urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Михаела Маринова

   Тя е едно нежно цвете с огромен глас и заразителна усмивка, която можеш да разпознаеш от километри. Звездата й се ражда на сцената на X Factor, но това е само първата стъпка към успеха, който я следва във всичко, с което се захване. Представяме ви Михаела Маринова, с която се срещнахме в една студена вечер, но разговорът още топли сърцата ни.

Освен че жонглираш между кариерата на сцената и образованието си, озвучаваш и филми. Как ти стига времето за всичко?

Когато винаги си мечтал да правиш тези неща и те ти доставят удоволствие, успяваш лесно да се справяш с натоварването. Всичко е въпрос на организация.

Кой анимационен герой винаги си мечтала да дублираш?

Винаги съм искала и знам, че бих могла да изиграя с гласа си някоя зла вещица или огромно чудовище. На пръв поглед е трудно да ме свържеш с подобни герои, а те са ми най-интересни, именно защото са толкова различни от мен.

Една от песните ти се казва „Стъпка напред”, в кои случаи „даваш назад”?

Такъв случай при мен няма. Не съм от хората, които си позволяват да дават назад, защото всяка стъпка напред за мен е била постигана с усилия и много работа.

Доста се изненадах, когато разбрах, че учиш музикално-сценична режисура. Защо записа точно тази специалност, а не продължи с например „Поп и джаз пеене”?

Занимавам се с пеене от 4 годишна и продължавам да ходя при вокален педагог. Реших, че искам в Академията да уча нещо различно, което отново да е в сферата на музиката, но да развие други качества в мен като артист. За човек с моята професия е хубаво да знае какво е да бъде от двете страни на сцената.

Новият ти сингъл се казва „Листата падат” и излезе на петък 13, това означава ли, че не вярваш в суеверия, дати, пълнолуния и т.н.?

Датата, на която излезе песента, е чисто съвпадение. Не мога да кажа, че вярвам в суеверия, по-скоро смятам, че всичко ни се случва така, както трябва да се случи. Аз и екипът на Вирджиния Рекърдс работим усилено за всеки проект и ако сме се справили добре, датата няма значение.

Разкажи ни малко повече за песента. Какво е вдъхновението, което стои зад текста?

Песента е много лична и за трима ни, в текста са вплетени преживявания на всеки от нас поотделно. Мисля, че за да докосваме хората, е важно да им казваме истината за себе си чрез музика.

Вече имаш две песни в дует с момчета, няма ли да направиш песен с някоя твоя колежка или се чувстваш по-добре в мъжка компания?

Просто животът това ми е поднесъл, не си търся дуетните половинки целенасочено с предварителен план. Нещата при нас музикантите се случват според моментното ни състояние и усещане.

Можеш ли да ни издадеш една твоя задкулисна тайна?

Не крия някакви особено интересни тайни. Имам талисман, в който много вярвам, и всеки път, преди да се кача на сцената, го взимам в ръцете си и си пожелавам най-хубавото!

Имала ли си гаф на сцената?

О, да! Последния цяла България го видя по време на изпълнението ми на Jailhouse Rock в образа на Елвис Пресли в „Като две капки вода“. Паднах от масата на журито по средата на парчето и се наложи доста бързо да се изправя, за да продължа да пея. Истината е, че и на мен самата ми беше много смешно и ще остане незабравимо за мен!

Какво би посъветвала младите хора, които искат да се занимават с музика?

Винаги съм казвала, че за мен ключът към успеха е способността да запазиш индивидуалността си, както и да имаш вярата и куража да се бориш и да поемаш рискове!

Благодарности на нашите Приятели от ресторант Космос, където заснехме фотосесията.

Автор: Ваяна Данаилова

Фотограф: Цветана Бонева

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *