urban, Здраве и красота, Модерна майка
Leave a comment

Евгения, Леа и Бо Джаферович

   Представяме ви една лъчезарна жена. Тя е майка, съпруга, гримьор и не на последно място – републикански шампион по плуване. Евгения ни плени от пръв поглед с естественото си излъчване, с красивата усмивка и с енергията си. Решихме да се срещнем във Funtopia, за да подарим на прекрасните Леa и Бо едно незабравимо преживяване. Децата ни посрещнаха с огромни усмивки, а Бо ни подари по една целувка. Влязохме в залата, събухме си обувките и най-радостните снимки на трамплините започнаха. В продължение на час се смяхме и забавлявахме. След това седнахме на вкусен обяд и сладки приказки за живота, децата и за това как протича ежедневието на една необикновена майка.

Здравей. Разкажи ни с какво се занимаваш в момента?
В момента работя към един салон за красота като гримьор. Гримьор съм за Esquire и Playboy, както и на свободна практика. Това са моите занимания.

А какво се случва със спорта?
Когато се запознах с Ваня, все още тренирах и ходех по състезания, но заради работата му трябваше да пътуваме много и нямаше как да продължа. Не ми беше проблем, че спрях. Взех от плуването, каквото исках, и ми беше достатъчно. Спортът колкото дава, толкова и взема. Знаех, че в един момент ще трябва да поема в друга посока. Така и се случи, когато се намерихме с Ваня.

Леa и Бо взели ли са от вашите гени в спорта?
Да, определено! Но въпреки това не сме от родителите, които непременно искат децата им да се насочат към даден спорт. Те имат свободата да избират сами какво да спортуват. Основното, на което държим, е да се движат и да плуват. Ако един ден ме попитат дали да се занимават професионално със спорт, ще им обясня какви са плюсовете и минусите, и ще им кажа, че решението си е тяхно.

Кой от двамата има по-силен характер?
Определено, Бо! (смее се) При него е много трудно някой да му се наложи. А когато се преоблича, борбата е голяма. Даже понякога се предавам и оставям да е на неговото.
Леa също проявява характер, но като момиче е по-кротка и повече ме слуша.

Как успяваш да съчетаваш работата с майчинството?
Докато бях само с Леa, създавах бижута от полимерна глина вкъщи. С нея ми беше лесно. Когато спеше, се занимавах с избработката им. В момента в който Бо се появи, спрях с тази дейност. Сега децата ходят на градина и мога да работя. Когато не са на градина – моите баба и дядо ми помагат. Справям се някак, не мога да кажа, че ми е лесно, но и Ваня също винаги е насреща. Той вече си е в София и натоварването ми намаля.

Как прекрвате времето си с децата?
С Леa си имаме женски дни. Когато Ваня и Бо спят до обяд, ние с нея излизаме на кино или на цирк.  Напоследък се опитвам да й отделям повече време и отношение, защото Бо е бебе и концентрира цялото ни внимание, а не искам тя да се чувства изолирана.

Какво им готвиш най-често?
Опитвам се да им приготвям разнообразно меню, но те основно обичат и ядат супи и домати. Най-вече домати. Бо може да живее само на тях. (смее се) А Леa обича краставици и „саВничи“, както тя нарича сандвичите… (смее се)

Успяваш ли да отделяш време за себе си?
Аз рядко излизам. Човек домошар съм си. 🙂 Моето време е може би, когато гримирам. Не го приемам като работа, даже се разтоварвам, докато го правя. Като всяка творческа дейност, има своя терапевтичен ефект. Срещам се с нови хора, с приятели, и ми е интересно и забавно. С Ваня рядко излизаме заедно, защото трябва да има кой да гледа децата, и през повечето време се сменяме.

Коя е последната книга, която прочете?
Последната е „Да убиеш присмехулник“. В момента чета втората й част. Редовно гледаме филми преди лягане, когато децата вече спят. Това е нашето време.

Кой е последният филм, който те е впечатлил?
Раздаването на „Оскарите“ ме впечатли много. Последният филм, който гледах, е Arrival.

Какво те кара да се усмихваш?
Децата и семейството ми!

Какво искаш да ти се случи в близко бъдеще?
Искам да си намерим нашия нов дом! Искам спокойствие! Искам да се наспя! 🙂

Понеже Леa попита кога ще ходите на почивка. Кажи ни къде ще ходите на почивка?
Ами, да. (смее се) Имаме планирано море от зимата още. Ще ходим на Каваците. Обичаме това място. 🙂

Пожелай ни нещо за лятото.
Слънце, слънце и пак слънце. Много усмивки и здраве. 🙂

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Цветана Бонева

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *