lifestyle, urban, Здраве и красота
Leave a comment

Криолиполиза в клиника „Derma-act“. Що е то?

Заинтригуванa от иновативната неинвазивна процедура за намаляване на мазнините в определени области на тялото чрез замразяване и впоследствие разрушаване на мастни клетки – Криолиполиза, този месец откраднах няколко часа за себе си в клиника „Derma-act“, която се намира на бул. „Черни връх“ 150. Впечатление ми направи изчистеният интериор, който несъмнено показва добър вкус и отношение към детайла. Това място наистина те предразполага да се почувстваш чудесно от прекараните няколко часа там в името на красотата и доброто самочувствие.

Истината е, че по време на пубертета имах проблеми с килограмите, а всички диети, които опитвах, имаха йо-йо ефект. Имам забързан начин на живот и ако трябва да бъдем честни, не спортувам редовно, но ходенето пеша по няколко километра на ден е задължително, както и здравословното хранене, и все пак нямат ефекта, който ми се иска да постигна. Оказа се, както ми обясни д-р Петя Петкова, която проведе процедурата, че много често натрупаните мазнини по време на тийнейджърските години остават в тялото за цял живот и много трудно можеш да се пребориш с тях. Процедурата, на която се подложих се бори с този проблем. В съчетание с редовен прием на голямо количество вода и спорт резултатите са страхотни. И така… моето приключение започва.

Както споменах по-горе, когато отидох за записания си час в клиниката, ме посрещна д-р Петя Петкова. По време на обстойната консултация д-р Петкова отговори на всичките ми въпроси. Заедно обсъдихме и очакванията, които мога да имам след нея и това как да се грижа за тялото си за по-видим резултат. Избрахме зона, в която аз лично най-трудно отслабвам, а именно – вътрешната част на бедрата. Докато се подготвяхме, тя ми разказа за самия процес, механизма на апарата и предполагаемите усещания по време на терапията.

Криополизата не изисква прилагането на пълна или локална анестезия, защото процедурата е напълно безболезнена. В резултат мастните клетки се разграждат в продължение на няколко месеца по естествен начин и постепенно може да се забележи как дебелината на слоя мазнина намалява.

Стартираме процедурата…

Първоначално се поставя мембрана, която предпазва кожата от студово изгаряне, след това се слага и накрайникът. Усеща се лек вакуум и процедурата започва. В първите 5-10 минути се усеща изтръпване, студ или минимален дискомфорт, след достигане на -2 градуса – температурата, която гоним, за да е ефективна процедурата, тези чувства изчезват. Процедурата за една зона трае 1 час. Усещането беше приятно и в моя случай нямаше дискомфорт, но това е строго индивидуално спрямо чувствителността на кожата на пациента. След като свърши първият час, накрайникът се сваля и следва 3-4-минутен масаж с ръце, целта на който е да повиши темперетурата на кожата, да се възвърне кръвообращението и най-важното – замразените мастни клетки, които са във формата на кристал, да се спукат. Д-р Петкова ме увери, че след края на процедурата не остават белези, единствено /което е и за кратко/ – очертанието на накрайника, с който съм седяла в продължение на един час.

От „Derma-act“ си тръгнах удовлетворена, усмихната и с повишено самочувствие и тонус. А освен това процедурата е на изключително достъпна цена. Разбрах също, че тя може да се прилага на всеки 2 или 3 месеца, но не по-рано, за по-видим ефект. Подходяща е за всички хора, които искат да свалят няколко сантиметра от дадена зона или имат проблем с постигането на видими резултати само със спорт или диети. Нека не се лъжем, че когато лятото свърши, понякога губим мотивация да се грижим толкова добре за тялото си, особено когато сме облечени с дебели дрехи. Освен това празниците, свързани със семейни събирания и безкрайно седене на масата, наближават, лятото ни се струва толкова далече… а контролът върху спазването на диети – невъзможен. Затова със сигурност ще повторя процедурата, след като измине необходимото време.

А сега мога само да кажа: Благодаря за професионализма на целия екип на „Derma-act“.

Автор: Ваяна Данаилова

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *