urban, Лицата
Leave a comment

Константина, която носи светлина

Не я избрахме случайно за утрото на Бъдни вечер. Вярваме, че по Коледа стават чудеса, а Рождество е най-красивият миг от цялата година. В тези дни, заредени със светлина, каним любовта да пребъде в сърцата ни и те срещаме с една дама, която я раздава с пълни шепи. Красивата Константина чака втората си рожба и ни прие в топлия си дом, за да ни разкаже за чудесата, които осветяват пътя ни…

Здравей, Ина! Какво те усмихна днес?

Здравейте! За мен е голяма чест да бъда с Вас именно на този светъл и прекрасен празник! Усмихва ме животът като цяло. Усмивката е важна част от моето ежедневие. Тя отваря врати, прави живота ми по-смислен и щастлив, прави другите по-добри, затова се усмихвам често. Усмихвам се на малките моменти, на жестовете на обич, на добротата, на приятелите, на дъщеря ми, на човека до мен, на малкото бебче, което усещам в корема си.

Как усещаш Коледа?

От дете обожавам този празник! Приказно е! Това е моментът, който посвещавам на моите близки, на моите родители, които виждам по-рядко. Целият месец декември ме зарежда положително. Всеки сам прави празника специален. Аз не пропускам коледните подаръци, домашните ми курабийки, приготвени с дъщеря ми, ароматните свещи и топлия чай, джаз музика и аромат на мандарини, украсата в дома ми.

Ти си човек с безброй таланти, кога започна да се увличаш по рисуването?

Аз не съм учила рисуване, но съм отраснала в художествена галерия, тъй като моята майка бе галерист повече от двадесет години. Започнах да рисувам на платно преди година. Стана на шега, но се превърна в страст, във времето стана неизменна част от моето ежедневие. Направих първата си изложба през септември и предстои втора през януари. Картините се харесват и търсят, което ме прави истински щастлива. Вече над 30 картини имат своите нови притежатели. Рисувам под псевдонима „Inly“, което има голяма сантиментална стойност за мен. Означава – вътрешно, задушевно, интимно, близко до сърцето. Така могат да ме открият всички, този път като художник.

За какво мечтаеш?

Не бих казала, че съм мечтател. Аз съм много активен и организиран човек. Поставям си цели, за мен това са мечтите. Не мога да живея, без да имам поставени върхове, които искам да покоря. Ако мога да опиша мечтите си, те са по-глобални. Мечтая си за повече доброта, спокойствие и щастие на Земята. По-малко нещастни хора, повече щастливи деца.

Сигурни сме, че това е най-специалният празник за теб, защото чакаш втора рожба. Как те промени майчинството?

Така е! Тази Коледа е специална за мен! Майчинството е прекрасен период, който започва от първите седмици на бременността и продължава цял един живот. Майчинството с дъщеря ми Дария, която е на девет години, ме направи по-отговорен човек. Показа ми, че децата дават смисъл на ежедневието ти, изпълват сърцето ти с щастие, учиш много за живота и ти дават най-чистата любов! Сега се вълнуваме заедно с нея и любовта и нетърпението са още по-големи.

Любовта е…?

Всичко за мен! Тя присъства в живота ми под различни форми. Обичам да обичам, това осмисля всеки мой ден.

Какво сънуваш?

Ехааа, сънувам много! Последният сън, който помня, бе, че плувам с делфини. Не знам как сънувам сънища, които не са част от моето ежедневие или мисъл, но може би са знак!

Какво би пожелала на всеки, който чете това интервю?

Бих искала да пожелая на всички здраве, за мен това е най-важното. Разбира се, една топла, уютна Коледа, изпълнена с усмивки и щастливи мигове и не на последно място – любов, която да стопля душата, завинаги!

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Соня Тракийска 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *