Music
Leave a comment

LIYA – Past Lives

   Чаpовна, нежна и амбициозна така бихме определили Лия. Израснала в семейство, свъpзано с музиката, тя наследява богата музикална даpба. Живее в Щатите (Бостън), където специализира композиция и пеене в колежа по музика Бъркли. Защо решихме да Ви я представим? Aлбумът, който издава, е само една от причините Past Lives” е вдъхновяващ, а самата тя е един впечатляващ млад твоpец с яpка индивидуалност. Запознайте се с LIYA.

Здравей, Лия. Разкажи ни за любовта си към музиката?

Здравейте! Любовта към музиката е била неразделна част от живота ми откакто се помня. Израснах в музикално семейство и започнах да свиря на пиано и да пея, когато бях на шест години. След като завърших гимназия, се преместих в Щатите, където в момента живея и получавам висше образование по музика. Специалността ми е микс от музикален бизнес, композиция и пеене в колежа по музика Бъркли в Бостън.

От какво се влияе твоята музика?

Когато композирам, най-голямо влияние имат личните ми изживнявания, емоции и цялостната ми ценностна система. Също така често ми влияят и преживяванията на други хора.

Имаш ли идоли, от чието твоpчество чеpпиш вдъхвонение?

Да, разбира се! До голяма степен това са класици като Michael Jackson, Stevie Wonder, Etta James, Aretha Franklin, Whitney Houston, Freddie Mercury, James Brown, но също така и модерни изпълнители като Jessie J, Lady Gaga, Beyoncé, Christina Aguilera, Sia, Alicia Keys, Adele и още много други.

Музиката за теб е…?

Свобода! Безкрайно щастлива и благодарна съм, че имам възможността да правя това, което обичам и да карам хората да чувстват!

Какво те вдъхновява?

Животът. Старая се да живея максимално пълноценно и да приемам всяка трудност като ново предизвикателство, от което мога да се уча и да ставам по-добра от преди. Да гледам на живота по този начин е много вдъхновяващо за мен.

Кое е парчето, което те кара да настръхваш?

O, толкова са много! Но винаги едно изниква първо в съзнанието ми при подобни въпроси и то е на Queen – “Who Wants to Live Forever”

Твоят девиз е…?

“Бъди по-добър от човека, който беше вчера.”

Какво ново ти предстои?

Още музикални проекти! Преди броени дни дебютирах първия си мини-албум наречен “Past Lives”, а пpез следващите няколко месеца можете да очаквате още нова музика от мен!

От какво е вдъхновен “Past Lives”?

Past Lives е вдъхновен от лични истории, случили ми се преди много време. Толкова много, че ги чувствам все едно са се случили преди един цял изминал живот, от там идва и заглавието на албума. За мен беше нужно да изразя тези моменти от живота си чрез музика, за да мога да премина напред. 

Албума можете да чуете и свалите от тук.

А прекрасната LIYA, можете да последвате в нейният сайт, или страници във Facebook и Instagram.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *