featured, food, lifestyle, urban, Кухня, Места
Leave a comment

Домът на зверските бургери е Skaptoburger & Skaptobara

   Като верни почитатели на добрата храна, винаги търсим местата в града, които ни притеглят със своя неподправен стил. През ноември се отдаваме на сладките страсти от живота и вървим по стъпките на най-вкусния бургер, а те ни отвеждат в Skaptoburger и Skaptobara.

Отправяме се към Skaptoburger, уверени, че ще хапнем много вкусно. Мястото е изключително комуникативно, защото заведението се намира на ул. “Цар Шишман“ 20 и не можеш да не го забележиш, ако центърът на София те влече с кокетните си улички. Влизаме и впечатление ни правят усмивките на персонала, който ни кара да се чувстваме точно като у дома си.

Не губим повече време и унесени в свежата хип-хоп музика, сядаме на една от масичките пред стъклената витрина и си поръчваме „Бургера на месеца“ Satoshi. Той идва горещ и изкусителен и представлява превъзходна комбинация от кашкавал в хрупкава панировка от тортила чипс, сочно телешко, ароматен бекон, свежа рукола и задължителния бургер сос! Да, определено ни харесва и си струва да преглътнем чувството си за вина, опиянени от ароматния Pale Ale – Caterpillar. С радост отбелязваме, че мястото може да се похвали със завидна колекция от крафт бири, които изкушават и най-капризния клиент.

Продължаваме кулинарното пиршество с el Chapo с тортила питка, сочно телешко месо в разтопен чедър, гуакамоле, хрупкав бекон и така важната мексиканска салца. Харесва ни деликатния вкус на тортилата, а телешкото е едно от най-добрите, които сме опитвали, и то не само този месец.

Следващият ни избор е класиката, а именно елегантният Skaptoburger с телешко месо, задължителния хрупкав бекон, чедър, халапеньо и хот бургер сос. Него можеш да поръчаш и в двоен размер за ударна доза наслада.  Допълваме с извънземния пикантен вегетариански the Martian бургер от червена леща, магданоз, чедър, пикантна майонеза, люто халапеньо с червен лук и айсберг. За да може рецепторите ни да са изострени максимално, подкрепяме вкусните бургери и тортили с горещите домашни пържени картофки със сос Ранч.


Впечатлени сме, че бургерите на Skapto се овкусяват с домашна подправка, която съдържа цели 11 билки. Ценим малките неща, а понякога дори само този фин щрих може да прибави толкова много душа в храната, че да я превърне в истински шедьовър.


Заговаряме се със сервитьора за Caterpillar Pale Ale, на която сладко се наслаждаваме, и той ни споделя, че Skaptobara е мястото, в което можем да се насладим на дори още повече видове крафт бира. Понеже е петък и понеже обичаме хмелената напитка, бързо се отправяме към ул. „Искър“ 11А, където се намира интересният бар, в който можеш също да си хапнеш много вкусно.

Първото ни впечатление е, че мястото е доста по-различно като енергия от Skaptoburger. Настаняваме се на втория етаж сред меките възглавнички и буквално потъваме под звуците на музиката.

Местенцето е истински рай за сетивата, защото по стените му има изрисувани цветни графити, които те карат да се чувстваш като в истински градски оазис. Искаме от бармана да ни покаже всички крафт бири, които имат в наличност, и сме изумени колко на брой са!

Освен с вкусни бургери от Skapto, могат да се похвалят с доста симпатична колекция от бири, на която би завидял всеки бирен бар, а това определено е важно за нас, защото сме истински поклонници на доброто пиво. Отпиваме глътка от любимото ни „Диво пиво“ и релаксираме истински така, както отдавна не сме могли да го направим… и то в самия център на София.

Заприказваме бармана, който увлекателно ни споделя, че скоро Skaptoburger ще отвори и в Mall of Sofia, на булевард „Стамболийски“, и го разпитваме повече за локацията.

Оказва се, че семейството на Skapto, в което всеки бургер се чувства на мястото си, ще стане още по-голямо заради огромния интерес, а нещо важно, което трябва да знаеш, е, че на откриването на новия Skaptoburger в Mall of Sofia ще се раздават и безплатни бургери на първите посетители. С радост разбираме, че екипът на Skapto е твърдо решен да излезе извън стереотипа и да превърне хапването в мола в наистина качествено преживяване. Отдавна смятаме, че българинът е израснал кулинарно и уважава вкусната храна, добрата напитка и вниманието, с което го обграждат, затова и вярваме, че любителите на вкусния бургер биха оценили по достойнство новата локация, която обещава и нови изненади.

Харесва ни да се наслаждаваме на следобеди като този, в който така неусетно обядът и вечерята се сливат, а това, което остава, е сладкият спомен за едно гурме пътешествие, достойно да бъде описано съвсем подробно. Съветваме те да обиколиш града и да потърсиш къде се крие най-хубавият бургер в София, защото ние определено го намерихме и можем да наречем Skapto негов роден дом!

Още нещо важно за всички киномани! Всеки клиент на Sкaptoburger и Sкaptobara може да участва в томбола за спечелване на два билета за предпремиерата на Star Wars The last jedi, а билетите са цели 15 и то двойни! Готино, нали?

Автор и Снимки: Цветана Бонева 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *