Модерна майка
Leave a comment

Mom around the world

За някои от вас името Mom around the world е познато, за други обаче то нe говори нищо. Тя се казва Деница Стоянова и през 2011 година е подгласничка на „Мис България“, а след това и модел. Сега вече е горда съпруга и майка на прекрасна госпожица на име Миа, а за да е още по-красива картинката – е в очакване и на втората си рожба. Ако трябва да я опишем, ще кажем, че тя впечатлява с харизмата и вечната си усмивка. Определяме я като горска фея, която е дошла да пръска любов и по този начин светът ще стане по-красив и смирен, каквато е и самата тя. Представяме ви Mom Denitsa.

Здравей! Как започва един твой ден?

Здравей! В кръга на шегата – в момента денят ми започва трудно и в ранни зори, поради липсата на сън. Първо събирам сили и след това с голяма гордост ставам от леглото.

Имаш ли сутрешен ритуал?

Денят ни винаги започва със закуска. Не съм от хората, които пият кафе или имат нещо, което правят всеки ден. Може би само закуската.

С какво си се занимавала, преди да станеш майка за първи път?

Преди Миа да се появи в живота ми, се занимавах активно с моделската си кариера. Това е един много дълъг период от живота ми, който ме научи на много неща и ме срещна с големи професионалисти в сферата на модата, киното, телевизията.

С какво се занимаваш сега в свободното си време?

Ако имам такова – пътувам. Това е нещото, с което се преоткрих, намирах и продължавам да намирам различното в себе си и във всяка култура, която докосна. Пътуванията обогатяват човек по начин, по който нищо друго не би могло. Да можеш да видиш света, да се докоснеш до различни кътчета от планетата, това е богатство, това са семена, които ако можеш да посееш в децата си, ще знаеш, че си ги научил на много.

Как се реши на второ дете?

Когато разбирателството и любовта вървят ръка за ръка, решението не е трудно. Щастлива съм, че с половинката в живота ми имаме сходни или почти еднакви разбирания за това как да възпитаваме и отглеждаме детето, а скоро – децата си.

Как прекарваш времето с дъщеря ти Миа?

Миа е активно дете, с разнообразни интереси. Занимава се активно със спорт – художествена гимнастика, както тук, в България, така и в Русия. Занимава се и с музика – пиано и пеене. Горда съм с нея, защото е постоянна, нещо, което никога не съм очаквала от дете, и то на тази възраст.

В отговор на въпроса ти – двете прекарваме почти 24 часа заедно – било в залата за тренировки, където я чакам, или в академията. През останалото време сме в парковете, по площадките или ядем пуканки вкъщи. Любимо наше „занимание“.

Има ли нещо, което те затруднява в това да бъдеш майка?

Разбира се. Не е лесно да бъдеш родител, особено когато дойдат любопитните въпроси, на които често се чудиш как да отговориш, така че да бъдеш искрен и информацията да е поднесена по подходящ за 5-годишно дете начин.

Чисто физически не се затруднявам. Никога не ми е било тежко да сготвя, нещо свързано с ежедневието или пък когато е била бебе, и не съм спала по цели нощи, което е голям проблем за много родители.

Кое е най-прекрасното чувство, което си изпитвала?

Клише, но когато видях Миа за първи път в деня на раждането ѝ, почувствах душата си пълна. Също, когато я видях щастлива и горда от себе си на първия ѝ концерт и когато взе първия си медал от състезание (при все, че всички деца получиха).

Как поддържаш прекрасната си форма въпреки бременността?

Благодаря за комплимента! Формата ми в момента се дължи на това, че преди да забременея, тренирах и се стараех да поддържам добра фигура. Опитвах се да тренирам до около шести месец от бременността си – леки упражнения за горна част на тялото и кардио колело. Нищо повече. Храненето по време на бременност не би могло да се контролира (много) или поне не от мен.

Какво си подготвила за новия член на семейството?

Подготвили сме почти всичко. До последния момент се чудех дали да пазарувам, или не. Е, когато влязох в деветия месец, подготвихме голяма част от нещата, които, мисля, че ще са ни нужни – креватчето, стерилизатор, едни прекраси обиколници, които си донесох от Русия и всичко останало, а тъй като стаята, в която ще бъде бебето, е сравнително тъмна и няма много слънце, взехме смарт лампа AGU, която ти решаваш с каква светлина да свети – от изгрев до залез.

За какво мечтаеш?

Мечтая децата ми да са здрави, да растат щастливи, образовани, възпитани. Мечтая да остарея с половинката до себе си и да обикаляме света с децата ни. И да направя шпагат… някога.

Усмихваш се, когато… ?

Когато близките ми са щастливи и спокойни.

Щастието е… ?

Семейството, пътят към постигането на мечтите и новите мечти. Щастието е спокойствие.

Ако можеш да опишеш децата ти с една дума, тя ще е… ?

Вселена!

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Sonya La Mar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *