Blog, Лицата
Leave a comment

Дневник на модерното градско момиче, което обича пътешествията – Мария

Днес се срещаме с едно момиче, което ни очарова с красивите си златисти коси и с това, че най-голямата ѝ страст са пътуванията. Някои от вас я познават много добре, а други ще се запознаят с нея сега. Мария, или Marie.Andreeva, е нашият нов любим травел инфлуенсър. Можете да я последвате, за да усетите красотата на нейните снимки. 🙂

Здравей, Мария, как започва твоят ден?

С гооооляма чаша чай, йога и позитивна нагласа. О, и ЗАКУСКА! Винаги закуска, защото именно тя е причината, поради която събирам сили да се измъкна леглото.

Без какво не излизаш?

Без телефон и балсам за устни. Без другите неща се оцелява.

Какво ще намерим в чантата ти?

Ключове, портмоне, телефон… все скучни неща. Понякога обаче се случва да си нося жълъди, листа, ябълки, френска книга, намерена по пътя, и закачалки (това си е отделна история)…

Какво имаш в гардероба си?

Смесица от топли пуловери, суитшърти, дънки и ризи – сред тях и такива, заимствани от баба. Тази жена наистина има стил! Или пък аз нямам никакъв…?

В това време от годината прекарвам по-голямата част от деня си в университета и наистина държа да ми е топло и удобно. И тъй като не съм моден блогър, напълно мога да си го позволя!

Имаш ли ритуал при избора си на стайлинг за деня?

Нямам. Всичко зависи от настроението ми и от начина, по който се чувствам в дадения ден. Понякога имам желание да облека пола, да си направя прическа и да си сложа барета. Друг път просто искам да нахлузя широк панталон, два пъти по-широка блуза, и да обуя топли чорапи. Сещате се, в стил „Ще гледам Netflix цял ден и ще ям сладолед направо от кутията“, или като Ал Бънди от „Женени с деца“.

Кое е най-смелото съчетание, което си правила?

Ще си призная. Чехли с чорапи. И ми хареса. На всичкото отгоре дори не ме е срам! Добре де, поне не много…

Цветът, който можеш да съчетаеш с всичко, е…?

И ако до момента не сте се отегчили от мен, сега ще го направите. Мога умело да съчетавам сивото. Във всичките му 50 нюанса. Тук може да се смеете.

Любимият ти аксесоар напоследък е?

Шалове, шалове и пак шалове! Тази година ги преоткрих. Меки са, удобни са и предпазват от вятъра толкова добре! Носете шалове!

Какво забравяш често, когато бързаш?

Забравям да си взема крем за ръце, който ми е така необходим през зимата. Забравям и да се гримирам, макар че едва ли някой усеща липсата на коректор и руж – това, което аз наричам грим.

За какво звънят алармите ти?

За сутрешни лекции.

Какво ти липсва в градската среда?

Липсва ми тишина и спокойствие, но пък винаги съм живяла до морето, така че нямам право да се оплаквам.

Коя е любимата ти дестинация за почивка в България?

Нямам си. Моята почивка обикновено е свързана с някаква активност, затова и еднакво много обичам планината и морето. Харесва ми да ходя на походи в Пирин, да се къпя в кристалните води на Маслен нос и Аркутино, да карам ски в Банско и да откривам диви плажове по цялото Българско Черноморие.

А в чужбина?

Андалусия в Испания си остава едно от любимите ми места. Там прекарах един месец в пещера! ЗАПАЗЕТЕ СПОКОЙСТВИЕ! Пещерата беше пригодена за живот. Имаше си, представете си, тоалетна, телевизия и дори Wi-Fi. Беше вълшебно!

Доста обаче имам да пътувам, докато бъда сигурна в избора си. А и откривам магия във всяко едно от местата, които съм посетила до момента, така че наистина се затруднявам с отговора.

Какво обичаш да си похапваш?

Много обичам плодове. Ама наистина много. Не знам откъде идва тази любов към тях, но са толкова много и са толкова различни – пълно щастие! Като изключим това обаче, обичам много Буда купите – обикновено са пълни със зеленчуци, варива, хумус, семена и какво ли още не. При тях може да се експериментира доста, а и никога не ти омръзват.

Любимата ти напитка е?

Обожавам чайове, лате с бадемово мляко и смутита! И мохито. Обичам мохито!

Какво те вдъхновява?

Като човек – много, ама много се вдъхновявам от хората, които се отдават на страстите си и следват мечтите си. От тези, които правят неща и не се страхуват да грешат, а после продължават смело напред.

Като артист – защото всеки носи по един артист в себе си, се вдъхновявам от природата и най-вече от залезите, морето и музиката.

Какво те кара да се усмихваш?

Всичко. Усмихвам се, когато видя хора, които се обичат, когато някое врабче кацне на перваза ми, когато гледам вълните, когато се разхождам и слушам музика, когато някой направи нещо глупаво и се почувства неловко, и най-вече, когато хората около мен са щастливи.

Какъв е саундтракът на модерното момиче?

Не знам, но пък моят е: Follow the Sun на Xavier Rudd, защото ми мирише на полета с лавандула, щастие и свобода.

Последната книга, която прочете, е?

1984-а. За втори път. Смея да твърдя, че Джордж Оруел е гений, и смятам, че тази книга трябва да се прочете от всеки. Определено е стряскаща, но и много отрезвителна. С други думи – препоръчвам!

Последният филм, който гледа, е?

„What the Health“ – документален филм, разкриващ най-големите виновници за здравословните проблеми на модерния човек.

Определи се с една дума.

Непредсказуема.

Дори за самата себе си. Винаги успявам да се изненадам.

Мантрата, която си повтаряш често, е…?

„Бъди промяната, която искаш да видиш в света“.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *