lifestyle, urban, Кухня, Места
Leave a comment

La Bottega due piani – място за вкусна италианска храна и красиви моменти в сърцето на София

   Развълнувани, искаме да Ви представим една „работилница“ за вкусна италианска храна, добро вино и красиви моменти в сърцето на София. La bottega due piani отваря врати на една от най-романтичните улици в града, а именно „Цар Иван Шишман“. Още преди да прекрачим прага, ни правят впечатление лампите от винени бутилки и човечетата от коркови тапи, които предизвикват у нас детско вълнение и ни карат с любопитство да отворим вратите на заведението, за да видим какво още ни очаква там.

Пространството на партера абсолютно отговаря на името и концепцията на заведението. От едната страна надничат стотици бутилки вино, всяка една селектирана от собствениците, които опитват лично всеки вкус, преди да го предложат на клиентите си.

От другата страна погледът ни се спира върху витрината със селектирани италиански продукти, повечето, от които може да откриете само тук, защото са техен собствен внос. Качеството и вкусът са основната цел на единия от собствениците Доменико – италианец от Пуля, който често можеш да срещнеш там и който с удоволствие ще ти разкаже личната история на всеки един продукт, който ти хване окото.

Определението, което Доменико дава за храната, е Cucina mediterranea, семпла, но истинска италианска кухня, в която се използват сезонни продукти от района и правилните подправки, разбира се. Истинска наслада за сетивата.

Едно от забележителните неща в заведението е кътчето за прясна паста, която правят на момента специално за теб. Удоволствието от това да седнеш и да изпиеш чаша вино, докато гледаш как създават нещо персонално, по твой вкус, е неописуемо.

На втория етаж са разпределени масите, пространството е отворено и има прекрасна гледка към улицата. Представяме си как през зимата отпиваме чаша качествено вино и гледаме през прозорците сипещия се на парцали сняг, а в чинията грее вкусът на слънчева Италия. Мястото, разбира се, е  подходящо както за работни срещи или бърз обяд, така и за романтични вечери с любим човек или с приятели.

Още нещо интересно, което може да видите само там, е Петя Ангелова – с нейната любов, вдъхновение и страст към стъклото. Тя изработва на живо бижута от истинско венецианско стъкло от Мурано, и освен да се любуваме на майсторството, с което създава всякакви фигурки, бижута и гривни, можем и да си ги закупим.

La bottega due piani определено е любимото ни градско място за чаша вино и прясна паста в центъра на София. Хвърлили сме око и на бижутата, а вие – ако ни видите там, нека си кажем „наздраве“ за красивите моменти и хубавите места в града, които ни зареждат и ни карат да се връщаме отново.

Автор: Ваяна Данаилова

Фотограф: Цветана Бонева

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *