urban, Изкуство
Leave a comment

  „Българските корени“ с красиви календари за 2019 година

На 27 ноември в центъра на София, в сградата на Института за етнология и фолклористика с Eтнографски музей към БАН, с огромно удоволствие ще Ви представим календарите на „Българските корени“ за 2019 година, два от които са с автентични носии от Етнографския музей в София. 

Датата не е случайно избрана – 27 ноември. Това е датата, на която е подписан Ньойският договор, с който се откъсват земи с изконно българско население от картата на България и се погребва националният идеал за единение на България. Именно през 2019-а се навършват 100 години от тази дата. Ето защо единият от календарите е изцяло посветен на паметта на хилядите бежанци от загубените земи и на хилядите жертви. Този календар включва само преселнически носии и носи името „Три сестри – 100 години по-късно“.

Вторият календар е традиционният календар – „Девойко, мари хубава“, който вече трета година се реализира със съдействието на музеите в България и който показва красотата на автентичните носии от различни етнографски райони на България. А носиите в този календар са изцяло от Етнографския музей в София.

Специална благодарност „Българските корени“ отправят към ИЕФЕМ – БАН / IEFSEM – BAS за оказаното любезно съдействие!

#bulgarianroots #БългарскитеКорени #ЕтнографскиМузейСофия

На самото представяне ще може да видите на живо календарите и по-големи фотоси на носиите в тях, както и възможност да закупите календарите.
Календарите са налични за продажба в сградата на ИЕФЕМ – БАН / IEFSEM – BAS, в София, както и на сайта: http://www.bulgarianroots.com

 

 

Ако искаш да си спечелиш един от двата красиви календара – „Български корени“, участвай в нашата facebook игра

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *