food, Кухня, Места
Leave a comment

EDO Sushi & Teppanyaki  – в сърцето на Азия

   Като истински любители на вкусната и добре поднесена храна, се впуснахме в едно вълнуващо пътешествие по следите на най-добрата азиатска кухня в София. Днес съвсем очаквано дойде и редът на EDO Sushi, което ни изкушава от доста време с апетитните си предложения и изискан интериор.

Разбираме, че веригата има съвсем ново заведение на бул. Витоша, което решаваме да посетим за лежерен обяд в един от най-мрачните февруарски дни. Първото нещо, което ни прави силно впечатление, е интериорът, който стопля сетивата и за момент ни препраща на Изток.

Сядаме на една от удобните масички и започваме да разглеждаме менюто, което представлява книжка с дървени корици, пълна с всякакви изкушения. Стартираме с две салати, едната от които е съчетала класическите вкусове на Азия, гарнирани с бяла ряпа и мисо сос. Поръчваме още микс сашими (суров лаврак, сьомга и риба тон), гарнирани със свежи кълнове. Поливаме всичко с две японски бири Saporo, а после си взимаме и по още една от наливните Asahi. Пивото се съчетава страхотно със суши микса, който поръчахме, а дори и със сладкия джинджифилов сладолед за десерт. Ако досега си се чудел какво е прочутият „пържен сладолед“, е, това е една вариация, която няма да остави безразличен дори и най-претенциозния вкус.

В EDO Sushi ни хареса още нещо, което не може да се нареди сред ястията в менюто, но пък има много голямо значение и го ценим силно – това е отношението на хората, които работят в заведението, тези, които създават уюта и те карат да се чувстваш като у дома си. Тук срещаме усмихнати лица, които са готови да ни разходят из богатия вкус на азиатската кухня, впечатлявайки ни с непринудената си искреност и милото отношение.

Дългият обяд вече е към своя край, но пък си обещаваме, че ще посетим и другата локация на EDO Sushi, защото в менюто има още толкова много за преоткриване. Един съвет от нас е да опиташ задължително нудълите, както и азиатските супи, които заведението предлага. Тук си оставяме малка вратичка за още една разходка в света на EDO, защото чухме и за ресторанта им в Ring Mall.

Снимка EDO Sushi & Teppanyaki Ring Mall

Понеже не успяхме да опитаме от прочутото Тепаняки, сме готови да експериментираме още следващата седмица там. За тези, които не знаят какво е това, ще кажем само, че е една от най-вкусните техники за приготвяне на азиатска храна, при която ястията се сътворяват директно пред теб, на метална плоча. Ако искаш да опиташ Тепаняки, знай, че това вкусно шоу не се предлага само в понеделник.

Снимки EDO Sushi & Teppanyaki Ring Mall

Следи ни за още градски приключения из най-вкусните места и не забравяй, че доброто хапване е само на две клечки разстояние.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *