urban, Лицата
коментара 3

Боряна Граматикова

 „Борянка, ще можеш ли да ми намериш каменна възглавница от Месопотамия?“  – Това е само един от забавните въпроси, които получава нашата червенокоса героиня днес. Красива, млада и мечтаеща. Тя е като малко дете, което се радва на всичко около себе си, на любимата си чаша за кафе, на уличните котета, и пееща хитовете на своята кралица – Бионсе. Коя е и какво още ни разкрива Боряна – вижте сами.

 Здравей, Боряна. Какво е красивото утро за теб?

Красивото утро за мен се изразява преди всичко в наличието на топло кафе… даже не е задължително да е хубаво кафе. Важното е да го има! А пиенето му е цял ритуал. Стигам като сомнамбул до любимата ми чашка, която вече на нищо не прилича. Цялата е изтъркана, но само от нея ми е сладко. После си разглеждам блажено Инстаграм профили на модни икони и си заплювам тоалети, които никога няма да имам. Нооо… a girl can dream!

Сподели ни малко повече за теб?

Ами, общо взето, нещата стоят така… на 28 съм. Баща ми и до ден-днешен твърди, че съм Антихристът, понеже съм родена на 06.06. Детството си прекарах в Карнобат, където учех заедно с циганчетата от надраскани, шеста ръка учебници. В свободното си време исках да ме запишат на спортни танци, за да съм като Шакира… обаче нашите ме записаха на математика, за да съм като Питагор. Затова и до днес, когато танцувам, хората мислят, че получавам спазми, но пък благодарение на уроците влязох в Американския университет… когато това все още се смяташе за престижно. Изучих се. После се изучих и в Лондон. Научих китайките от общежитието да правят мусака. Прибрах се и пътищата ми с Мира се преплетоха!

Какво е да си част от екипа на „Отблизо“ с Мира Добрева?

Денят, в който Мира ме извика на интервю, започна катастрофално – развали ми се колата, хванах си такси към срещата, шофьорът беше някаква ретро мутра и ми взе всичките пари, вдигнах 40 градуса температура и отидох почти в безсъзнание. Интервюто обаче мина плавно и ей ме на… в ОТБЛИЗО вече четвърта година. Екипът ни е като the ultimate sisterhood. Офисът е като вкъщи. Когато дойдем, сваляме токчетата и слагаме пантофи. Качваме краката на дивана или на масата и започваме brainstorming. После офисът утихва. Всеки потъва в сценарии. Само Мира от време на време разцепва тишината и ме застрелва с въпроси от сорта на: „Борянка, ще можеш ли да ми намериш каменна възглавница от Месопотамия?“, или: „Според теб, ще се събере ли камила в студиото?“(смее се).

 Какво обичаш да правиш, когато си сама?

Обичам да гледам анимета. Правя го, когато съм сама, защото отдавна съм се отказала да обяснявам, че не са за деца.

Музиката, която слушаш и пееш, е?

Мира ми забранява да пея! Казва, че е най-ужасното нещо на света след войната и глада в Африка. (смее се) Иначе Бионсе е моята кралица!

Каква си, когато не си на работа?

Долу-горе същата, каквато съм и на екрана. Само че съм малко по-груба и малко по-цинична!

Кое е любимото ти място в България и защо?

Благоевград! От Джумаята по-хубаво няма! Това е любимото ми място, защото там съм учила. Там съм се формирала като характер. Там съм се научила да имам мнение. А и поглеждайки назад, това са били последните години, в които не съм имала истински отговорности. Сладко се живееше така…

Усмихваш се, когато?

Уличните котета се галят в крачолите ми.

Завършекът на красивата вечер за теб е?

Да си пусна „How to get away with murder“ и да заспя на петата минута върху рамото на приятеля ми. После той да ме премести в спалнята и да ме завие с плюшеното одеяло.

Пожелай ни нещо.

Пожелавам ви да бъдете смели и да намирате щастието първо в себе си, после в някой друг.

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Соня Тракийска 

 

3 Comments

  1. Дедо гоше says

    Мнооого хубава а и умница…браво бре!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *