Зодиак
Leave a comment

Годишен хороскоп – 2019


  Посрещаме новата година с нашата астроложка Нели Георгиева, която разкрива накратко какви са прогнозите не само за слънчевите, но и за лунните знаци и най-вече – за асцедента при зодиите през Новата 2019 година.

Предстоящата година е огнена, енергична, динамична и интересна. Ключовите астрологични събития са транзитен Юпитер в собствения знак Стрелец – до декември 2019 и Уран, влизащ в Телец на 06.03, където ще прекара следващите 7 години.

Много хора ще бъдат изправени пред ново начало в живтота си, предимно в кариерен план. Ще се научим да вадим пари по иновативни начини и да излизаме по-често от зоната на комфорт. Юпитер ще ни носи оптимизъм и ще открива нови хоризонти, но на моменти ще замъглява трезвата ни преценка – заради напрегнат аспект с Нептун. Като цяло годината е позитивна и ще се хареса както на огнените, така и на земните знаци. Предлаганите прогнози са не само за слънчевите знаци, но и за лунните, и най-вече – за асцедентите. Затова четете прогнозата и за трите вида знаци!

Овен

Не кръв, а бензин тече във венитeви чаааак до средата на март! И после ще ви поспре кранчето. Влизате ударно в Новата година, като очаквам именно вие да сте център на купона в новогодишната нощ! Ще имате достатъчно сили и за афтърпарти, което ще кипи през целия януари, февруари, дори в началото на март. Изобщо, ако имате  каквато и да е работа за вършене, свършете си я до пролетта. После ви очаква спад в енергийните нива, което при вас може да е страшна драма, тъй като обичате живота на високи обороти. Но идва лято: препичане на плажа, сърбане на коктейли… Отделете лятото за почивка! А защо не – и за любов? Април ще е преломен месец за връзките ви или за тяхната липса. Вероятно ще вземете решение нещо, дефинирано като връзка, да мине на друго равнище или да излезе от играта. И ако сучайно е вторият вариант, през лятото ще развихрите способностите си във флирта. Обаче никак не е изключено да се занимавате със семейни дела и проблеми през юли и да ви се вкисне любовното настроение.

Втората половина на годината ще е сериозна. Доколкото това е възможно. Обръщате внимание на близки хора, които сте загърбили на последък, на отношения, които имат нужда от реставрация. И ако летния флирт има шанс да стане сериозен, това ще се случи през есента. Но като цяло тенденцията през 2019 е за вас да не са най-важни романтичните въпроси.

Финансово годината за е… особена. В портофейла ви ще се редуват периоди на изобилие и такива на пълна липса. Положението ще стане по-стабилно, след като Уран излезе от вашия знак на 6 март и влезе в Телец. Тогава ще ви осенят идеи за нестандартни начини за препечелване.

2018 беше тежичка година за вас, Овни. Очаквайте през 2019 да ви олекне. Ако не за друго, то поне емоционално.

Телец

Леле, леле, какви 7 години ви очакват! Революционерът и Новатор Уран влиза във вашия знак на 6 март и разтърсва из основи вашия подреден и спокоен „телешки хабитат“. Влакчето на ужасите и Колесницата на феите ще се редуват, понякога едновременно ще ви дърпат на всички страни. Ще разрошат прилежно подредените ви коси, ще опръскат идеално колосаните ризи с кал и звезден прах и едва през 2026 година ще излезете от водовъртежа на Уран като ЧИСТО НОВИ ХОРА! А каква драма е това за знака, който най, ама най-най-мрази промените! Голяма! Но е неизбежно.
За Телците местенето на холната маса от единия в другия ъгъл на стаята е стъпка, която се планува с месеци и дълго се изживява вътрешно. Ако ви кажа, че тази година ще настъпят промени в работата ви и във ваденето на пари, ще изпаднете в не съвсем тих ужас. Нека ви успокоя обаче, че повечето промени ще се случват на вътрешно ниво, заради ретроградността на Уран: ще започнете да недоволствате (ако вече не сте почнали), да мъдрите схеми за бягство без загуба на средства и пр. Но от другата година нещата ще започнат да се показват наяве и вие ще сте подготвени и въоражени с планове, схеми за действие и… с прословутото телешко търпение.

Добрите новини са за любовния ви живот, който ще процъфтява и дори през август може да празнувате появата на две черти на хоризонта. Ако пък не сте готови, можете да си пожелаете каквото си искате през този магичен за вас месец и то обезателно ще се сбъдне.
От октомври до края на годината внимавайте в комуникацията с близки и не толкова близки хора. През ноември са възможни обърквания в превода и неуредици в тази връзка.
Аз съм много развълнувана за вас, Телци! Предстои ужасно интересна година, която само ще повлече крак за големите промени, които ви очакват!

Близнаци

О, колко романтично – тази година не вие ще сте на фокус, а… (дръжте се!) вашите партньори. Не че Близнаците се славят с голямо Его, но, незнайно защо, другите мислят така. Може би защото никак не се съобразявате с желанията и с дълбоките копнежи на човека до вас? Вие може би сте напълно сигурни, че давате всичко за него? И вече стана прекалено сложно… Като във всяка връзка. По-точно – като във всяка ваша връзка.

Идеята ми е да се вгледате в себе си през очите на партнора. Да започнете да го обичате по начин, който се харесва на самия него. А не както ви се харесва на вас! Малко объркваша ще ви се стори годината, но е неминуемо – трябва да се ревизират връзките ви.

И тук най-вероятното въздишате тъжно и си мислите “Скука!” Но преди да сте минали на зодията на партньора, ще ви изненадам, че предстоят интересни моменти, особено в началото и в края на годината – ще е горещо, интересно, интригуващо. Може да е нов човек, може да е стар – с нов прочит. Важното е, че необвързаните от вас ще имат доста възможности за любов през 2019 и дори – да срещнат своята половинка. Единствената опасност е на моменти да я свръхидеализират и после рутината да убие всичко.

През есента така ще ви се бръмчи, че е възможно да изтървете питомното. Помислете струва ли си, защото не се знае дали следващата година ще е толкова силна за любов, както тази. А пък вие никак не обичате самотата…

Годината е нестабилна не само за връзките ви, но и за работата – ретроградността на вашия господар Меркурий ще удари кариерата ви и трите пъти, когато върви назад и… ще ви се разкаже играта! Тъкмо сте усетили стабилност – и нов земетръс! Така че гледайте си кефа тази година, доколкото е възможно и не се задълбочавайте в „неважности“, които не може да промените.

Рак

Имам чувството, че майката на всеки човек, който познавам, е зодия Рак. Защото се раздавате по майчински. Селективно уж, но като почнете да давате – давате! Не толкова материална, а най-вече емоционална подкрепа. Обаче точно през тази година ще ви се наложи да се погрижите за себе си. Правилно ме разбрахте – почивайте си; отидете на психолог, започнете да медитирате, направете нещо за собствения си баланс. Предполагам, че сте на ръба. Не е лесна вашата!
И да не искате, ще ви се наложи да се обърнете навътре и да направите някои „кръпки“. Особено около новолунието в Рак на 02.07. Доста силно ще ви се отрази, надявам се с положителен знак. “Надявам се”, защото никога не мога да зная вашите сълзи от радост ли са, от тъга или от лука за любимата яхния на мъжа ви. Но сълзи ще има. Емоционална ще е годината, каквато всъщност е всяка ваша година.

Ретроградният Меркурий във вашия знак това лято ще усложни нещата и ще увеличи сълзите – този път от фрустрация, че не ви разбират. Очертава се ревливо лято, през коeто ще си научите урока, че никой не е перфектен, включително и вие и тогава (евентуално!) ще сключите мир с този факт.

В любовен план всичко ще ви идва вповече и на няколко пъти ще ви минава през ума да тръгнете към Изхода. Обаче не това е решението. Първо, трябва да си дадете сметка каква е вашата вина нещата да не вървят, защото и вие не сте безгрешни. Наесен мъглата ще почне да се вдига и ще сте готови за нова връзка или за „поправка“ на старата.

Добрите новини идват в професиналното ви поприще, къдете е назрял момент за промяна. Може би вече сте започнали да обмисляте вариант за превръщане на вашето хоби в професия? Ще е прекрасно, само не забравяйте да си сложите цена, защото яхнията се готви не само с лук.

Лъв

Лъвската душа вирее най-добре под светлините на прожекторите, но през 2019 ще трябва да отстъпите любимото си място на някой друг. Имате нужда да си поемете въздух в някое тихо, тъмно и уютно местенце. Още в края на януари ще усетите нуждата от промяна и този път няма да се задоволите с нова прическа или смяна на гардероба. Ще се поровите из душевните си дълбини и ще разчистите терена от остарели модели на поведение и вредни навици. Дори не визирам спирането на цигарите, което си обещавате всяка новогодишна нощ. Промяната винаги се случва зад кулисите и това ще ви подготви за предстоящата звездна премиера на новото ви Аз.

През лятото пестете сили, не издевателствайте над себе си, колкото и да държите на „именно този коремен релеф“. Може би тялото ви иска да каже нещо, дори крещи – вслушайте се в него! От есента ще ви се иска да се затворите у дома и да пренаредите всичко или да започнете ремонт. Но най-вероятно е да свършите някоя вечер на килима с чаша вино, снимки и спомени от детството, хленчейки над въпроса: “В какво се превърнах?”  И преди да поискате да се гръмнете заради тази “ведра” прогноза за идната година, ще ви зарадвам с новините за Юпитер в Стрелец – кой още не е чул за него? Той все пак ще ви предостави достатъчно много готини и позитивни преживявания, които ще избутат този период на трансформация по-леко и с усмивка, точно в правилната посока – напред и нагоре!
Оставих хубавите новини за накрая, а те са свързани с така важния за вас любовен живот, който ще процъфтява тази година. Особено около януари и ноември нови интересни хора ще се завъртят около вас. Винаги обаче имайте едно наум: “Дали не е прекалено хубаво, за да е истина?” Дори да не е перфектно, може все пак да се окаже достатъчно добро.

По отношение на работата ще ви е трудно и добре, че ще сте влюбени, за да не ви пука особено. Но ако удържите фронта тази година и не изпушите, много е възможно в началото на следващата да получите кариерния пробив, който очаквате.

Дева

Не сте от хората, които неглижират семейството, даже напротив. Затова съм спокойна, че няма да ви разочаровам, като кажа, че ще прекарате много, много, ама много време със семейството си през 2019. Ако пък сте от нетипичните Деви, с други зодиакални акценти, просто купете един апартамент и така ще си отработите тoзи иначе прекрасен Юпитерски транзит, който ще “удари” семейното огнище. Времето със смейстовото за повечето хора е предизвикателство и като нищо ще възникнат конфликти, неразбории и други битови инциденти около януари, юни и септември. Времето пък е и много подходящо за увеличаване на семейството с бебе, съпруг/съпруга или друг домашен любимец по избор. И за местене в нов дом, а защо не – и зад граница?
Но накъдето и да решите да поемете, опитайте да изкарате рутината от отношенията ви с половинката. Прекрасен е периодът около 12 февруари. Сещате се – предстои Св. Валентин за романтично развихряне! Като цяло годината предполага хората да ви видят в нетипична светлина и да изкарате наяве спонтанния, романтичен чаровник, който много надълбоко сте скрили. Но дори да имате желанието да разчупите бариерите в спалнята, това пак ще стане чрез типичното за вас планиране – т.е. запишете си някъде в графика “Време за удоволствие”.

Вие сте от редките хора, които работят добре в екип и се раздават за колегите си. Тази година обаче се пригответе да си поискате услугите обратно. През февруари ще имате възможност да потърсите помощ за важен за вас проект и да се уверите, че не е страшно и не боли. В началото на лятото ще ви се наложи да работите извънредно и да размиете напълно границите между работно и почивно време. Но почивката ще дойде през октомври и ще е заслужена и сладка.

Везни

Скъпи приятели Везни, през идната година ще ви дойде до гуша от лицемери около вас и е възможно доброволно да се откажете от досегашните си приятелски кръгове в името на душевния баланс. Спокойно, социални пчелички като вас никога не остават самотни! В началото и в края на 2019 ще имате чудесна възможност да се потопите в нови социални кръгове, а защо не – да разширите популярността си в социалните мрежи? В днешно време социализирането се извършва онлайн, нали? Единствено бъдете внимателни с всеизвестното ви желание да се харесвате и да пръскате чар – не ви трябва целият свят в краката ви, а само важните и читави хора. Ще трябва да се огледате внимателно за тях тази година: може да ви се стори, че се разхождате в един безкраен маскен бал. Четете между редовете!

Никак не обичате да сте „сингъл“, но това не означава, че трябва да се задоволявате с трохи. През последните години обаче май именно това ви се е налагало да правите. Имате усещането, че не сте оценени и в края на март ще имате шанс да заявите своето и да постигнете решение за тази връзка – или ще я бъде пълноценно, или никак! Ако я бъде, ще мине на друго равнище – доста по-дълбоко и интензивно. Няма да е лесна и хармонична по начина, за който мечтаете, но пък ще има драма, секс и интрига. Ако обаче сте „сингъл“, изчакайте до пролетта, преди да се хвърлите в обятията на някой чаровник/ца – очертава се интензивна емоция от март нататък.

По принцип сте от хората, които предпочитат да работят нещо, което им харесва. Но в началото на 2019 ще почувствате рутина и задължения, които не са ви по вкуса. Всяка работа си има неприятни страни, иначе нямаше да е работа. Ако изчакате до есента, може отново да ви се върне тръпката. Ако обаче желаете да избързате, идеално време за смяна на попрището ще е около 2.07.

Скорпион

За разлика от повечето хора на планетата Земя, аз ви харесвам, Скорпиончета! Просто сте криворазбрани, а през изминалата 2018  година никак, ама никак не ви разбираха хората! Искам да подчертая, че най-вече за хората с асцедент Скорпион 2018 беше тежичка, доста драматична и вече можете да отдъхнете, че си отива. Може би още през ноември 2018 сте имали глътка свеж въздух, издишвайки през зъби: “Какво беше това, което ми мина през главата?!” Спокойно, твърде вероятно е да сте научили нещо, които ще ви се осребри през 2019. Защото идва време за вадене на кеш. А вие обичате парите, признайте си!

Запретнете ръкави и превърнете калта по ревера си в златен прах; сълзите – в диаманти; болката – в сила и т. н. клишета. По принцип не сте социално животно, но тази година ще се сблъсквате все с правилните хора, които ще ви отведат до правилните места. Не обичате светлината на прожекторите да пада върху вас, но тази година ще блестите. И дори може да ви хареса.

Предишните години са били хаотични, несигурни, може да сте сменили някое и друго работно място, но е време да почнете нещо ново и да се сбогувате окончателно със старото до края на февруари. Защото от март нещата ще са доста по-стабилни и сигурни. Дори на моменти няма да ви е толкова до пари, колкото до вътрешното усещане за пълнота и изобилие. Малко необичайно за вас, но чудеса се случват. Обаче от другата година ще ви се наложи да стегнете кесията, да си знаете и да заделяте от сега.

Малко турбулентна година ви очаква в любовен план. И ако имате сериозна връзка, може да се разклати. Вие сте лоялен партньор и ще се борите да закрепите положението, но имайте едно наум: хората се променят и може би вече не искат едно и също. Може би и вие вече не искате същите неща и ще започнете да се  заглеждате по корено различни от обичайното ви обкръжение хора.

Стрелец

Ето на кого Лъвовете отстъпват място под прожекторите тази година. Дами и Господа, представям ви Тяхно Величество Стрелците! Публиката да очаква златен дъжд на изобилието!
Юпитер ще вилнее в собствения си знак цяла година и, о, как ще ви хареса да плувате в свои води – купони, ядене, пиене, веселба, танци, манци!… И колко жалко ще е да пропилеете толкова ползотворно време в пиршества и махмурлук? Не че няма да е типично за вас, но все пак може да се стегнете и да поработите, защото следващата година ви очаква материален тласък. Ако изобщо ви дреме – вие сте над нещата!
2019 година за вас е една от тези години, в които всички мисли и желания се материализират и постулатът “Внимавай какво си пожелаваш!” важи с пълна сила. И понеже изобилието от всякакъв характер никога не е на добре, ще ви се наложи да купувате нови дрехи с по-голям размер. Или да лежите в изтрезвителното. Мисълта ми е: следете си здравето – тялото ви все пак е човешко и има лимити.

В края на лятото ще е прекрасен момент да започнете нова работа, защото старата просто вече ви е дошла до гуша. Ще се наложи да изучите нови техники за работа или да вкарате хай-тек джаджи на работното място, да се модернизирате – не може вечно да бягате от прогреса! Всъщност, ако изобщо ви е до работа тази година, защото на любовния хоризонт се очакват горещи страсти и… кое по-напред, питам аз?
През април-май ще имате среща с приказно същество от другия пол, но не бързайте да се обвързвате сериозно (не че сте по сериозното обвързване изобщо), защото през юни-юли ще се влюбите в брилянтен ум, но ако все още сте удържали фронта на необвързани, съдбовната среща на живота ви ще се случи около ноември! Прекрасна година да срещнете любовта, с която ще остареете. Нищо, че ще сте малко пълнички, с перманентен махмурлук, разрошена коса и френетична усмивка – тази година ще съумеете да покажете емпатията и нежността, на която всички около вас сме се надявали.

Козирог

Ако още не сте осъзнали, че не сте Атлас и няма нужда да носите целия свят на раменете си, и през следващата година няма да го осъзнаете. Защото ключовата дума за Козирога е “отговорност” и често ви се случва да носите и чужд товар на гърба си. Ако чакате аплодосменти… Всъщност дори не чакате аплодисменти, има работа за вършене и някой трябва да запретне ръкави. И после някой друг да обере лаврите. Вечната стара история!

Тази година повече от всяка друга ще ви натежи да бъдете себе си. Освен ако през януари, юли и декември не изпушите тотрално и не отърсите от коравите си рамене някоя и друга планета. Надявам се да имате прозрение, че ви командват стари навици и е време за промяна. Не че някога ще седнете да почивате, но поне се захванете с нещо ново и ваше.

Новолунието в Козирог на 07.01 ще ви даде тласък на нови сили и идеи за работа още в началото на годината, но бързо ще си направите сметка, че в 24/7 работен режим няма място за нищо ново, а ще трябва да „добутвате“ старото.

През пролетта харчове около семейството ще ви накарат да включите в действие калкулативния си ум и да пренаредите бюджета си. В началото на лятото ще се чувствате повече роби на работното място, дори да сте шеф. Няма да ви е ясно откъде идва целият този обем от работа и защо не се осребрява в пари. Краят на септември-началото на ноември ще е критичен период за намиране на баланс между личен живот и работа, но –

о, небеса! – този път личният живот ще надделее. Ако трябва да сме честни, 2019 няма да е една от най-амбициозните ви години.

Личният ви живот ще подлежи на турбуленция и слънчевото затъмнение в Рак ще сложи началото на нови връзки или старите ще преминат на ново равнище. Вие усещате, че това назрява още от края на 2018 и ще сте подготвени за промяната. Не сте от най-спонтанните хора в любовта – напротив, премисляте всичко. Но през 2019 ще вземете едно или две решения, базирани на емоциите, за добро или за зло. В крайна сметка и вие сте хора и може би ще изненадате сами себе си. Защо не и със спонтанно предложение за брак? Което дълго ще премисляте, след като лятото отмне.

Водолей

Притежавате дарбата да НЕ знаете кога да си затваряте устата и тази година ще проличи кои мишки са напуснали вашия кораб. В края на март ще получите няколко шамара и то все от близки хора, на които им е дошло до гуша от вашата вечна опозиция и революционно мислене. Все пак какво печелите, ако бойкотирате сармите на Коледа или се появите в траурни одежди на сватбата на братовчед си? Освен осъдителното цъкане с език на бабите в рода, което тайно ви радва, признайте си! През 2019 ще трябва да започнете да си подбирате битките, така че да носят полза и за джоба, не само за репутацията ви на аутсайдер. Прекалено дълго стреляхте нахалост, време е да се „приземите“ малко. Всички ние, които се сблъскваме с вас ежедневно, се надяваме, че ви предстоят по-спокойни времена.

Годината ще е важна за установяване в нещо, наречено “дом”. В края на август трябва вече да сте дефинирали къде ще е постоянният ви адрес. Не искам да ви стряскам – вие все още принадлежите на Вселената, просто трябва да нощувате някъде и да имате адрес по лична карта. Ще спра да ви занимавам с тривиални глупости и ще подема темата за любовта, която е почти толкова имагинерна, колкото темата за битуването ви под здрав покрив.
Аз никога не съм била наясно как точно обича Водолеят и защо, но приемам, че се случва понякога. Та, последните две години бяха разтърсващи за вас: някакви връзки приключваха, други започваха. Мога да ви успокоя, че кулминацията на тази турбуленция е на 20 януари. Поседете сами известно време, излезте с приятели, поемете дъх. Край! За кратко. Защото от началото на август се очаква ново начало за вас.

Не сте най-материалните хора, но ще изживеете определена финансова нестабилност през идната година, която няма да ви събори, но ще ви накара да се замислите какво може да се подобри, за да се стабилизира статуквото и повече да не се занимавате с маловажни неща – като мислене за пари например. И трите ретроградни хода на Меркурий тази година ще размътят водите в сферите на кариерата и финансите. Не е добра идея да взимате кардинални решения за напускане, докато Меркурий ви подлива вода. Изчакайте до ноември и премислете отново.

Риби

Много ми е трудно да говоря на Риба за кариера, защото типичната Риба хич я няма! С най-добри чувства го казвам, уникални сладури са, но кариерата им се случва някак между другото, нерядко доста успешно, но почти на магия. И неслучайно “магия” е ключова дума за Рибите.

Тази година обаче магията е на макс и ми е наложително да осветя полето “кариера” като ключово, а пък вие, ако искате, напъвайте там. Ако не, напъвайте другаде – все ще излезе нещо от напъна!

Ако обаче прецените, че работата ви си струва усилието, ще е време за развинтване на въображението (ах, как ви се отдава!) и за инспириране на колектива да мисли мащабно. Разширяване, експанзия и всичко по Юпитер, който ви е пътеводна светлина през годината. Чудесна възможност за сблъсък с правилните хора, идеи, обстоятелства около 05.01 и 25.12.

Финансовата част обаче няма да е блестяща – чак към края на 2019 ще се усети стабилизиране.
Ако не сте по кариерата, направете като повечето мои прителки Риби, които са бременни в момента и … се отдайте на любовта. Там пък как ще ви върви! Магията и очарованието ви ще са на макс през 2019 и ще облъчват все правилните хора, особено около януари и ноември. Ще валят комплименти, флиртове, ще ви свалят звезди. Пикът на самочувствието ви ще е през лятото, когато ще повярвате, че всеки обект на хоризонта може да е ваш. В един момент ще се почувствате неотразими и ще се прецакате сами, когато партньорът ви преземи силово на земята в началото на есента. И до края на годината ще ви е леко тегаво, че са ви подкастрени крилцата.

Очаквайте всеки месец зодиакалните прогнози на Нели Георгиева в „Лицата на града“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *