Music
comment 1

GINI

   Импулсивна, емоционална, разхвърляна, прибързана, нетърпелива... Така определя себе си гласовитата чаровница Джини, Вирджиния Събева, автор на нашумелия сингъл ALIVE” (съвместно с JP Pausen, аранжимент Константин Ангелов), звезда от X-Factor. Момичето с огнени коси от малко се изявява на различни сцени, трупа безценен опит, от който черпи енергия в творческото си ежедневие. Заинтригувани от историята и личността ѝ, решаваме да я представим тук, уважаеми наши читатели и феновена „Лицата на града“. Откриваме Джини в центъра на София и докато снимаме сесията за интервюто, успоредно задаваме няколко въпроса за кариерата, любовта към музиката и… за още нещо!   Здравей, Джини! Кога откри музиката? Коя беше първата песен, в която се влюби и изпя?

Здравейте! Родена съм в музикално семейство и изкуствата винаги са играли огромна роля в живота ми. От малко момиченце съм на сцената. Всъщност не помня момент, в който изкуството да не е било част от живота ми.
Някога в избора на репертоара ми са участвали хора с много по-голям опит от моя, така че ще излъжа, ако кажа, че всички песни са били избирани от мен и са ми били любими. По-скоро на толкова ранен житейски етап песните, които съм изпълнявала, са били с обучителна цел. За да съм напълно откровена: смятам, че по-правдоподобният пример за любима песен, която съм изпяла, е в по-късен и съответно – пo-осъзнат етап от живота ми. Когато бях на около шестнадесет, се влюбих в песента на Mariah Carey «Without You». Слушах я непрекъснато и накрая реших да я изпея. Получи се добре, ако отчетем възрастта и опита ми по онова време.

Как определяш своя музикален изпълнителски стил? Влияеш ли се от някой?

Моите стилове в музиката са главно поп и R&B, но вярвам, че съм прекалено цветна личност, за да се огранича само с това. Според мен човек може да е това, което си пожелае, стига да го иска достатъчно силно и съответно – ако положи нужните усилия. Например наскоро издадохме един нов сингъл заедно с DJ Doncho, «Teardrops». Стилът на песента е хаус, въпреки че не е това, което обикновено правя, се получи прекрасно, защото имах желание и защото положих усилията, които се изискваха. Защо трябва човек да влезе в някакви рамки и да си отрежи крилата, след като музиката е едно огромно, многоцветно и вечно развиващо се понятие!? Също така, когато човек напусне зоната на комфорта си, научава много нови неща, които са важни за развитието му.
Влияя се от моята публиката, от това, което те харесват и предпочитат, но в същото време се стремя да прекарам техните предпочитания през моята собствена призма. За мен е важно това, което правя, да се харесва на моята публика, но в същото време и да не влезе в графата «пошло», да е качествена музика. Опитвам се да постигна едно прекрасно съчетание между вкуса на публиката и моя вкус и опит. Вземам пример от великите икони в музиката, слушам много музика и гледам безброй концерти, от които се уча, но целта ми не е да приличам на някого. Винаги се стремя с всяка нова песен да преоткрия себе си и да изляза от черупката, за да мога да намеря възможно най-оригинален начин да съм себе си.


Къде те намира вдъхновението?

Вдъхновението ме намира навсякъде, защото в момента целият ми живот е изпълнен с музика. Музиката е моето ежедневие, понеже през делничните дни преподавам пеене в «Highlight Singing Studio», а през уикенда обикновено имам участия. Постоянно се раждат нови идеи за песни, затова винаги си ги записвам, още на момента, имам диктофон на телефона и той винаги е с мен. Може да се каже, че винаги си нося подвижната фабрика за песни в джоба, за да съм нащрек. Според мен обаче най-хубавите ми творби са тези, които са повлияни от нещо голямо, което се е случило в живота ми.

Имаш ли някакви основни правила, които ти помагат да разбереш, че даден саундтрак или текст е за теб?

 Принципът при мен е много прост: това е вътрешното ми чувство, интуицията. Музиката е изкуство, а не математика, затова е за мен е важно да почувствам това, което ще изпълнявам. Емоцията в музиката е определяща за мен. Не почувствам ли емоция, изпълнявайки една песен, то няма как тя да се превърне в моя. Ако направя песен, която да не усещам, то тогава бих била просто един шарлатанин, който самозалъгва себе си и съответно лъже и хората.

Джини извън сцената е…?

Джини извън сцената е същата като Джини на сцената. Импулсивна, емоционална, разхвърляна, прибързана, нетърпелива и т.н. Общо взето – артист, артистична натура. Въпреки, че съм учител, учениците ми много се забавляват с мен. Смятам, че съм лъчезарна личност и много обичам да се шегувам. Прилагам актьорското майсторство, което всъщност съм учила, и в живота. Обичам да мечтая, да си въобразявам неща. Често това е спомагало и за постигането на мои творчески цели. Обичам да кроя планове и да мисля за бъдещето. Най-вече обичам да се събудя с нова идея.


Какво ново ти предстои?

Предстоят ми още много участия, за които все още нямам точни дати, но всички, които имат желание, могат да последват ФБ страницата ми «Gini/Virginia Sabeva», където ще имат възможността да следят всичко, свързано с мен.
Другото ново е, че композирам и пиша песен на български. В момента това изключително силно ме вълнува, защото е първата българска песен, която сътворявам, и още, защото темата на песента е пряко свързана с много хора. Песента се отнася за нещо, което страшно ме интересува и привлича. Всеки съвременен човек може да се припознае в този текст. Песента изпраща едно много важно послание, което засега ще се въздържа да разкрия. Въпреки това бъдете в очакване на нещо, в което има смисъл, на нещо, което е различно.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Божидар Стоичков

 

1 Comment

  1. ДЕЛЧЕВ says

    БОЖИДАРЕ И МАРИАНЧЕ ТОВА КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ Е САМАТА ИСТИНА….ДЖИНИТО ОТ МАЛКА Е ТАЛАНТЛИВА…..СЪБИРАШЕ ДЕЦАТА ОТ КВАРТАЛА И ИЗНАСЯХА ПРОГРАМИ НА УЛИЦАТА ПРЕД ДОМОВЕТЕ……ОСОБЕНО ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА МНОГО Я ОБИЧАХА…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *