urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Горещата аржентинска кръв на PAAX пали Ritual Gatherings

Има още една причина да чакаме с трепетно вълнение Ritual Gatherings 2018 и това са двете талантливи момчета от PAAXНиколас и Жерман. Днес ги разпитваме за любовта към музиката и българското им гостуване на 28 юли

Моля да ни разкажете нещо за себе си.

Казваме се Жерман и Николас. Повече от 17 години живеем в Мексико, въпреки че сме родени в две малки градчета в района на Буенос Айрес, столицата на Аржентина. Нашата простичка страст е музиката. Обичаме приятно да прекарваме времето си край морето и да похапваме вкусна храна заедно с роднини и приятели. Както вече споменах, музиката е нашата страст, но не е само тя. В ежедневието слушаме доста музика, но също се занимаваме с музикално творчество и с продуциране.

Как намерихте собствения си стил?

Честно казано, като диджеи, двамата първоначално сме се занимавали с различни стилове музика: Жерман предпочиташе дийп соул музика, а пък аз – хаус, тек и техно. Въпреки това обичаме музиката изобщо, ето защо стилът ни съчетава джаз, боса, латино, фънк и т. н.

Важно е да се знае, че след като се заселихме в Ривиера Мая, започнахме да ценим повече „бавното темпо“, затова решихме да обединим нашите различни стилове чрез Ейбълтън (Ableton Live) и започнахме да инкорпорираме музикални образци на афро-латино, като свирехме перкусии и канехме приятели музиканти да свирят заедно с нас. След това вече нямаше път назад!

Какво ви вдъхновява?

Различните енергии, които попиваме във всеки един миг от деня, особено по залез слънце.

Какво ви събра заедно?

За първи път се срещнахме преди осем години в Ривиера Мая. Три години по-късно заживяхме под един покрив, станахме големи приятели и музикални съмишленици.

Какво очаквате да видите в България?

Трябва да признаем, че в България сме за първи път. Предпочитаме да нямаме каквито и да било очаквания. Обичаме да се учим от други култури, като споделяме време и опит с местните хора.

Защо решихте да участвате в събора Ritual Gatherings?

Един наш голям приятел, Гем, който понастоящем живее в Тулум и с когото ще споделим този уникален ден, разказа за събора и веднага събуди нашето любопитство.

В кои жанрове имате желание да експериментирате?

Ако внимателно се вслушате в нашите парчета от досегашното ни творчество, както и в онова, което ще излезе в скоро време, ще видите, че предпочитаме да не се фокусираме върху конкретен стил. Непрекъснато имаме желание да експериментираме с нов саунд и с нови стилове, от латино, до най-дълбокия техно саунд. По този начин успяваме да предадем разнообразна чувственост във всяко едно свое парче.

Какви са най-големите ви мечти?

Най-съкровената ни мечта е да продължим да творим собствена музика и да можем да я споделяме с хората. Да им помогнем да почувстват момента, да танцуват и да се веселят, изпадайки в пълно щастие.

Можете ли поне да загатнете с какво точно ще развълнувате българската публика на 28 юли?

Надяваме се публиката да се присъедини към нас и по най-емоционален начин да изживее „пътуването“. Нашето представяне е предвидено да стане по залез слънце, така че ще изсвирим по-голяма част от нашите последни парчета, но в нови лайв версии. Най-удовлетворени се чувстваме, когато успеем да създадем истински дълбока връзка с публиката.

Автор: Ваяна Данаилова

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *