Pisanici, urban, Изкуство
Leave a comment

Талантливата Деница Дилова за „Безумецът от Таро“

Деница Дилова е талантлива дама, която ни впечатли с харизмата си. Днес тя ни разказва за изкуството, любовта към литературата и последната си книга – „Безумецът от Таро“. Ако искате да се потопите в нейния свят, Ви даваме шанс да спечелите романа…

Здравей, Дени! Кога и как се срещна с литературата за първи път?

Вероятно с приказките, изчела съм всички приказки, които имаше по библиотеките. Но сред първите си романи, които съм чела и помня ярко, е „Клетниците“. На около 13 години. После изчетох цялата издадена фантастика за периода до прехода, имаше голяма поредица „Галактика“, както и всички криминалета от този период. Но опити да пиша направих, след като започнахме да ползваме интернет масово.

Разкажи ни малко повече за последната си книга.

В последната си книга „Безумецът от Таро“ показвам една нестандартна любов на хора, които нямат нищо общо помежду си. Исках да постигна силен сблъсък на култури и морал. И в писането наблягам на добрата фраза, не залагам толкова на сюжета. Докато героинята ми се опитва да учи на любов един психопат, се оказва, че тя не го обича и го предава по най-нечовешкия начин. Това е в общи линии. Обикновено в любовта единият става жертва, но в моя роман привидно добрият образ е истинското зло.

Кои са творците, които те вдъхновяват силно?

Вероятно са поети – френските символисти и няколко режисьори. Вдъхновяват ме също пътувания и мистични места. Самотни разходки сред природата, сънища. За новата ми книга се вдъхнових от карта Таро.

Кое е най-голямото предизвикателство в това да си писател в България?

Аз все още не се смятам за писател, но ако мога да намеря някакво предизвикателство, то не е свързано с България. Тук нито може да забогатееш от писане, нито да станеш кой знае какъв авторитет. Много ми се иска да не пиша поради его. Засега пиша заради неща, които смятам, че биха били интересни на читателя.

Какво те усмихна днес?

Разходка на слънце.

Ако би могла да се опишеш с 3 думи, кои ще са те?

Едната със сигурност ще е котка…

Вярваме, че мечтите се сбъдват, когато са споделени… сподели ни една своя!

Мечтая си да гледам филм, заснет по романа ми. Един луд любовен филм.

Ако искаш да се потопиш в света на „Безумецът от Таро“, спечели книгата на талантливата Деница и участвай в нашата facebook игра. Повече информация можеш да откриеш тук.

Автор: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *