urban, Артисти, Изкуство, Нощен град, Събития
Leave a comment

Дивата Мая Азуцена

   Днес споделяме с теб едно интервю с изключително интересен артист. Мая Азуцена е вокалистка на Brass Against, които днес ще бъдат на българска сцена в Sofia Live Club. Tя притежава разкошен тембър и завладяващ подход към музиката, но в нея има и нещо друго, което прави артистите истински. Тя е боец, гори в музикалната си мисия и вярва, че  изкуството може да промени света. Днес я разпитваме за предстоящия концерт, както и за кариерата й на музикант…

Здравей, Мая! Разкажи ни малко повече за връзката си с музиката…

Здравейте! За мен музиката е повече от кариерен избор, описвам себе си като „Бореща се за Изкуството като Сила“. Виждам музиката като като нещо, което докосва хората, лекува ги и ги събужда, нещо, което прави света – по-различен. Музиката е моята суперсила и моят път да помогна на света.

На колко години беше, когато композира първата си песен?

Написах първата си песен на 4 години. Не си спомням каква беше, защото тотално импровизирах. Имам някакъв стар запис някъде и си мисля, че ставаше дума за вампири. Може би първата ми песен ще се появи все някога (смее се).

Как се срещна с Brass Against?         

Ние си бяхме фенове едни на други. Създателят – Брад Хамъндс се свърза с мен, за да обсъдим участието ми в тяхно видео. Записахме „War Pigs” на Black Sabbath и “Mountain Song” на Jane’s Addiction.  И тогава някак достигнахме до заключението, че трябва да поемем по пътя си заедно.

Какво да очакват феновете на бандата от концерта в Sofia Live club?

Феновете трябва да очакват да срещнат „гнева“. Нашето шоу е невероятно динамично и вдъхващо сила за тези, които са изтощени от неуважението, което срещат сред човеците. Музиката напомня на всички ни за нашия глас и за нашето присъствие.

Как преминава един твой ден?

Ежедневно – взимам душ, мия си зъбите, обядвам. Правя всичко онова, което правят останалите хора…

Сподели ни най-ярката си мечта!

Моята най-ярка мечта е да обиколя света, да се срещам с нови хора, да се свързвам с тях по начин, който има значение и смисъл, и да използвам музиката като вдъхновяваща мотивация за позитивна промяна. Щастлива съм да кажа, че живея мечтата си.

Автор и превод от английски: Цветана Бонева и Бойка Драгомирецкая

Снимки: Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *