Music
Leave a comment

Музиката на група „Хибрид“

   Когато талантът е част от теб, не са нужни реки от думи. Група „Хибрид“ са като айсберг – животът им е значително по-богат от това, което се вижда на повърхността,  а нашите представи за тях се оказват твърде ограничени. През годините групата създава великолепна музика за много български изпълнители, тя е въздухът, който дишат. Вдъхновяват ги изпълнители като Рей Чарлз, Стиви Уондър, Стинг, Тото и Чикаго. А за стила си, казват, че не биха могли да му поставят етикет, просто правят това, което им харесва. За нас е удоволствие да Ви представим „Хибрид“.

  Защо решихте да се наречете „Хибрид“?

Има доста хипотези по този въпрос, които дълго време можем да развиваме. Една от основните причини е „кръстосването“. Кръстосването на нашите умове, кръстосването на нашите възгледи за живота, кръстосването на различните музикални стилове, на базата на които ние градим музиката си.

Освен че сами свирите и композирате, вие пишете музика и за други популярни изпълнители. Кой е любимият ви проект, създаден за друг?

Харесваме всичко, което сме създали, защото винаги, когато правим нещо, оставяме в него една голяма част от себе си.

Музиката ви е съвкупност от различни стилове, кой всъщност е вашият стил?

Ние не делим стиловете. Ние ги обединяваме. Музиката е универсален език и ние уважаме всеки, който умее да го говори.

С дебютното си парче „Спектакъл“ печелите месечната радиокласация „7 в 11“, а след това и наградата за дебют в “Златна пролет” на БНР. Какво ви носят тези признания?

Носят ни все повече увереност и все повече надежда, че има хора, с които да споделяме това, което правим.Какво ви вдъхновява?

Любовта.

Какво ви натъжава?

Липсата на любов.

Новото ви парче се казва „Благодаря ти“, а клипът е заснет в Родопите. На кого благодарите и защо решихте да го снимате точно там?

“Благодаря ти” е символично послание, насочено към най-близките ни хора. Идеята за Дяволския мост в Родопите е на нашия режисьор Стефан Пеев, за което му благодарим от сърце. Думите не стигат, за да се опише атмосферата, която носи това място. Съветваме всички просто да отидат там и сами да усетят енергията.

В каква посока искате да се развиете?

Ние постоянно се развиваме, следвайки безкрайните вселенски пътеки. Единственото важно за нас е да не спираме да го правим.Какво ново да очакваме от вас?

Както се казва, най-хубавото тепърва предстои. Следващата ни песен ще е много светъл и скъп подарък за всички наши почитатели. В момента работим усилено по нея.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Илян Ружин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *