urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Екзотичната Прея

Прея притежава глас, който омагьосва, в който се влюбваме дума след дума, и който днес ни разказва повече за всичко, което се случва около младата певица. Прея ни споделя и за любимия на всички ни фестивал “A to JazZ”, на който ще гостува на 6 юли в точно 20:00 ч. Мислим да не пропускаме, а ти?

Здравей, Прея! С коя песен би се описала?

Напоследък нещо като Girl On Fire много би ми отивало.

Разкажи ни малко повече за гореща си кръв, откъде идват корените ти?

Баща ми е от Нигерия, а мама е от Елхово. Срещнали са се в Гърция и ето ме сега тук.

Кога се срещна с музиката?

Още като малко дете изнасях концерти и представления на бабите от съседните къщи в Елхово, но започнах целенасочено да се занимавам с музика чак, когато станах на 16.

Кои са творците, които ти въздействат най-силно?

Артисти като Ерика Баду и Арита Франклин са сред фундаменталните ми вдъхновения да се насоча към музиката като главно изразно средство, чрез което да споделям себе си, да комуникирам идеите и философията си. Показаха ми как музиката може и да лекува, да мотивира и въобще да помага на хората.
Бионсе или по-скоро образът й ми е като персонален треньор, който ме смъмря и ми казва да направя още две дължини всеки път, когато нивото на мотивацията ми спадне. В този смисъл – също голямо вдъхновение за мен.

Тази година програмата на “A to JazZ” обещава нестихваща емоция и сме сигурни, че отново целият град ще присъства на фестивала. Разкажи ни малко повече за твоето участие на 6 юли?

Дааа, нямам търпение!
Аз ще представя лайв версия на дебютния си албум, който излезе преди по-малко от месец, като ще си споделя сцената с едни от най-търсените и талантливи млади български музиканти – Евден Димитров – бас, Денис Попстоев – синтезатори и саксофон, Волен Милчев – беквокали, Радо Казасов – барабани, с които си партнирам и по принцип, а  специално за фестивала към нас ще се присъединят и китаристът Петър Йотов, както и, по мое мнение, гениалният барабанист Васил Вутев, който ще се включи с перкусионен сет.

Кои от звездите на джаза чакаш с нетърпение тази година?

Живея в абсолютен възторг, че ще чуя Jacob Collier на живо, както и че с бандата ми ще подгряваме Ghost Note. A to JazZ отново ще ни направят не един, а няколко невероятни подаръка.

Какво е лятото ти?

Честно казано, през по-голямата част от времето забравям, че е лято – ангажиментите не стихват, но усещам, че летният бриз ще донесе интересни, неочаквани обрати за мен. Ще видим…

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *