Здраве и красота
Leave a comment

Firewall – антиоксидантен серум от ново поколение

Когато говорим за козметика, е много трудно да преценим кой е правилният продукт за нашата кожа. Много е важно обаче да попаднем и на специалист, който да може да отговори на въпросите ни и да ни насочи към правилния продукт. При мен изборът беше още по-труден, защото бях бременна, а по време на бременност трябва да се внимава с козметиката заради нейните съставки. Много от тях могат да бъдат вредни или просто ароматът да е прекалено силен и да не ни понася.

През първите три месеца от бременността кожата ми беше повече от прекрасна. Отдавам го на факта, че все още беше лято и имах възможност да се храня със сочни и пресни плодове и зеленчуци. Тогава единствената ми грижа за лицето беше хидратиращ крем и слънцезащитен – с фактор 50. Знаем, че точно в този период бременните жени са по-склонни към пигментиране на кожата, особено в зоната около очите и скулите, така че слънчевата защита беше важна за мен…

Всичко беше прекрасно, докато не дойде есента. Кожата ми се промени заради сезона, липсата на голям избор от плодове и зеленчуци, промените в хормоните и най-вече, защото бебето расте с пълна сила и взима всички мои витамини. Тя стана по-суха и след измиване се стягаше. Появиха ми се тъмни кръгове под очите, защото спях повече от нормалното. Реших да потърся друг продукт, който да ми помогне и при двата проблема и по възможност да е с натурални съставки. В този момент реших да звънна на приятел, който е специалист в козметична клиника и е запознат с всички продукти у нас. Той веднага ми препоръча серум от ново поколение на Medik8.

Какво точно представлява той?

Антиоксидантният серум Medik8 Firewall е комбинация от клинично тествани съставки. Той се бори срещу фотостареенето на кожата, спомага за възвръщането на блясъка, изравнява тена, стимулира производството на колаген и възстановява нивата на хидратация. Освен това защитава кожата от вредното въздействие на свободните радикали, от вредата от тютюневия дим и автомобилните газове. Серумът е създаден за всички които имат чувствителна кожа и искат да намалят видимостта на фините линии и бръчки. И не на последно място, и всъщност най-важното за мен – съставките са натурални и серумът може да се ползва от бременни.

Серумът е в шишенце и е разделен на две самостоятелни части – бяла и зелена. Те съдържат Copper PCA: уникален антиоксидант на базата на медна сол, Dimethylmethoxy Chromanol: показва забележителни антиоксидантни свойства, Vitamin E: важен антиоксидант, и Superoxide Dismutase: естествен ензимен антиоксидант.

Върху добре измити и подсушени лице и шия се слага по малко и от двата серума, смесват се и се нанасят с леки кръгови движения. Усещането е приятно и нежно. Предимството на серума е, че може да се ползва и срещу тъмни кръгове, освен това спомага и за превенция срещу стареене на кожата, т.е. грижим се и за фините бръчици, които се появяват в началото на трийсетте. Нанася се по два пъти на ден. След третия ден разликата вече е видма – кожата е напълно хидратирана. Става по-мека и сияйна. А след първата седмица кръговете под очите изчезват напълно. Аз лично ползвам серума близо месец. Опаковката е доста икономична, а продуктът е превъзходен. Ползвам го и не бих го заменила за друг. Чувствам се свежа, а кожата ми няма нужда от грим, за да изглежда добре. Важно е да спомена, че върху серума може да се нанася слънцезащитен крем и това няма да промени действието му. Сега, когато сме в сезона на зимните спортове, а слънцето в планината е дори по-силно от лятното, това е определящ фактор. В крайна сметка най-важно е едно – кожата ни да бъде добре защитена! Не трябва да се прави компромис с грижата за нея, а ефективната ежедневна грижа сега е Firewall на Medik8. Повече за мощния антиоксидантен серум може да разберете тук. И не забравяйте да обичате и да се грижите за себе си, както бихте го правили за новия живот, растящ във Вас.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *