Лицата
Leave a comment

Искрата, Радослав Мирчев и RENAULT и Бегач в партньорство за активен градски живот

   След успешното партньорство с RENAULT и Бегач за активен градски живот, питаме Радо и Искрен за тяхното преживяване и хъс за участие. Какво ни разказват за Кирил Николов – Дизела, и RENAULT и Бегач и ще има ли през новата 2018-а ново участие в други турнири, вижте в редовете по-долу.

    

Здравейте! Разкажете по малко за себе си.

И.: Аз съм Искрен Тончев – Искрата. Занимавам се с музика – автор съм на голяма част от хитовите български песни през последните няколко години, от година съм и изпълнител в музикалната компания на Графа. Републикански шампион по бийтбокс, освен това и бийтбокс преподавател. Спортувам активно от ранна възраст, като през годините съм сменял различни спортове. Хобитата, чрез които разпускам и освобождавам ума си, са четенето, готвенето и спортът.

Р.: Здравейте. Аз съм Радо и много обичам всичко. Обичам да тичам, да карам ски, кола, колело и още много други. Обичам слънцето, есента, планината, зимата, морето, пролетта…

Кое е любимото ви място в България?

Р.: Хм… Има едно място, което наистина много харесвам. Това са Бъндеришките гори в Пирин планина. Когато падне много сняг и можем да караме ски точно там.  

И.: Нямам конкретно любимо място,  но обожавам планините и горите ни. България е страна с невероятна природа, която самият аз не познавам достатъчно добре. Пълно е с красиви гледки, водопади, пещери, мистериозни местности и разнообразна растителност. Използвам удобните моменти да посещавам нови места, както и да прекарвам време сред природата.

Разкажете ни за отбора по бягане Renault Passion Team и вашите съотборници. Как се справихте?

Р.: За мен участието в отбора беше едно предизвикателство. Може да се каже, че тичам от много време, но винаги ми е било по-скоро скучно и го правех с нежелание. Когато говорихме преди почти година, не бях сигурен, че това е моето нещо, но в един момент започна да ми харесва. Дори в момента успявам да мотивирам мои приятели да тичаме, които не са го правили никога, което си е постижение.

И.: Нашият отбор се справи супер с поставените предизвикателства. Всички се представиха мъжката – без мрънкане и без негативни емоции. Радвам се, че покрай спорта се запознах с тях – активни хора с будни умове.

Мисля, че за всеки един от нас участието в Renault Passion Team се оказа страхотно преживяване. Самият аз се изкарах от своята комфортна зона, понеже по принцип не съм любител на бягането на дълги разстояния.

За непрофесионални бегачи се справихме доста добре. 😊

Ваш треньор беше Кирил Николов Дизела. Как се справи той като треньор и какви са вашите впечатления?

Р.: Кирил е страхотен човек и много се радвам, че успяхме да се опознаем през изминалата година. На мен лично ми помогна много с това да мога да започна по-плавно тренировката и да поддържам еднакво темпо през по-голямата част от тичането.

И.: Дизела е изумителен. И преди да се запознаем, бях чел за него, но когато ми разказа за постиженията си и за спортния си режим, останах с отворена уста. В ролята си на треньор се справи страхотно – даваше ни всякакви съвети – за позицията на тялото по време на бягане, за дишането, за подходящите обувки и т. н. Освен това ни насърчаваше и мотивираше през цялото време.

Какво означаваше за вас да сте част от тази инициатива?

И.: Основните причини да се включа в тази инициатива са две – да предизвикам себе си с нов тип спортно приключение и, второ – да дадем добър пример за здравословен начин на живот с активно спортуване.

Радвам се, че имах възможността да участвам и бих го направил отново.

Р.: Най-важното за мен е, че успях да се самодисциплинирам така, че да си отделям по един час на ден, в който задължително да спортувам. Дълги години нямах възможност да спортувам ежедневно и много ми липсваше. Според мен всеки може да отделя по един час на ден за себе си, просто е въпрос на мотивация.

Какво ви мотивира и вдъхновява да тичате?
И.: Успях да науча нещо важно за тичането – то е чудесен инструмент освен за тялото, така и за ума. Успях да се изключа от всички странични мисли по време на бягането и това ме накара да се почувствам по-свободен.

Аз лично съм фен на спринтовото бягане – действа ми доста ободряващо и надъхващо.
Р.: Мисълта, че ще съм в по-добра физическа форма за каране на ски.

Опишете всеки един от съотборниците си с една дума.

Р.: Дизела – Машина!

Искрен Тончев – Искрата – Талант!

Йоанна Митова – Нежност!

Лилия Костова – Темперамент!

И.: Дизела – Неуморим!

Радослав Мирчев – Твърдост!

Йоанна Митова – Нежност!

Лилия Костова – Екшън!

Какво да очакваме през новата 2018 година?
И.: От мен – нова музика и творчество.

Пожелавам на всички да бъдат силни в трудните моменти, в добро здраве и целеустремени в правилната посока!

Р.: Надявам се да очакваме много сняг и много умни хора около нас.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Соня Тракийска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *