да си станем приятели. Тука е така! 90% от хората са супер яки, те създават атмосферата, заради която идват другите 8%, 1% си поръчват „3 в 1“ (много ясно, че нямаме „3 в 1“) и 1% сме ние.

Тото, кое те задържа в бара толкова години?

Има нещо много специално тук… Започнах  зад бара през 2011г., после поцъках малко из света и се върнах директно тук. Срещнал съм уникални хора на това място, с които си създадох незабравими спомени. Това ме задържа. Всеки ден е така. За мен най-ценно е създаването на бъдещи спомени, а от тук имам много!

Рости, кои са любимите ти клиенти?

Любимите ми клиенти винаги имат силно изразено чувство за хумор, дори понякога са отявлено саркастични… Няма точно определено питие, характерно за тях, но обикновено след втората поръчка вече знам точно какво е и как клиента го иска сервирано… Обичам хората, които могат да се забавляват, без да се нуждаят от нещо или някой конкретен за целта Те просто се забвляват! Чарът винаги започва с една естествена усмивка.. Останалото е синергия между двама участници, които се забавляват.

Как изглеждат купоните зад бара?

Тото: Ще споделя само, че много често се забавлявам повече, отколкото, ако бях пред бара.


Да си част от парти на напълно непознати хора, с напълно различни интереси, е космос. Следващия път, когато дойдат, обаче са мои хора.


Поздрави на всички „Баш лица“ !

Рости: В бара никога не липсват интересни хора и купон… Поне от едната страна на бара (смее се)

Ако двамата сладури от Bash Bar Sofia те спечелиха, отиди да се забавляваш с тях в събота, когато барчето празнува Деветия си рожден ден. Изненадите са сигурни, а повече за събитието можеш да видиш тук

Автор: Деската Дончева

Снимки: Личен архив

 

Виктория Георгиева

   Зеленооката принцеса на българската музика Виктория Георгиева скоро представи най-новата си песен – „Част от мен“, а днес ние я правим част от „Лицата на града“, защото я обикнахме от първия миг, когато я видяхме. Вики изгря на сцената на „X-Factor“ и бързо се превърна в една от най-талантливите звезди в България. Днес тя ни разказва повече за новия си проект, за мечтите и за любовта.

 Здравей, Вики! Кога музиката те срещна за първи път?

Здравейте! Това е интересен въпрос! Доскоро си мислех, че е било неотдавна, но всъщност съм се срещнала с музиката, откакто съществувам. Родителите ми много обичат музика и вкъщи винаги денем и нощем, са звучали различни песни. Сега осъзнавам, че тя е била винаги „Част от мен“.

Разкажи ни малко повече за новата си песен „Част от мен“?

„Част от мен“ е дългоочакван проект, за който нямах никакво търпение да се случи! Работихме над няколко демо през пролетта и лятото, но все не можехме да стигнем до правилния избор на песен, и един ден Графа просто ми изпрати „Част от мен“. Веднага щом я чух, си я запях и цял ден не ми излизаше от главата. Тогава си казах: „Определено това е правилният избор“.

Знаем, че режисьор на видеото е Bashmotion, а Влади Ампов Графа, е написал музиката, текста и аранжимента на парчето. Какво е да работиш с едни от най-големите професионалисти в България?

За мен е голяма чест да работя с хора като тях, защото винаги съм мечтала за това. Сега мечтата ми се сбъдва в „Монте Мюзик“. Работата с тях е лесна, забавна и доста поучителна. Винаги научавам по нещо ново, което остава за цял живот.

Сподели ни една своя мечта!

Една от най-големите ми мечти е някой ден да имам номинация за „Грами“.

Какво следва занапред?

Предстои да излезе акустична версия на „Част от мен“, а успоредно с това работя усилено по новите си проекти, за които още няма да споделям подробности. Това е само началото…

Къде намираш любовта?

Винаги намирам любовта в семейството си, в музиката и в животните.

Пожелай ни нещо.

Пожелавам ви да сте нестихващо щастливи и много слънчеви! 🙂

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Соня Тракийска

Kappa Irie

   Кирил Алексиев, или Kappa Irie е от тези артисти, които палят публиката за секунди. Харизматичният чаровник завършва в Ротердам, пее с цялото си сърце, и ни разказва повече за раста културата, Zionlionz Soundsystem, и Любовта.

Здравей, Кире! Разкажи ми как започна всичко? Кога за пръв път се срещна с реге културата?

През 2000 г. започнах активно да се интересувам от Rastafari! Интересът ми беше запален от музиката, която слушах и от желанието да вникна по-добре в посланията, в песните. До 2003, чрез Интернет и тогава популярната „mIRC-а“ бях успял да се сдуша с поне още един съмишленик, който за съжаление вече не е с нас на земята (Rest in Power dreado!), та с него създадохме сайта rasta.cult.bg и съответно форума към него. Там вече доста запалени хора се появяват наяве и така създадохме Zionlionz Soundsystem, промоутърски колектив от селектори и артисти и ударихме с дебютно парти през лятото на 2005 на открито, на басейн Мария Луиза с много родни артисти – и до ден днешен едно от най-силните ни събития (вход с бански)! Доста хора, сигурен съм, го помнят и могат да коментират!

Какво е раста?

Раста е PEACE AND LOVE, Раста е JAH. JAH is I&I. Това е най-краткият отговор и път към себеопознаването и тълкуването на това, което ме питате. Иначе има и много фактология, която доказва Духа на преродения месия в Императорски облик, който отново бива отритнат от народа по земята. Логиката диктува че следва Видов ден и то твърде скоро! По-деспасито, по-сига-сига или по-яваш-яваш трябва да го дадем в тези времена!


И да се обичаме трябва повече, че иначе само сме се забързали стремглаво към нищото! Хората, приели облика на Раста и всички онези, които се стремят да запазят едно по-висше съзнание, се готвят усилено за тежки времена в обществата, за това се обичайте все повече, хора и бъдете по-Раста!


Какво значат дредовете за теб?

Дредовете са символ. Реално не са нищо материално, нито ценно! Те са за изкривяване на възприятието и реалността около теб самия. Екстеншъни на съзнанието ти, за хорски дисплей! И както повечето символи, и дреда има две лица – едно лошо и едно добро. Дреда не винаги е Раста, а Раста невинаги е с дред. Лошото е страхът и незнанието, което цари у минувача, който се стряска и плаши от теб и следователно на първо четене те отхвърля.


Някои врати никога не се отварят за теб, само защото изглеждаш така. Но пък може да е за добро!


Има обаче и долни хора – неизвисени, които пак могат да имат дредове, те пък заблуждават понякога отсрещния чрез добрите асоциации за тези плитки! Доброто в тях и предназначението им за Раста е, че символизират отдадеността ти към JAH РАСТА –съзнанието и начина на живот и един вид приемането на обет, подобен на нашите ортодоксални свещеници, които пускат коса и брада в името на Бога. Само че Растите го правят в името на Любовта без религиозен оттенък, и сътворението избират селективно спрямо ученията и вярванията на обществото. Затова отхвърлят намесата на гребен и ножица в живота и така се стига до въпросната прическа у най-надъханите индивиди. Не е задължителна, но в един момент, ако имаш,  тя си става задължение! Следователно символиката е, че ти си човек на любовта и мира, без религиозна утайка и предразсъдъци и не си фен на ножа, ножиците и подрязването на, каквото и да било като цяло! Та така и в моя случай, аз си ги пускам дредовете (не Растите), защото искам да покажа открито на обществото, че майнд-сетът ми е различен от общия случай, и че той пуска такива силни корени и плодове. Нямам проблем, ако повечето хора не се кефят, или че предпочитат по “crop”-нати персони, we no badda wid dem! Всеки носи глава на раменете си. A JAH Раста има и корона!

Кои са любимите ти места в София?

Витоша-планината. Парковете и градините долу в града. Столичния метрополитен.

Сподели ми една своя мечта.

Световните лидери да започнат да си гледат работата съвестно и да решават реални проблеми, а не да си измислят нон-стоп игри на глада и войната!

Последната песен, която слуша е? 

Despacito! (смее се)

Къде намираш Любовта?

Тук и сега, в това че имаме Живот! Всъщност всяка сутрин любовта сама ни намира! Тя ни вдига и ни праща да променим света около нас! SELASSIE I JAH RASTAFARI!

Пожелай ни нещо.

Blessings and Love! Да сте силни, да сте здрави, да сте читави и да пребъдете!!!
WHO JAH BLESS NUH MAN CURSE!

Автор и снимки: Цветана Бонева

Момче на име Симеон

Днес в BagdooR си имаме момче на име Симеон.

Повече за BagdooR: BagdooR е проект, вдъхновен от градската култура. Той е спонтанен и очарователен, а негови създателки са Биляна Валентинова и Рене Генадиева. Очаквайте BagdooR в Лицата на Града всеки вторник!

Мила Михова

   Мила е една от най-пъстроперите птици в София. Тя притежава чувство за хумор, което те гъделички тънко (а, понякога и не съвсем тънко), пее божествено и ти става симпатична за минути. В един слънчев ден на октомври се разходихме с Халийсито от Петте кьошета (както сама определя себе си!) из Мадарската градинка, за да ни разкаже за Италия, за България, за драконите на Денерис, за мъжете, за любовта, за виното и добрите приятели, за еднорозите, а и за още куп неща. И всичко това само за 30 минути! Ако ти стана интересно какво още има да ти каже Мила, надникни в света й…

Здравей, Мила! Как минава един твой ден?
Кафе, котките, пеене 2-3 часа, ужасно много интернет, много разговори и поне едно винено-гурме бягство.

Как би се описала с 3 думи?
Апокалипсис ей ся след малко.

Какво те усмихна днес?
Едно видео във фейсбук, за един човек в Алепо, Сирия, който избира да остане в този разрушен от войната град и започва да се грижи за котките, останали без домове и семейства, след като хората масово са напуснали Алепо, за да се спасят от ужасите на войната. Тази история ме накара да се усмихна със сърцето си.

Кого усмихна днес?
Надявам се – всеки, когото срещнах.

Кое е любимото ти място в София?
Градинката зад двореца, баровете по Шишман, напоследък  се разхождам в зоната около Женския пазар и намирам доста интересни неща из малките магазинчета за подправки и храни от Изтока. Обичам нашия квартал – уличките, магазинчетата, бабите и котките.

А в Рим?
В Рим обожавам Villa Borghese, зоната около via dei Serpenti и piazza Madonna dei Monti, където има чудесни антикварни магазини, винтидж мода, барове. Харесвам много уличките около piazza Navona, любимият ми бар с най-красивите мъже в Рим е там- Bar del Fico. Но мястото, където водя всеки приятел е via Margutta, улицата на Федерико Фелини и Джулиета Мазина, сладкият живот. Улица с прекрасна атмосфера, особено пролетно време, когато са цъфнали глициниите.

Кажи ни имената на своите 6 котки и ни разкажи за тях.
Всичко започна преди 10 години, когато доведохме Оскар Агадор и Сури Бел от един развъдник в Рим. Направиха си бебета, които бяха толкова прекрасни, че не успяхме да се разделим с тях и те също останаха вкъщи- Мистър Дарси, Бамби и Бруно. После се родиха още много, много котенца, които раздадохме само на много близки приятели, като си оставихе едно от тях. Цялото й име е Аза-Жаба Саша Пивоваровна (жестоко прилича на руския модел Саша Пивоварова), но за всички е Жаба. Тя пък е майка на терминатора Лана Банана Маршмелоу, която е свиреп дракон в тялото на адски дебел пух, в момента я обучавам като кажа “Дракарис” да напада хората. Бащата Оскар умря преди две години и сега са 6. Ето, вече няма шанс да опровергая слуховете, че съм crazy cat lady.

Къде намираш любовта?
Много ми се иска да кажа във всичко, ама тоя мач знаем как приключва. Любовта намирам в работата си и съществуването си в музиката.


Намирам я в общуването с животните. Намирам я в песните на Cigarettes after sex. И от време на време в някой интересен и умен човек.


Какво сънува вчера?
Пак някакви страшни глупости. Често сънувам червено небе и кристални води с много острови с кентаври. Една позната каза, че това били спомени от Атлантида.

Сподели ни една своя мечта.
Нямам мечти, имам планове. Повечето са професионални, затова няма да ви занимавам. Мама ме е учила в хубава компания да не говоря за работа.

Автор и снимки: Цветана Бонева

Пловдив Джаз Фест: INTRO концерт на 19 октомври в SOHO

   Тази година Пловдив Джаз Фест ще започне от София на 19 октомври. Следващия четвъртък от 20:00 часа в SOHO ще се състои специалното събитие на фестивала – Пловдив Джаз Фест:INTRO. Пловдив Джаз Фест:INTRO ще бъде концерт на Мира Кацарова, но и среща, по време на която тя ще представи програмата на тазгодишното издание, с участието на някои от гостите, които ще чуем от 1 до 4 ноември в Пловдив.

    С Мира ще бъдат Христо Йоцов, Миро Турийски, Александър Леков, както и Свилен Ноев от Остава, който на 3 ноември в пловдивския Дом на културата „Борис Христов“ ще пее джаз в проекта „Четирима господа пеят джаз“. На 19 октомври Мира и Свилен ще изпеят „Океан“ на Остава заедно. Освен изпълненията на живо, тази среща ще даде възможност на присъстващите да зададат своите въпроси към участниците и да чуят интересни истории за предстоящите концерти и артистите, които фестивалът ще посрещне в Пловдив в началото на ноември.

    Миро Турийски аранжира песните за „Четирима господа пеят джаз“ и заедно със Свилен Ноев ще разкажат за работата по проекта, а Христо Йоцов ще представи своя албум Jazz Cats, който ще чуем на сцената на Пловдив Джаз Фест. Александър Леков е председател на журито на Младежкия конкурс, организиран от фестивала за втори път тази година, и ще сподели няколко думи за представянето на участниците и значението на конкурса за най-младото джаз поколение. Билетите за събитието на 19 октомври ще се продават в самия ден, на място в SOHO. Вчера бе потвърдена и лекцията на Джейсън Моран, който прие поканата на Пловдив Джаз Фест да се срещне с почитатели, студенти и медии и да говори за най-големия си вдъхновител – Телониъс Монк. Тя ще се състои на 31 октомври от 17:00 часа в Bee Bop Café в Пловдив и е с вход свободен. В биографията си и в множество свои интервюта Джейсън разказва, че като тийнейджър е бил на път да се откаже от пианото, докато един ден не посяга към една от плочите на родителите си – с музиката на Телониъс Монк. Тогава е преломният момент, в който той прави своя важен и осъзнат избор да се посвети на пианото и не спира да слуша тази плоча дни след това. През 2017 се навършват 100 години от рождението на Телониъс Монк и Пловдив Джаз Фест ще почете паметта на един от най-големите в джаза два пъти – с лекцията на Моран на 31 октомври и с откриващия концерт на фестивала на 1 ноември, когато ще чуем проекта на американския пианист In My Mind: Monk.

    Подробности за програмата на целия фестивал може да откриете на сайта plovdivjazzfest.com или във фейсбук страницата на събитието. Билети за концертите от 1 до 4 ноември се продават на касата на Главната улица в Пловдив, в мрежата на Eventim в цялата страна, както и в OMV, THE MALL, Книжарници Ориндж, Офис 1, Билетен център на НДК, Технополис, Български пощи. Пловдив Джаз Фест се организира от Мира Кацарова и компанията й „Блу Ем“, с подкрепата и в партньорство с Общинска фондация „Пловдив 2019“. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

    Пловдив Джаз Фест празнува добрия вкус и музиката, от 1 до 4 ноември в столицата на джаза – Пловдив.

Как да възстановим косата и кожата си след лятото с Д-р Гергана Манолова

   Лятото си отиде и с настъпването на есента е време да разберем как да възстановим кожата си след слънчевите и топли дни. За тази цел се обърнахме към Д-р Манолова, за да ни посъветва как да постъпим и какво е добре да правим за кожата и косата си. За бъдем красиви, не е достатъчно просто да се храним правилно, но и да се грижим за себе си, и най-вече да се обичаме. Сега ти предлагаме да започнем с почистване на скалпа с дълбокохидратиращи терапии.

Здравейте, Д-р Манолова. Бихте ли ни разказали повече за Вас и Вашата работа?

Здравейте на Вас и Вашите читатели. Лекар със специалност „Дерматология и венерология“. Интерес ми е детската дерматология, естетичната медицина, пластичната хирургия.

Днес ще говорим за възстановяване на косата и кожата след летния период. Защо решихте да изберем точно тази тема?

Изпращаме последните жарки дни, вземаме си довиждане с плажа и морето и се поглеждаме в огледалото… Имаме красива усмивка, но доста често забелязваме следите на слънцето върху кожата и косата ни. Затова с удоволствие бих споделила някои съвети.

Какво може да ни причини слънцето, ако не защитаваме кожата си?

Най-широко разпространени са кожните пигментации по лицето, деколтето, крайниците, дехидратацията на кожата, фините бръчици. Все по-често се говори и за риска от рак на кожата, особено ако е изложена често и незащитена от слънцето.

Как да защитим косата си?

В професионалните салони се предлагат изключителни терапии срещу слънцето. Също така има и от медицинската козметика спрейове предназначени и за коса.

А сега, в края на лятото, какви са първите стъпки за възстановяване на кожата?

Аз препоръчвам на своите пациентки да започнат с почистване на своята кожа, съобразено с типа и наличните проблеми. След това следват възстановителните процедури. Нормализиране на хидратацията, третиране на несъвършения тен, освежаване и връщане на блясъка на кожата.

Как да възстановим косата си?

Отново с почистване на скалпа и дълбокохидратиращи терапии.

Трябва ли да се грижим за тях дори и през зимата и защо?

Задължително! Студеното време оказва сериозно влияние върху външния липиден слой на кожата. Слънцето по зимните ски курорти е доста силно и може да предизвика изгаряне при незащитена кожа.

Какво ще посъветвате нашите читатели, за да изглеждат свежи и сияйни през цялата година?

Редовно спазвайте хигиена на Вашата кожа. Добре хидратираната и защитена кожа ще Ви се отблагодари със свеж вид и младежко излъчване!

Автор и снимки: Мариана Станчева

 

Карин Околие


Имам си лична философия, че човек трябва да се опитва да разгърне пълния си потенциал, да съчетае и развие всичките си таланти, а те винаги намират допирна точка помежду си


 В този октомврийски ден искаме да Ви стоплим, като Ви пренесем в света на екзотичната красавица Карин Околие. Тя е признат лекоатлет, блогър и един усмихнат и щастлив човек. Днес тя ни разказва за спорта и какво е да си удовлетворен от себе си. А ние се интересуваме още повече от нея и нейното ново начиние в „My Book Of Inspirations“.


Здравей, Карин. Разкажи ни малко повече за теб. С какво се занимаваш в момента?

Здравейте, казвам се Карин Околие, на 23 съм. Занимавам се с лека атлетика (упорито продължавам) вече от 11 години. Започнах  с нежелание, което по-късно се превърна в страст. Спокойно мога да кажа,че професионалният спорт е нещото, което ми носи най-голямо удоволетворение и радост. Обожавам да бягам, това си е моето нещо, макар понякога да се появяват трудности.

Другото нещо, което ми доставя удоволствие, е писането. Много ми е приятно да пиша, разтоварва ме. Това е и основната причина да започна блог, харесва ми да описвам преживявания. Уча маркетинг в НБУ, за момента се опитвам да съчетавам тези три неща.

Защо реши да се занимаваш с блогърство?

Имам си лична философия, че човек трябва да се опитва да разгърне пълния си потенциал, да съчетае и развие всичките си таланти, а те винаги намират допирна точка помежду си.


Винаги ми е харесвало да пиша, не съм го правила публично обаче. Добра моя приятелка ми каза: „Защо не започнеш блог, хората пишат за всякакви глупости, а ти можеш да пишеш за нещо смислено“. Може би тогава се осмелих. Харесва ми да пиша за неща, които са нови за мен, и за такива, от които съм се „поучила“. Просто ми носи голямо удоволствие самият процес на създаване на нещо от нищо.


Каква е идеята на „My Book Of Inspirations“?

Идеята на „My Book Of Inspirations“ е да намира и споделя вдъхновения. Реших да кръстя блога си така, защото няма точно определена тематика, не ми се иска да слагам някакви ограничения на тематиката. Искам да пиша както за спорт, така и за изкуство; да правя снимки. Всички неща, които ме вдъхновяват, намират място в „My Book Of Inspirations“ и с радост ги споделям с всички.

Какво те вдъхновява да пишеш?

Буквално всичко. Неща, които съм видяла, преживяла, осъзнала.

Била си и лекоатлетка. Разкажи ни за този период от живота ти и какво се случва сега със спорта?

Аз все още съм. Спортът ме е превърнал в това, което съм. Благодарение на него съм била на много места, изпитвала съм невероятна радост. Бягам 100 м, 200 м и понякога 400 м.


Имам 2 национални рекорда в зала. Била съм на много състезания, печелила съм много състезания. Това е нещото, което както ме радва, така и ме наранява. През последните 3 години имах малко проблеми с контузии, но знам, че отново ще имам поводи за радост на пистата. Сега имам малко време за почивка и започвам отново с тренировките!


Какво те кара да се усмихваш?

Слънцето и хората в живота ми.

За какво мечтаеш?

Мечтая за успех и реализация в спорта. Мечтая блогът ми да се разрасне и да създам свой бранд. Мечтая да обиколя света.

Най-голямата ми мечта е всеки мой успех да се превърне във вдъхновение и доказателство, че човек може да постигне всичко това, за което мечтае. Иска ми се да накарам хората да повярват в това, но за целта първо трябва да постигна всичко запланувано, хахаха.

Какво е твоето красиво утро?

Това след едно прекрасно вчера.  Вкъщи, по пижама и с кафе (обожавам да си пия кафето в леглото), и колкото и странно да звучи с книга, защото чета само сутрин, след като се събудя, хахаха, навик.

Какво ново  да очакваме от теб и твоя блог?

Нови вдъхновения! Имам много интересни събития, предвидени за септември и октомври. Ще има изкуство, мода, екстремности, пътувания, музикални странности. Решила съм да правя кратки видеа (нещо като анонси) за някои от постовете си.

Пожелай ни нещо.

Пожелавам на целия екип на „Лицата на града“ да останете вдъхновени и да не спирате да намирате красивото в нашия град!

Снимковият материал е от съвместната работа на Карин със Swimming pool projects за пост от блога “Надълбоко”.

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Стефан Василев

Оля из квАРТал-а

АРТ е да грееш от щастие като хубавата ни Оля. Вторник е на BagdooR…само напомняме 😉

Повече за BagdooR: BagdooR е проект, вдъхновен от градската култура. Той е спонтанен и очарователен, а негови създателки са Биляна Валентинова и Рене Генадиева. Очаквайте BagdooR в Лицата на Града всеки вторник!