urban, Нощен град, Събития
Leave a comment

Meadows се завръща в Родопите

Meadows е интимност, атмосфера, разнообразие, култура и общност. Стремим се да предоставим платформа за изпълнители/ диджеи, необвързани с конкретна продуцентска компания, като по този начин създаваме уникалност, вместо да наситим списъкът с хедлайнери.“, Benjamin Sasse, съосновател

Meadows in the Mountains се провежда в изключително красивата местност в Родопите до българското село Полковник Серафимово, 850 метра над морското равнище и на един хвърлей от границата с Гърция.

Гостите на фестивала се завръщат за осма поредна година, за четири-дневен маратон от музика на живо и  диджей сетове от целия музикален спектър; всичко това сред зашеметяващи гледки на девствена природа. Етносът на фестивала процъфтява в музикално, културно и артистично разнообразие подкрепяйки ъндърграунд музиката и демонстрирайки еклектичен микс от таланти на едно наистина уникално място.

Сред музикалните гости на фестиавала са: ANDREW JAMES GUSTAV, BRADLEY ZERO, EDDIE C, EGO ELLA MAY, GALEN, GOLNAR & MAHAN, GYORGY ONO, HEELS AND SOULS, HUSH MOSS, ISHMAEL ENSEMBLE, MIM SULEIMAN, MR SHIVER, RAFAEL DA CRUZ, RAS, SCOTT XYLO, SNO, SOLAR, SUMMERS SONS & C. TAPPIN, TRULY MADLY, YOUNG YOSEF, Z@P, и още. За пълният line up, следете Facebook страницата на фестивала тук.

От самото си начало Meadows остава уникално интимен фестивал. Събитието възниква като семейна традиция, създадено от един от братята Sasse, който визуализира идеята по време на своите посещения в дома на пенсионираните си в България родители. Damian Sasse е прекарал 90-те години на миналия век потопен в рейв вълната на остров Ибиса, където е преживял някои от най-емблематичните партита по това време. Damian и брат му Bеnji поканили 50 от най-добрите си приятели – диджеи, продуценти, промоутъри, музиканти и любители на денс музиката, за да направят пътуване от Великобритания до отдалечения български планински връх. Прекарали 3 дни в миксиране на плочи и спрели само, за да напълнят бензиновия генератор. Оттогава насам фестивалът събира гости от всички краища на Европа, САЩ, Австралия и отвъд.

 Meadows се гордее с това, че e екологично ориентиран и стои здраво зад политиката си „не оставяй следа“. Съоръженията на фестивала са изработени изцяло от местна дървесина с минимален въглероден отпечатък. Материалите са изцяло рециклируеми, спазва се стриктна политика за пластмасата, а храната се доставя от близките села. Тази година фестивалът стартира нова инициатива с бутилки от неръждаема стомана Meadows за намаляване на пластмасовите отпадъци. От всеки продаден билет за фестивала, 10 евро се даряват на различните благотворителни и общински проекти, които Meadows подкрепя, както и за принос към  различни екологични цели. Наред с музиката, друг аспект на Meadows е емблематичният холистичен купол, дома за духовност и семинари, както и образователните разговори от вдъхновяващи учители и лидери. Посетителите могат да се насладят на йога практики, медитация, какаови церемонии, изцеление и др.

Фестивалът използва авангардна звукова система с любезното съдействие на Audio Feed – звуковите платформи на фестивала Burning Man. Това включва серията Funktion One Evolution, като най-модерните усилватели са инсталирани и предназначени специално за фестивала. За настаняване Meadows работи в тясно сътрудничество с местните жители в селото, за да предложи на своите гости автентично изживяване в традиционни български семейни къщи. Местните баби очакват своите гости с домашно приготвени ястия и невероятно гостоприемство.  Всички, които искат да са максимално близо до терирторията на фестивала, могат да се настанят в специално изградения къмпинг; бутикови палатки се помещават в цветните ливади до мястото на фестивала. Тази година за първи път ще бъдат представени палаткитеTentstile  – това са палатки, които могат да бъдат окачени на дърветата, изглеждат невероятно и са идеални за планинския терен.

Meadows In The Mountains  продължава да расте, докато успява да се запази интимен; красивото бягство от реалността, музикално разнообразие и свободния дух са пленили сърцата на посетителите на фестивала, както и на медиите, които споделят следното:

The Telegraph – “Meadows In The Mountains комбинира духа на Glastonbury and Burning Man”

 The Guardian – “Разположени в тихата, зелена природа на Родопите, сутрините са благословени всеки ден с мъглата, която се плъзга над пейзажа. Добре подбраният line-up привлича интереса на всеки, който гледа към ъндърграунд сцената „

 Suitcase Magazine „Толкова странен и прекрасен, искаме да остане по този начин. Така че помнете: вземете само най-добрите хора – или не казвайте на никого.

 The Ransom Note „… Доста е трудно да се намери преживяване, което е толкова различно, уникално или което може да предизвика чувство за новост и недокоснаост в наши дни. Meadows in the Mountains е това, което ни пренася в нещо друго, нещо диво.“

 Meadows намира своето място и до световни фестивали в следните класации:

 Vogue – Top 5 Under The Radar Festivals 2019

 Conde Naste – The Best Festivals in the World list 2018

 Festicket – Festival of the Future Award Winner – Best Location 2018

 The Guardian – #1 Top 10 Europe’s Most Spectacular Festival Locations 2017

 Everfest – #27 Top Festivals in the World 2017

 The Metro – Top 10 best European Festivals list 2016

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *