urban, Мода
Leave a comment

LINIVA – различното място във Варна

   Днес Ви представяме едно местенце, което изпълва сетивата ни с радост. То е дело на креативните Алекс и Рени, които все се каним да Ви представим в отделно интервю, но днес ни гостуват с алтернативния си проект LINIVA. Какво ни разказаха за най-новото място във Варна талантливите му създателки, вижте сега от самите тях.

Здравейте, Алекс и Рени! Разкажете ни повече за LINIVA?

Здравей! LINIVA преди всичко е една сбъдната мечта. Liniva Vintage Boutique е място, в което искахме да пресъздадем Онова vintage усещане у хората. Vintage не заради дрехите, а заради мястото, отношението и послевкуса, който остава, след като си тръгнеш.
Сещаш ли се по филмите как ни показват магазините за дрехи от 50-те години например? Влизаш, уютно е, топло е, веднага пристига усмихната дама, която ти предлага шампанско, сядаш на голям, удобен диван по средата, носят ти дрехи, обувки… абе, всичко, което поискаш. И всичко това с огромна усмивка. После как да не поискаш да изхарчиш малко (или пък немалко) пари там… хахаха.

Как се роди идеята?

С Ирена винаги сме били единодушни в това, че е по-готино да работиш за себе си. Искахме да направим нещо наше, където още с влизането да се усети различното, да усетят нас и нашите разбирания за красота и уют. Абсолютно всичко в цялото магазинче сме направили сами с помощта на наша много добра приятелка – Надежда. В крайна сметка всеки има нужда от една Надежда в живота си. Много държахме максимално много елементи да бъдат от естествени материали – основно дърво. И както всяко едно дърво си има тревичка, така и ние си имаме малко кътче свежест, покрито с изкуствена трева.

Откъде идва интересното име на мястото?

Алекс: Много държах името да е запомнящо се и да има смисъл, а логото да е максимално изчистено, с прави линии и цветен акцент, а именно – зелено (в секундите за реклама ще кажа, че то е мое дело… хахаха).
Рени: На български звучи като „лЕнива“, което всъщност е доста забавно, прави впечатление и доста лесно се запомня. Има цяла страница с прекрасни неща за това име, но нещото, което най-много ни грабна, е, че разделено на две части, в превод от датски, се получава „скъп, обичан“ и „приятел“.

Каква е визията ви занапред?

Всички дрехи, обувки, които предлагаме, са единични бройки и са различни размери и стилове, за да можем по-често да обновяваме „гардероба си“. Предлагаме и поле за изява на прекрасните хора, които се занимават с изработка на handmade бижута. Търсим такива, които работят с естествени материали и имат по-различна визия от масовите джунджурийки. Ако някой припознае себе си, може без притеснения да се свърже с нас.

Какво ще се случва в LINIVA през идните месеци?

Алекс: Имаме една много интересна идея – в края на всеки месец ще правим събитие-базар. Всеки, желаещ да се включи, може да донесе дрехи, обувки и аксесоари, които иска да продаде и за 3 дни ще бъдат изложени както в магазинчето ни, така и техни снимки в страницата ни, за да могат да се видят от тези, които не са от Варна или нямат възможност да дойдат на място.

Рени: През по-топлите месеци искаме да се посветим на някоя благотворителна кауза. Ще предлагаме ръчно рисувани тениски и такива с бутикови принтове. Като част от парите от всяка продадена тениска ще отидат за избраната кауза.

Знаем, че това е една ваша голяма мечта, за какво мечтаете още?

През последната година, една по една, мечтите ни започнаха да се сбъдват. Но нещо, което никога няма да ни е достатъчно и никога няма да ни омръзне да се сбъдва, е да пътешестваме.

Какво ще намерят лицата на Варна при вас?

Преди всичко – уют, много усмивки и индивидуално отношение. Придружителите и тези, които са се изморили да обикалят, на втория етаж имаме „релакс зона“ (както си я наричаме) – с удобно диванче и голям мек барбарон.
А тези, които не са от Варна, могат да ни следят във фейсбук и да разгледат всичките ни предложения в Shedd.

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Цанислав Христов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *