urban, Кухня, Места
Leave a comment

На гости на Манджа Ван

Константин и Мартин са двама усмихнати и заредени с позитивна енергия момчета, които създават чудния Манджа Ван на къмпинг Градина. В една гореща събота им отидохме на гости, за да опитаме от разкошната храна, която правят на място пред теб. Атмосферата на местенцето ни залепи за себе си като магнит и мога да я опиша с няколко симпатични епитета, които веднага просветнаха в ума ми – бохемска, хипарска и свежа. Попитах Косьо и Марти за всичко, което е родило идеята на Манджа Ван, а те ми разказаха и повече за хората, които стоят зад симпатичния проект.

Здравейте! Разкажете ми малко повече за идеята на Манджа Ван?

Много обичаме да си хапваме хубава и качествена храна и именно това е идеята – да готвим хубава и качествена храна за ВСИЧКИ! Ето защо избрахме да сме мобилни – лятото на морето, зимата в планината, а иначе в София. За нас е много важно и се стремим да работим изцяло със сезонни продукти от местни производители.  Затова си правим почти всичко сами – дори и сосовете.

Как започна всичко?

Всичко започна след един Food Truck Festival в Австрия и безброй много идеи и рецепти, които вече трябваше да бъдат реализирани.

Защо избрахте къмпинг Градина?

Той ни избра (смеят се). 

Какво готвите във вана?

Можем да сготвим почти всичко, все пак това е професионално оборудвана кухня. За сезона на Градина сме заложили на домашно приготвени неща с някои авторски добавки – примерно тараторът ни понякога е с чушки, а мусаката е с ребърца. Иначе имаме и няколко превърнали се вече в  класика за менюто на Манджа Ван неща – това са лемън чик-а, бавно печеното свинско и мекиците на Баба Поли.

Кои са останалите хора, които задвижват колелото?

Имаме си супер екип:

Ангел или по известен като „Две кюфтета, Геле”. Той е мастерът на скарата и повелителят на домашния сладолед и бисквитената торта!

Свилен „Свилката“ – е човекът кухня – няма какво да му се опре – нито 20 кг. тесто за мекици, нито пък кофа гаспачо…

Крис е по доставките и първи помощник на всички в кухнята. Доста пъти е спасявал положението с един спешен шоколад в 12 през нощта примерно.

Дани Бой  или Ори Дани – суши майстор, който прилага умело своите супер суши умения и във въртенето на тиганите!

Какво ви предстои през есента?

През есента ни предстои да кажем „Чао и До скоро!” на морето и да се върнем в любимата ни столица, където ще продължим да готвим… само трябва да намерим къде…

Ако искаш да помогнеш на усмихнатите готвачи от Манджа Ван с идея къде е тяхното място в сърцето на София, можеш да се свържеш с тях във facebook

Автор и снимки: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *