Music, Дизайнери, Мода
Leave a comment

Мариана и вдъхновението да създаваш неповторим стил в чантите

   Тя създава M.Point след многогодишен опит в корпоративната среда. Просто решава да намали оборотите, да помисли повече за себе си и за семейството, да запълни ежедневието си с неща, които я карат да се усмихва. С една дума – пълна промяна във всичко, започвайки от нова прическа и цвят на косата, преминавайки през идеите за новите занимания – такива, които да запълват ежедневието, носейки ѝ  удовлетворение и карайки я да се чувства свободна и независима. Поставя си за цел да работи в бъдеще това, което да не бъде бреме за нея, а по-скоро всяка трудност да е ново предизвикателство и да е щастлива от решаването ѝ. Фокусира се върху нещата, които ѝ се удават и които я отличават от другите, както и от вечния ѝ стремеж към красивото (или по-скоро – към хармоничното),без компромиси и без мъчително отношение към детайлите, в които вижда ключа всяко нещо да се отличава от масовото. Представяме ви създателката на M.Point.

 

Защо реши да се занимаваш с това и как избра името на бранда?

Трудно избрах име за бранда, понеже имам много идеи и все пак се опитвам да изляза с името си, както е при повечето дизайнери. Но трудността идва също и от това, че бих искала международно да е лесно разпознаваемо и да е кратко. Името на бранда е М точка  (М.), или на друг език да звучи като М.Point, M.Punto… (съкращението от моето име Мариана и точка). Зад това име също има история – след половин година колебания, един ден се ядосах, че не мога да взема окончателно решение, и отсякох: Мариана и точка – така стана M.Point (ем поинт). Избрах да се втурна в производството на чанти заради страстта ми към красивите и уникални аксесоари, които аз лично трудно успявам да намеря на нашия пазар и да бъдат достъпни… и заради потребността ми да „създавам“ – да „излиза“ нещо от мен, което да е моето виждане за хармония и красота, за модата, за хубавото, и което да споделям с жените като мен.

Какво ти коства създаването на една чанта?

Зараждането на идеята за чантите бе буквално, ставам от сън един ден и решавам да правя чанти, от кожа, разбира се. Навремето шиех целия си гардероб, но нямам опит с кожата. С една дума, колкото по-трудно, толкова повече захапвам идеята!!! Наистина трудна работа – една година ми костваше да намеря: откъде да купувам кожа, но не каква да е, а качествена; откъде да намеря хубави аксесоари, къде да намеря технолозите и майсторите шивачи. Всеки ден е изпълнен с голямо вдъхновение, надежда, стремеж и… отчаяние доста често. Много е трудно да започнеш от нулата, особено когато нямаш никакъв опит в сферата, а аз съм още в началото, но с трудностите започнах да имам още по-голям хъс за успех.

Откъде черпиш вдъхновението си?

Черпя вдъхновение от всичко – от  човек, история, сграда, дреха, цвете… дори не знам кое точно може да ме вдъхови и кога. Когато липсва вдъхновението, работата замира, тогава излизам да го търся, за да се върна отново в стихията на въображението си и съзидателната си емоция. Така че във всяка моя чанта има много емоция, до най-малкия детайл. Брандът ми е млад, роди се от желанието ми да творя и създавам, вече е на 1 година и половина.

Какви са твоите чанти?

Основният ми фокус е по-изчистена линия, с модерен почерк, съчетавайки висококачествена кожа от различен тип, залагайки на по-нестандартна колаборация на цветовете и допълнителни елементи. За момента се вдъхновявам по-скоро от големите чанти и градските торби, които могат да променят визията на една жена в ежедневието и да я отличат от масовката. Целта ми е да създам различен тип чанти – според вкуса на различните жени и според различните потребности.

На какво залагаш?

Залагам изключително на детайлите и на неочакваните съчетания между цветове и детайли. Водеща потребност е продуктът ми да бъде с високо качество и на достъпна цена. Моделите могат да бъдат съчетани с ежедневния разчупен работен дрескод, както и подхождащи на стрийт стайла за свободното време. За момента работя по разширяване на портфолиото си, залагайки на различни формати и стилове, за да може жените с различни потребности да намерят своя продукт от моя бранд, но оставайки верни на идеята за изчистеност.

За какви жени е създаден твоят продукт?

Основната ми целева група са момичета и жени, които не се отъждествяват с масовия продукт, а търсят начин да изразяват себе си чрез дреха, аксесоари и съчетания, които носят индивидуален и неповторим стил, които не робуват на наложените марки. Не се обръщам към масовия потребител и затова всяка чанта е единствена или е в изключително лимитиран тираж. Всяка чанта е изработена ръчно от умели български майстори с много опит.

 

Към какво се стремиш?

Стремя се начинът, по който представям всеки продукт във Фейсбук страничката, да е „total look“, т.е., ако се припознаваш с този стил на обличане или емоция, идваща от съчетание на различните предмети, цветове и детайли, то това е твоята чанта. Много често жените си купуват чанта или дреха, или обувки, без да си дават сметка, че няма как да ги съчетаят със своя наличен гардероб. Затова правя различни стори бордове за един и същи продукт, но от различен поглед – като залагам на хармонията или на контраста, за да подчертая детайл, и всичко това се стремя да носи дадена емоция. Ще бъда изключително щастлива и удовлетворена, ако всяка моя чанта създава допълнително самочувствие и поражда усмивка и радост в ежедневието.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *