Кухня, Рецепти
Leave a comment

Негово Височество – Кълцаното месо – част 1

В две поредни седмици се посвещаваме на Негово Височество – Кълцаното месо, което е нашият гастрогид в света на барбекюто през пролетта. Подбрали сме любимите си „представители“, които не само омайват сетивата ни, но и ни оставят доволно сити… 

Всичко, което ти трябва, е:

Какво направихме ние?

На първо място – отидохме на морето, където приготвянето на барбекю е много по-вкусно и приятно занимание, но ако си в града – излез на терасата, запали скарата и скачай в играта. Кълцаното месо, което сме подбрали, е едно от най-любимите ни и всяко от тях има своя ароматен почерк.

Не крием, че най-голямата ни слабост е испанското чорисо, което с пикантната си нотка ни кара да искаме още и още, но пък и агнешката наденичка – „Мергез“, кюфтето и телешкият вурст не отстъпват. За домашната наденица можем да кажем, че балансът между билките в нея е толкова добър, че гъделичка сетивата. Гарнираме приготвената скара със салата и тарама, а защо не да заровим и по някое картофче в жарта, за да бъде хапването още по-сладко? Доверяваме се за отлично подправеното и прясно месо на ViVenda Fine Butchery и съветваме и ти да направиш същото, а другата седмица очаквай и втора част, защото имаме какво да ти покажем! Bon appetit!

Автор и снимки: Цветана Бонева

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *