Артисти, Изкуство
Leave a comment

Ива Тодорова, която твори Любов

Сигурни сме, че Ива ти се струва много позната, защото участва в последния сезон на „Гласът на България“, но само дотук свършват приликите с нашата героиня днес, защото тя е нещо значително по-голямо от телевизионно присъствие. Ива носи заряда на истинска звезда, а талантът й впечатлява. Младата софиянка ни хваща за ръка и ни води в очарователния си музикален свят заедно с харизматичната си сестра – Елена Тодорова, с която вече дебютираха на сцената на Studio 5*. Днес Ива ни разказва повече за градските вдъхновения, музиката и любовта…

Здравей, Ива! Разкажи ни малко повече за себе си…

Здравейте! Аз съм Ива Николаева Тодорова, от София, набор 01, завърших Руското училище при Посолството на РФ в България и всъщност май владея по-добре руски, отколкото български, в момента уча архитектура в УАСГ, и с това сбъднах една своя заветна детска мечта. Смея да твърдя, че съм много дисциплинирана и обичам да се трудя, развивайки себе си. Не мога да седя на едно място, без да правя нещо. Вярвам в кармата, за това обичам и предпочитам да правя добри дела и да помагам на хората, както мога. Изкуството за мен е начин на живот!

Как минава един твой ден?

Всеки един ден е прекрасен по свой си начин. Понеже, както казах, съм силно дисциплинирана, ако нямам план за деня, мога да се побъркам. Всичко започва с кафето, преди това не съм човек. След това плавно преминава към лекции и упражнения… ако дойдат професорите… После е време за още кафе и бърза – няколко часова, музикална пауза, която включва свирене, пеене, слушане на музика и попадане в астрал и еуфория. След това може да скалъпя някой и друг архитектурен проект или да реша някоя задача по дескриптивна геометрия. Вечерите са запазени за семейно спокойствие, най-често намирано при сестра ми – с по чаша вино, под звуците на безкрайните джаз импровизации…

Кога те срещна музиката?

Беше невероятно, може би най-великото нещо, което някога се е случвало с мен. Помня даже точната дата: 01/02/2001 г., в 23,54 ч., на моя рожден ден.

Говориш си наум, когато?

Може би най-лошото нещо, което правя, е, че твърде много мисля, което включва в себе си много разговори с мене си. Но понякога те помагат и могат да бъдат откровено интересни. Все пак човек познава себе си най-добре, не е ли така?

Къде намираш Любовта?

В семейството… И така е най-добре, ако беше навсякъде, нямаше да я ценя толкова много.

От кои музиканти черпиш вдъхновение с пълни шепи?

От всеки един, който наистина прави музика заради музиката, емоцията и дълбочината. Глупаво е, че слагаме цена на изкуството и тя става мотив за неговото създаване. Вдъхновяват ме и работливите музиканти, защото има много талантливи хора на този свят, но малцина от тях наистина полагат усилия, за да сбъднат собствените си мечти.

Саундтракът на деня ти е…?

От много време всеки ден по няколко пъти си пускам „You and Me“ на MEUTE.

 Какво ти предстои през идните месеци?

Едни прекрасни дни, много музика и хубави емоции. Но да не изпускаме и тежките моменти, все пак именно те дефинират истинския успех. Търсенето на вдъхновение в разочарованието е пътят към чистото щастие!

*Не пропускай да чуеш Ива на 2 ноември. Повече за събитието можеш да видиш тук

Автор и снимки: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *