urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Фабрицио Паризи между Италия, България и изкуството

 Фабрицио Паризи е продуцент и DJ, който определено има какво да ни разкаже, а днес го разпитваме за интересния живот между Италия и България, както и други любопитни неща…

Здравей, Фабрицио! Разкажи ни малко повече за себе си.

Здравейте! За себе си мога да кажа, че съм от тези щастливци, които са успели да превърнат детската си мечта в реалност и професия. Като DJ се срещам с много хора на най-различни места, и най-голямото удоволствие, което изпитвам, е, когато видя искрените усмивки по лицата на тези разнородни, весели хора, които (поне в този момент) не се разделят на раси, партии, бедни, богати…

Кога те срещна музиката?

Бях много малък, около 4-годишен, когато започнах да слушам виниловите плочи на моя баща. Слушах най-различни неща: от Chopin и J.S.Bach, до The Doors, Pink Floyd, Chick Corea, Ray Charles… Започнах да свиря на пиано на около 6-годишна възраст, а след няколко години се влюбих в ударните инструменти.

 Последната ти песен „Sunbeams“ стана истински хит! Разкажи ни как се роди идеята.

Идеята за тази песен „тръгна“ от Красимира Дамянова (KMaD Production), която е и режисьор на клипа.

Тя се свърза с мен и ми сподели, че много би искала да се направи песен в стил house, с български етно елементи, и ме попита дали бих се заел с тази задача. Красимира ми изпрати едно произведение от музикалния проект „Белонога“ и веднага харесах фрагмента, който впоследствие използвах за кантото на „Sunbeams“.

Заедно с Миро Янев (Miyan) за много кратко време сътворихме тази песен и се радвам, че достигна до много отдалечени краища на Земята.

Българският фолклор е уникален и заслужава да бъде разпространяван по всякакъв начин! Бих се радвал, ако съм допринесъл поне мъничко за това.

Плени ни чудният глас на певицата, къде я намери и коя е тайнствената дама?

Тайнствената Белонога, зад която се крие един от най-красивите български гласове, е всъщност Гергана Димитрова – неизменна част от „Ева Квартет“ и „Мистерията на българските гласове“!

Мога само да благодаря на Красимира Дамянова, че ни срещна, и ви гарантирам, че съвместната ни работа с Гергана тепърва започва.

Знаем, че имаш интересни корени: майка – българка, а баща – италианец. Как би описал България и Италия?

Това са две коренно различни и същевременно толкова близки страни. Аз обичам да казвам, че Италия е моят дом, родина, история… Рим е моят наркотик! Но България е страната, която ми даде първата група, първата сцена, любовта и уникалния фолклор.

 Къде ще те намерим през лятото?

През лятото ще имам участия в Мексико, Турция, Италия, Ибиса и, естествено, планувам някои участия в България, като първото от тях ще бъде в The Room Beach (Варна) на 6 юли.

Пожелай ни нещо.

Бъдете винаги усмихнати и позитивни! Превърнете усмивката във вирус и заразете всички с него! Нека Музиката Бъде с Вас!

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *