urban, Кухня, Места
Leave a comment

Вohо – плавният бохемски преход от вкусен брънч към вечеря

Днес сме на гости на едно ново и вълнуващо бохемско място в града, за което няма как да не сте чували – Boho. Градината омагьосва с непринудената си атмосфера, докато храната гали сетивата. И тук въобще не говорим само за брънча, защото заведението предлага плавен преход от вкусен брънч към вечеря. Искаме да отбележим също и че  разнообразието от вина ни завъртя главите още преди да сме ги дегустирали.

Екипът, който стои зад проекта, е добре познат на столичните гастрономи с концептуалното си заведение за ребра – Ribs Brothers. Очевидно е, че около Мишо и Киро, с които разговаряме днес, хубавата храна е на пиедестал, и любовта си към нея те са решили да я споделят.

Автономна територия. Уикендът, прекаран в разточително хапване, придружено с коктейл или добро вино, отива на всички и Boho го знае. Когато ги попитахме каква е идеята на заведението:

Кирил споделя, че за него Boho е заведение без конкретна концептуална кухня, както е Ribs Brothers, където може да си готви „по цял ден, каквото иска, и да се яде, без да идва някой външен човек и да казва: „Аз тук очаквам ей това…“.

Мишо пък се съгласява, че това е един искрен отговор. Те споделят, че ресторантът все още е в процес на развитие, но няма как да постигнат всичко, което искат, за два месеца.

Идеята му е да направят по-лежерно заведение, което да е различно от Ribs Brothers, защото там е много ограничено откъм възможности да се развихри в кухнята, докато тук може да си готви, без да има рестрикцията на концепцията. Искат да бъде ясно, че не тръгват с голяма претенция за тези неща.

Концепцията им е да готвят неща, които на тях им харесват, и искат да ги споделят с другите хора. Имайки предвид концепцията на брънча, екипът, който стои зад проекта,  са истински бохеми с усет към хубавата храна, направена с въображение и кеф.

Хванали са печеливша ниша, правейки това, което на тях им доставя удоволствие. Менюто така е насочено, че те имат всичко – свинско, пилешко, два вида телешко, бургер, ризото, паста, ньоки, сърф енд търф и лаврак.

Това е рамката на менюто и кухнята – може да задоволи всеки вкус и нужда. Момчетата са се съобразили с това, че женската част от клиентите им обича да се снима, за което предразполагат и интериорът, и храната.

Автор: Ваяна Данаилова

Фотограф: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *