Артисти
Leave a comment

Млада и талантлива – Неда Спасова

   Най-вероятно повечето от нас познават д-р Кая Райкова от сериала „Откраднат Живот“.  Днес Ви запознаваме с жената, която ни кара да плачем и да се смеем заедно с нея. Млада, талантлива и красива. Това е Неда Спасова.  Днес, тя споделя с нас своите преживявания и премеждия, разкрива ни по какво прилича  на своята героиня.   

Здравей, Неда! Как започва един твой ден?

Трудно. Трудно ставам. Аз съм нощна птица. Едно кафе и душ не решават проблема. Трябват ми поне 2 часа да приема реалността, в която се намирам.

Мечтала ли си някога да станеш актриса?

Мисля, че да. Казвам “мисля”, защото някак си съзнателно не го признавах и това с признанието към самата себе си дойде по-късно.

А сега за какво мечтаеш?

За спокойствие и сигурност. Аз все за това си мечтая, а осъзнавам, че ако ги имам, ще полудея от скука.

Завършила си сравнително скоро НАТФИЗ. През какви роли премина досега и имаш ли любима героиня?

Преди 4 години завърших. На мен не ми се струва скоро. Минах през много майки, възрастни и сериозни жени, здраво стъпили на земята. Обичам всичките си роли. Нямам по-любими или по-нелюбими. Просто имам по-успешни и сполучливи. Напоследък ми се случва да играя жени на моята възраст, което е абсолютно предизвикателство, защото бях свикнала да се ровя в главата на по-зрели жени.

Знаеш ли, че когато напишеш в гугъл Неда Спасова уикипедия и излиза Неда княгиня на Дулкля? 

Охо-о-о! Не знаех, но сега проверих. Силна жена, пет момчета е родила! Че и държава управлявала.

„Откраднат живот“ е може би най-гледаният български сериал в  ефира. Как стана част от екипа и вълнуваше ли се на първия снимачен ден?

Станах част чрез кастинг. Преди година за първи път ме викнаха от Дрийм Тийм на кастинг за друга роля и още тогава разбрах, че някой ме е харесал. Но не бях подходяща за ролята. И ето, половин година по-късно пак бях на кастинг, вече за ролята на Кая, която си беше най-подходящото човече, което до сега можех да играя в сериала. И съм ужасно благодарна за избора на продуцентите, сценаристите и екипа! А на първия снимачен ден буквално треперех от напрежение, защото снимахме операция, в която аз активно трябваше да подавам някакви извънземни инструменти, които никога не бях виждала в живота си, а и да ги помня какви са и какво се прави с тях. Слава Богу, бързо свикнах, а и лекарите на терен, които отговарят за нашата достоверност на действията и произнасянето на терминологията, много ми помогнаха.

Заобичахме сестра Кая Райкова по един много особен начин. Трудна ли ти е  тази роля и прилича ли по нещо на теб самата героиня?

Трудността на една роля зависи от твоето отношение към нея. Нямам роля, към която да се отнасям като към нещо обикновено и лесно. Колкото и да прилича на мен! С Кая си приличаме. Тя е една по-млада моя версия, макар че аз никога не съм имала толкова крайни проблеми като нейните. И слава Богу, майка ми е жива и здрава! Кая е едно много наплашено от живота същество. Неда доста по-смело се впуска в непознатото, без толкова страх. Но и Кая, и Неда са темпераментни и борбени и не се предават.

Имала ли си забавен гаф по време на снимки?

Аз, като започна да работя с реквизит – и е цяло чудо! Все изпускам нещо, бутам, тропам. Това не знам дали е най-забавният гаф, но хората от звука във филма „изтръпват“ с моето „clumsy“ поведение. Все нещо им тропам, където не трябва.

Пожелай нещо на нашите читатели за Новата 2019 година.

Пожелавам на читателите на „Лицата на града“ здраве, спокойствие и любов! Фокусирайте се върху важните неща (дребните ни дърпат назад) и вярвайте в мечтите си!

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Красена Ангелова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *