Артисти
Leave a comment

Маги Джанаварова

   В деня на жената Ви представяме едно нежно и лъчезарно момиче. Всички я познаваме от формата „Music Idol“. И сега, почти 10 години по-късно, сядаме на сладки раздумки и говорим за музиката, любовта и за неизменно позитивния дух на Маги Джанаварова.

Здравей, Маги! Изминаха  близо 10 години, откакто спечели формата „Music Idol“. През какво премина, за да стигнеш дотук? Какво ти даде победата и отне ли ти нещо?

Мисля, че форматът само ми е дал. По принцип съм човек, който гледа да се сеща само за хубавите моменти.  Приемам всичко, което получавам от живота, като подарък. Защото всичко, което ми е дадено в музиката и това, че имам прекрасно семейство и приятели, си е подарък. И аз съм благодарна за това! След „Music Idol“ ми се случиха много хубави неща. Нова любов например. Станах по-амбициозна и организирана. Научих се да правя компромиси. От 2011 година съм самопродуциращ се артист. Опитвам се да балансирам. Компромисите да не са големи, а в същото време да съм здраво стъпила на земята. Вече работя с повече музиканти, което е хубаво за мен.

Имала ли си възможност да избираш в коя посока да се развиваш като изпълнител?

Дори и да съм имала възможност да избирам, предпочитах да си замълча. Но когато нещо беше абсолютно против разбиранията ми, нямаше как да не изразявам мнението си. Има неща, които ако сега ме накарат да направя, не бих ги направила за нищо на света!

10 години по-късно по-лесно ли е да създаваш музика?

Да! Определено е по-лесно да се прави музика, защото имам уникални приятели, които ми помагат. Доникъде нямаше да стигна без тях и без контактите, които съм създала. Хората, които са до мен в момента, са най-страхотните!

Музиката храни душата, но успяваш ли да се издържаш с нея?

За момента – да! Справям се. Единственото, което правя и от което се издържам, е музиката.

Ако можеше, какво би променила в правенето на музика в България?

Ооо… хаха… Определено ме „закова“ с този въпрос. Откъде да започна?

Като начало бих насърчила повече млади хора да свирят на музикални инструменти. Това пък ще доведе до правенето на малко по-музикантска музика. Да създаваме музика, която е свързана повече с композирането, а не с крадени бийтове.

Ти си първата българка, която участва във Фестивала „Сан Ремо” в Италия. Какво беше изживяването там и какво научи?

Изживяването в „Сан Ремо“ ме върна девет години назад. Все едно влязох отново във формата „Music Idol“. Не се бях чувствала така от много време. Бях навлязла в едни коловози на спокойствие, без никаква динамика. За фестивала ми се наложи да направя песен за две седмици. Ходих три пъти до Италия и за този период трябваше да науча две песни на италиански – по една на седмица. Не вярвах, че ще успея, но се мобилизирах бързо. Когато няма накъде, всичко става! Направихме уникална песен с Нора Караиванова и Бисер Иванов. Заснехме и клип с още един от най-добрите ми приятели – Георги Муков и накрая се получи един от най-хубавите продукти, които съм създавала.

Спомняш ли си първата песен която си изпяла?

Хаха.. да! Роси Кирилова – „Мики Маус“.

Кой или какво те вдъхновява?

Честно да си призная, нещото, което най-много ме вдъхновява, е любовта! Аз съм много влюбчив човек. Не се влюбвам често, но когато съм влюбена, е много силно! Вярвам във вечната и чиста любов. Усещала съм как зациклям, ако нямам силни емоции. Не съм от онези гении, който могат да пишат текстове по всяко време, но ако пиша, определено ми трябва муза.

С кой световен изпълнител би искала да запишеш парче?

Има двама, които винаги са имали влияние върху мен като артист, и те са Бионсе и Джъстин Тимбърлейк. Би било доооста хубаво да попея с тях. 🙂

Текста към песента „Приказка“ си го писала ти. Искам да те попитам: написахте ли „Приказката“ ? ☺

За момента – не. Не съм успяла да я напиша. Може би имам нужда малко да подишам и да погледна от другата страна на нещата, да избистря мислите си.

Как поддържаш страхотната си форма?

Спазвам специални режими и ходя на фитнес. Нещото, от което виждам най-добри резултати, е фитнесът. Отскоро започнах да ходя на въздушна акробатика. Харесва ми, че използват повече ръце, защото моите са малко слаби. Вегетарианка съм! Доста често изпадам и във веган режими. Като цяло се старая храненето ми да е здравословно. И не ям никаква захар!

Винаги си усмихната, но какво те натъжава?

Много лесно се натъжавам, защото съм емоционална. Да, много хора ми казват, че съм лъчезарна. Майка ми е казвала, че дори когато съм била болна като бебе, винаги съм се усмихвала. Рядко съм начумерена, но тогава е драматично и бързо свършва! ☺ Натъжават ме простички неща: филм или бездомно куче.

Какво си похапваш тайно?

Хаха… по принцип гледам да не правя такива неща. С моите приятелки имаме традиция всеки месец да ходим в ресторант, в който никога не сме били. Та вчера бяхме на ресторант и си позволих десерт.

Какво ново ти предстои?

Всъщност вече има ново парче. Италианската версия на песента „Приказка“. Интересно е, защото е оригиналният вариант на парчето, с което се явих на конкурса „Сан Ремо“.

Пожелай нещо на нашите читатели.

На първо място – да бъдат здрави! Искам да пожелая на вас и вашите читатели да бъдете смели в мечтите си. И не на последно място – бъдете добри! ☺

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Яни Яков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *