urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Мирослава Тодорова

   Днес Ви представяме едно лъчезарно момиче с голяма душа, красиви очи и истински талант. Тя се казва Мирослава Тодорова и беше полуфиналист във формàта „X Factor“. Споделяме Ви малко късче от нейната музика, живот и вдъхновение. Днес на фаталното 13-о число е нейният рожден ден. Ние я поздравяваме за смелостта, желанието и любовта, с която работи и се отдава на мечтите си. Потопете се в света на Мирослава.

Здравей! Как започна твоето приключение, наречено „X Factor“?

Здравейте! Откакто форматът е започнал, винаги съм мечтала да бъда част от тази магия. И когато разбрах, че има кастинг това лято, не се замислих и се явих. Така започна това шестмесечно приключение.

Вярваше ли, че ще стигнеш до полуфинал?

Борих се за всеки концерт и давах всичко от себе си, но въпреки това нямах очаквания за полуфинал, затова когато стигнах до него, бях на седмото небе.

Знаем, че не е никак лесно да си в този формат. Коя е най-голямата трудност, през която премина?

Най-трудно ми беше да се изолирам от всички писания за мен, оставайки неафектирана. За моя радост до края бях себе си и това е нещо, с което съм горда и не съжалявам.

Имало ли е момент, в който ти се е искало да се откажеш?

На първата ми елиминация се сринах още на сцената. Въпреки че продължих, бях психически изморена. Нямах сила и желание да правя каквото и да е. Благодаря на екипа и на прекрасната ми вокална педагожка във формàта – Искра, че ми помогна да премина през тази фаза, осъзнавайки проблемите и смисъла да се боря.

Кога откри своя талант?

Винаги съм знаела, че изкуството е моята сфера и в мен се крият нотки от нея, но самия си талант открих преди 3 години благодарение на първата ми вокална педагожка – Донка Гугова. Тя, заедно с Руми Иванова и до днес не спират да ми помагат да развивам таланта си.

С каква музика си израснала?

Израснала съм с музика, не си спомням момент, в който да не съм си представяла, че съм в някакъв филм и пея. Винаги съм пяла в стаята си, дори не се усещах, когато съм със слушалки и пея с цяло гърло. Въпреки че родителите ми не са музиканти, уважавам вкуса за музика на баща ми, с него винаги си препращаме стари и нови песни, на една вълна сме.

Кои са любимите ти изпълнители и защо?

Най-любимият ми музикант е Ангел Ковачев. За мен той не е изпълнител, а артист. Върховен е! Нямам думи, с които да опиша колко се вълнувам дори когато говоря за него.

Какво те вдъхновява?

Вдъхновява ме творчеството на Ангел Ковачев, мислите и идеите, които са заложени в музиката му.

Пееш ли си навсякъде?

Винаги си пея – в метрото, по улиците, вкъщи, с приятели. Често си измислям мелодии и текстове, но най-вече хитовете, които всички слушаме.

Сподели ни една твоя мечта.

В момента започвам да превръщам мечтите си в цели, които да изпълня. Една такава е да живея в София, правейки качествена и искана музика.

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Цветана Бонева

Екипът на „Лицата на града“ поздравява Мирослава за нейния рожден ден, който е днес, с парчето на Ангел Ковачев „Небесен“! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *