urban, Лицата
comment 1

Карин Околие


Имам си лична философия, че човек трябва да се опитва да разгърне пълния си потенциал, да съчетае и развие всичките си таланти, а те винаги намират допирна точка помежду си


 В този октомврийски ден искаме да Ви стоплим, като Ви пренесем в света на екзотичната красавица Карин Околие. Тя е признат лекоатлет, блогър и един усмихнат и щастлив човек. Днес тя ни разказва за спорта и какво е да си удовлетворен от себе си. А ние се интересуваме още повече от нея и нейното ново начиние в „My Book Of Inspirations“.


Здравей, Карин. Разкажи ни малко повече за теб. С какво се занимаваш в момента?

Здравейте, казвам се Карин Околие, на 23 съм. Занимавам се с лека атлетика (упорито продължавам) вече от 11 години. Започнах  с нежелание, което по-късно се превърна в страст. Спокойно мога да кажа,че професионалният спорт е нещото, което ми носи най-голямо удоволетворение и радост. Обожавам да бягам, това си е моето нещо, макар понякога да се появяват трудности.

Другото нещо, което ми доставя удоволствие, е писането. Много ми е приятно да пиша, разтоварва ме. Това е и основната причина да започна блог, харесва ми да описвам преживявания. Уча маркетинг в НБУ, за момента се опитвам да съчетавам тези три неща.

Защо реши да се занимаваш с блогърство?

Имам си лична философия, че човек трябва да се опитва да разгърне пълния си потенциал, да съчетае и развие всичките си таланти, а те винаги намират допирна точка помежду си.


Винаги ми е харесвало да пиша, не съм го правила публично обаче. Добра моя приятелка ми каза: „Защо не започнеш блог, хората пишат за всякакви глупости, а ти можеш да пишеш за нещо смислено“. Може би тогава се осмелих. Харесва ми да пиша за неща, които са нови за мен, и за такива, от които съм се „поучила“. Просто ми носи голямо удоволствие самият процес на създаване на нещо от нищо.


Каква е идеята на „My Book Of Inspirations“?

Идеята на „My Book Of Inspirations“ е да намира и споделя вдъхновения. Реших да кръстя блога си така, защото няма точно определена тематика, не ми се иска да слагам някакви ограничения на тематиката. Искам да пиша както за спорт, така и за изкуство; да правя снимки. Всички неща, които ме вдъхновяват, намират място в „My Book Of Inspirations“ и с радост ги споделям с всички.

Какво те вдъхновява да пишеш?

Буквално всичко. Неща, които съм видяла, преживяла, осъзнала.

Била си и лекоатлетка. Разкажи ни за този период от живота ти и какво се случва сега със спорта?

Аз все още съм. Спортът ме е превърнал в това, което съм. Благодарение на него съм била на много места, изпитвала съм невероятна радост. Бягам 100 м, 200 м и понякога 400 м.


Имам 2 национални рекорда в зала. Била съм на много състезания, печелила съм много състезания. Това е нещото, което както ме радва, така и ме наранява. През последните 3 години имах малко проблеми с контузии, но знам, че отново ще имам поводи за радост на пистата. Сега имам малко време за почивка и започвам отново с тренировките!


Какво те кара да се усмихваш?

Слънцето и хората в живота ми.

За какво мечтаеш?

Мечтая за успех и реализация в спорта. Мечтая блогът ми да се разрасне и да създам свой бранд. Мечтая да обиколя света.

Най-голямата ми мечта е всеки мой успех да се превърне във вдъхновение и доказателство, че човек може да постигне всичко това, за което мечтае. Иска ми се да накарам хората да повярват в това, но за целта първо трябва да постигна всичко запланувано, хахаха.

Какво е твоето красиво утро?

Това след едно прекрасно вчера.  Вкъщи, по пижама и с кафе (обожавам да си пия кафето в леглото), и колкото и странно да звучи с книга, защото чета само сутрин, след като се събудя, хахаха, навик.

Какво ново  да очакваме от теб и твоя блог?

Нови вдъхновения! Имам много интересни събития, предвидени за септември и октомври. Ще има изкуство, мода, екстремности, пътувания, музикални странности. Решила съм да правя кратки видеа (нещо като анонси) за някои от постовете си.

Пожелай ни нещо.

Пожелавам на целия екип на „Лицата на града“ да останете вдъхновени и да не спирате да намирате красивото в нашия град!

Снимковият материал е от съвместната работа на Карин със Swimming pool projects за пост от блога „Надълбоко“.

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Стефан Василев

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *