urban, Лицата
Leave a comment

Красивата Саня Борисова-Илиева

   Представяме Ви очарователната Саня Борисова-Илиева. Всички я познаваме от ролите ѝ в „Чужденецът“ и „Забранена любов“.  Винаги позитивна и искрена в това, което прави. Днес си говорим и за новата ѝ роля на нежното момиче Жана във филма „Нокаут или всичко, което тя написа“ – българска продукция със страхотен актьорски състав, част от който са Орлин Павлов, Башар Рахал, Катя Евро, Ники Илиев и холивудската звезда Гари Дурдан. Какво ни споделя Саня за себе си, за преживяванията по време на снимките… можете да прочетете сами!

Здравей, Саня. Кога разбра, че искаш да бъдеш актриса?                                                                                                                     

Струва ми се, когато за пръв път гледах театрално представление. Беше на Лили Абаджиева, “Опасни връзки”. Помня, че не можех да си намеря място на седалката. Искаше ми се да бъда на сцената, сред актьорите и да играя. Вероятно тогава взех решение. Иначе като ученичка пестях парите си за закуска и си наемах видеокасети. Избирах сцени, които ме вълнуваха, записвах си репликите, с приятелки разигравахме сцените…

 Последната ти роля е на Жана във филма „Нокаут или всичко, което тя написа“. Разкажи ни колко време продължиха снимките и кое беше най-трудното нещо, през което преминахте?

Започнахме снимките в Банско, където бяхме целият екип. Когато всички сме на едно място, е най-приятно и дори уютно. След като се върнахме в София, продължихме да снимаме още десетина дни. И на финала бяхме девет дни в Ню Йорк, от които снимахме седем. Бяхме съвсем ограничен екип и разбира се най-трудно беше тогава, тъй като и силите ни вече бяха на привършване. Истината е, че през целия период не ни беше никак лесно, но важното е, че филмът го има и е прекрасен!

Жана има проблем с общуването, но  в същото време е и доста комична. Трудно ли беше да пресъздадеш такава личност и направи ли проучване за ролята си и за състоянието аутизъм?

Така е, Жана е доста сложен персонаж и в началото подходих към нея с недоверие. Не я разбирах, не успявах да си я представя в цялост, дори не я харесвах особено. Един от продуцентите на филма ме свърза с жена, която лекува деца с аутизъм. Тя ми даде сериозни насоки. И така лека-полека успях да вникна в психиката на героинята, а относно комичния елемент – постарах се да го извлека максимално, без това да навреди на истинността на образа.

Партнираш си и с Гари Дурдан, който играе ролята на Арън. Какво е да играеш рамо до рамо с холивудска звезда? Най-яркият ти спомен от Гари е…?

По време на снимачния процес няма никакво значение кой какви роли е играл извън филма. Има значение обаче колко подготвен е един актьор и колко голям професионалист е. Удоволствие  беше за мен да работя с Гари. Той е актьор с голям опит, а в случая и много харесваше образа си, затова му се беше отдал напълно.

Каква е поуката от любовта на Арън и Жана?

За мен поуката е да се научим да приемаме човека до себе си и изобщо хората, които познаваме, такива, каквито са и най-вече – да прощаваме.

Изключително красива си. Случвало ли се е това да ти прави лоша услуга?

Красотата за мен е вътрешно усещане, начин на изразяване и споделяне. Не винаги съм в красиво състояние, но когато съм, се чувствам много добре. Иначе завист, подценяване и подобни неприятни отношения от “доброжелатели” не са ми липсвали. Като житейски опит.

Откриваш любовта в очите на Ники Илиев. Каква е вашата любов?

Бурна. Нежна. Истинска. Топла. И… вечна.

Кое най-много обичаш в него?        

Душата му. Нежността и добротата.

Кога за последен път ти подари цветя?

Винаги – утре, за да няма последно.

Какво обичаш да правиш в свободното си време?

Да чета. Да пиша. Да се занимавам с кучето си. Да се виждам или чувам с близък човек. Кино. Музика. Филми. Кафе. Чаша вино.

Какво обичаш да похапваш?

Ле-ле…. много неща! Най-вече домашно приготвени. Като че ли италианската кухня ми е най-любима. Пици и пасти. Морски дарове. Също и много зеленчуци, плодове. Гуакамоле и хумус много обичам. Вкусни неща. И добре че здравословните храни са ми наистина вкусни, защото не обичам да се ограничавам. Не обичам подобрители разни и химически добавки, усещам ги и не са ми вкусни.

Усмихваш се, когато…?

Най-вече когато видя проява на доброта от страна на някого.

Довърши изречението: „Сaня е…“

Моето име, с което родителите са ме посрещнали, когато съм се родила. Обичам ги! Изключително добри и достойни хора.

Какво ново ти предстои?

Подготвям се за нова роля в ТВ сериала “Снимки”. Героинята ми е медицинска сестра, казва се Глория. Доставя ми удоволствие да я разучавам, многопластов персонаж е. Освен това на 10-ти февруари т. г. стартира нов курс по актьорско майсторство, за който се подготвях доста време. Почти година преподавам опита си и съм много щастлива да го правя.

*Специални благодарности на нашите приятели от Wagamama за топлото посрещане! 

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Цветана Бонева 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *